2012 Pillitteri Riesling Icewine Reserve Niagara i gaveæske

DKK 219,95
pr. fl. v/12 flasker 264,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Jyllands Posten 93 point
Decanter World Wine Awards Guld

Vin-Info

Varenummer: 80670112
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 20 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Niagara Peninsula
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Desserter som chokoladekage, faste oste, blåskimmel oste.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og mindst 10 år frem fra høståret.

Beskrivelse

Pillitteri Riesling Icewine Reserve

Icewine laves ved at høste de (over) modne druer i frostvejr, hos Pillitteri ved -8 grader eller koldere. Herefter presses druerne frosne. Gæringen er kompleks og kan tage op til 6 måneder pga. det meget høje sukkerindhold. Udbyttet er meget lille, normalt 10 gange mindre end ved almindelig vinhøst. Vinene laves derfor kun i relativt små mængder og selve fremstillingsprocessen er kostbar. De fleste af Pillitteris Icewines med undtagelse af Reserve lagres ikke på fad, for at bevare den utrolige balance mellem det store sukkerindhold og syren.

Icewine Reserve

For at en Icewine skal nå reserveklassifikation skal den opfylde minimum 38 grader Brix ved høst (En 38 Brix opløsning angiver at der i væsken er 38 g sukker i 100 g. Derudover skal den opfylde de strenge vindyrknings - og vinfremstillingsstandarder for restsukker, surhedsgrad og alkohol, som skal afbalanceres i perfekt harmoni. Pillitteri lagrer deres Icewine Reserve på egefade for, at tilføre vinen kompleksitet og aromaer fra fadlagringen. Den let gyldne vin har på grund af Rielsingdruens høje syreindhold en indtagende aroma med snert af tropisk frugt og lime, smagen er afbalanceret og finesserig med antyning af tørrede frugter så som abrikos og figen.En meget kompleks vin, der afsluttes med en silkeblød eftersmag med fine strejf af syre.

Anmeldelser

  • 93P - Jyllands-Posten v/Niels Lillelund d. 15.11.15: "Fede noter af honning, citrus med en intens syre, dyb, tæt, cremet struktur - meget intens sag, et måltid i sig selv."
  • Guldmedalje v/ Decanter World Wine Awards 2015 : "A classic icewine, with a honeyed nose delivering an abundance of orange peel, petrol, apricot, baked apple and citrus notes, with just a hint of sultana. There's a delightful freshness to the expansive palate which unveils apples, pears, white flowers and a hit of tangerine acidity."
  • Druesorter: 100% Riesling
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og mindst 10 år frem fra høståret.
  • Anbefales til: Desserter som chokoladekage, faste oste, blåskimmel oste.

Producent beskrivelse

Pilletteri - verdens største familieejede producent af Icewine- verdensklassevine fra Canada Pillitteri er verdens størstefamilieejede producent af Icewine og ligger midt i det man kalder Niagara Wine Country i Niagara-on-the- Lake, Ontario, Canada. Familien Pillitteri stammer oprindelig fra Sicilien, hvor man var vinbønder. Den nuværende ejer, Gary Pillitteri, udvandrede med sin familie til Canada i 1948, Gary var da 12 år gammel. I 1965 købte Gary sammen med sin kone Lena en traditionel farm med fokus på frugtproduktion.

Gary's fruit market og pionerarbejdet med de først vinmarker

Familien blev snart kendt i hele regionen for sit frugtsalg fra farmen, Gary's fruit market, men Gary holdt et vågent øje med den gryende beplantning af vinmarker på nogle af nabogårdene, og besluttede at her lå fremtiden. Klimaet her tæt på Lake Ontario er takket være de hårde canadiske vintre, perfekt til produktion af søde vine, hvilket Gary hurtigt forstod, og i 1988 lavede han sin første Icewine på hybriddruen Vidal. Den vandt omgående en guldmedalje ved en lokal smagning. Herefter omlagde familien det meste af farmens produktion til vinproduktion, både tørre og især søde vine. 50 hektar vinmarker med franske og italienske druer og hybriddruer De kolde canadiske vintre bevirkede at man i starten fokuserede på hybriddruer som f.eks. Vidal (en hybrid af Ugni Blanc, kendt fra Gascogne og Cognac), fordi disse druer er meget hårdføre. Men klassiske druer som Chardonnay, Riesling, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc har vundet frem de sidste 25 år, så man nu har en meget bred og varieret produktion. Alle druer håndhøstes og vinificeres i familiens state-of-the-art vinkælder. Icewine høsten begynder ved -8 grader eller koldere.

Icewine på rødvinsdruer

I 1999 var Pillitteri den første vingård i verden som lavede en icewine på merlot. I 2004 lavede man den første Icewine på Syrah (Shiraz) og i 2008 den første på Sangiovese. Cabernet Franc er nok den røde Icewine, der er mest populær. I produceres 13 forskellige hvide og røde Icewines, hvilket er flere forskellige end nogen anden vingård i verden. Så på blot 10 år er Pillitteri blevet den største producent af Icewine på egne druer. I de bedste årgange, er næsten halvdelen af alle vine Icewine.

Over 700 medaljer samt ros fra den internationale presse

I de sidste 20 år har Pillitteri vundet over 700 medaljer, både candiske og internationale. Heriblandt nogle af de mest eftertragtede: Civart Trophy i Challenge International du Vin, to Grand Medaillo d'Oro på Vinitaly i 2006, Guld på International Wine and Spirits Competition 2012, Golden Bacchus på Bacchus Wine Awards i Spanien i 2008 og i 2014 har man vundet endnu 2 guldmedaljer i Bordeaux' årlige Citadelles du vin smagning med over 1200 vine.