2012 Muscat de Rivesaltes Mas Amiel

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 13591412
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Languedoc-Roussillon
Druesorter: 90% Muscat Petit Grain, 10% Muscat d´Alexandre
Anbefalet til: Aperitif, desserter, frisk frugt
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 3-4 år frem fra høståret

Beskrivelse

Raymond Amiel grundlagde domainet i 1816, da han vandt det i kortspil fra biskoppen i Perpignan. Familen Dupuy overtog i 1916 og indtil 1999, hvor Olivier Decelle overtog og indledte en serie af kvalitetsreformer på domainet, som bl.a. er ved at blive omlagt til biodynamisk drift.

Domainet er fantastisk smukt beliggende mellem middelhavet og Pyrenæerne, omgivet af bjerge og i det fjerne kan man se det berømte Cathar slot Château Quéribus. Klimaet er ekstremt, man har 260 solskinsdage om året og temperaturerne bliver meget høje om sommeren og meget lave om vinteren. Vingårdens jorder er meget skifer og kalkholdige med en smule ler, hvilket gør at man kan holde på varmen.

Der har været dyrket vin i området siden romertiden, og søde vine i hvert fald siden 1285. Domainet har 155 ha opdyrket, heraf 55% Grenache Noir og 40% af vinstokkene er over 30 år gamle. Winemakeren er Stéphane Gallet, som i Frankrig er kendt for at være en af de bedste "bio" winemakers og han er arkitekten bag kvalitetsrevolutionen på Mas Amiel.

Maury er en Vin doux Naturel, hvilket vil sige at vinens gæring standses ved tilsætning af alkohol, inden al mostens naturlige sukker er omdannet til alkohol.

Mas Amiel´s Muscat de Rivesaltes er en forførende vin der kombinerer friskhed, mineralitet og samtidig besidder en bemærkelsesværdig finesse. Vinen besidder en ekstraordinær aromatisk energi og demonstrerer med sin fine balance mellem søde sommerfrugter som mandarin og figen og mineraler til fulde terroirets imponerende potentiale. Vinen er velegnet som aperitif, sammen med marineret laks eller Saint Jacques carpaccio, og er perfekt til pæretærte eller ferskensorbet.

Anmeldelser

  • Mad og Bolig/ Malene Schmidt Hertz auagust 2017: " Mas Amiel, Frankrig, 159,95 kr.: Mørk chokolade-baserede desserter fungerer rigtig fint med røde dessertvine. I det sydlige Frankrig findes vintypen vins doux naturels. Bag navnet gemmer sig en forstærket sød vin lavet af enten blå eller grønne druer. De mørke hedder rivesaltes, banyuls og maury og minder i stilen om portvin, dog med lavere alkohol. På den hvide side er det aromatiske druer af muscat- familien, der lægger smag og navn til. Især denne søde, krydrede vin passer til chokolade, ingefær og is."
  • "Olivier Decelle and his winemaker Stephane Gallet at Maury's (if not Roussillon's) best-known wine address continue to offer excellent dry red values to accompany their vast assortment of sweet wines." Citat Robert Parker Wine Advocate
  • Druesorter: 90% Muscat Petit Grain, 10% Muscat d´Alexandre
  • En serveringstemperatur på 10-12 grader vil være passende
  • Anbefales til: Aperitif, desserter, frisk frugt
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og 3-4 år frem fra høståret

Producent beskrivelse

Domaine Mas Amiel - Benchmark producenten i Roussillon

Raymond Amiel grundlagde domainet i 1816, da han vandt det i kortspil fra biskoppen i Perpignan. Familen Dupuy overtog i 1916 og indtil 1999, hvor Olivier Decelle overtog og indledte en serie af kvalitetsreformer på domainet, som bl.a. er ved at blive omlagt til biodynamisk drift. Domainet er fantastisk smukt beliggende mellem middelhavet og Pyrenæerne, omgivet af bjerge og i det fjerne kan man se det berømte Cathar slot Château Quéribus

Frugt, friskhed og balance i et ekstremt klima

Klimaet er ekstremt, man har 260 solskinsdage om året og temperaturerne bliver meget høje om sommeren og meget lave om vinteren. Vingårdens jorder er meget skifer og kalkholdige med en smule ler, hvilket gør at man kan holde på varmen. Der har været dyrket vin i området siden romertiden, og søde vine i hvert fald siden 1285. Mas Amiel har en lang historie for fremstilling af de traditionelle oksidative typer som man finder i fx 6 og 10 års Maury, men måden hvorpå Vintage Maury vinificeres, med fokus på friskhed og balance er skabt af Olivier Decelle og winemaker Nicolas Raffy.

International anmelder ros

"Olivier Decelle at Maury's (if not Roussillon's) best-known wine address continue to offer excellent dry red values to accompany their vast assortment of sweet wines." Citat Robert Parkers The Wine Advocate "What cellar and vineyard manager Nicolas Raffy put on the tasting table for me this year represented the most consistently high quality I have yet enjoyed from this longtime benchmark Roussillon estate." Citat Robert Parkers The Wine Advocate