2012 Mendel Lunta Mendoza

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Finansbureauet.dk TESTVINDER
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 25931312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: 100 % Malbec fra vinstokke plantet i 1928
Anbefalet til: Retter med okse- og lammekød, dyre- og fuglevildt, ost
Drikkemoden: Nu og 5 år frem
Fadlagring: 12 mdr på franske egefade

Beskrivelse

Mendel - Meget gamle vinstokke i svimlende højder

Mendel er en af Mendoza´s mindste producenter. Den charmerende lille vingård, er beliggende i Lujan de Cuyo i Mendoza, hvor man råder over nogle af områdets bedste vinmarker, tilplantet med 80 år gamle Malbec vinstokke. Disse gamle vinmarker ligger i op til 1100 meter over havets overflade.

En af Argentinas allerbedste winemakers

Fra starten var topkvalitet sigtet: Sielecki familien, som ejer Mendel, allierede sig med winemaker Roberto de la Mota, som i dag er partner i Mendel. Roberto er en af Argentinas allerbedste winemakers og har tidligere været winemaker på Cheval des Andes, og hans evne til at frembringe det bedste i Malbec-druen ses tydeligt i elegancen og kompleksiteten i Mendel´s vine, som er helt enestående i Mendoza. Mendel er opkaldt efter Mendel Sielecki, fader til den nuværende ejer Annabelle Sielicki.

Mineralitet og kompleksitet

Mendels kendetegn er en fantastisk og sjældent set mineralitet og kompleksitet i de fortrinsvis Malbec dominerede vine. De ældste Malbec vinstokke blev plantet så langt tilbage som i 1928, men man råder også over meget gamle vinmarker med Cabernet Sauvignon. Mendel producerer 4 forskellige vine: Entrylevet vinene Lunta, Mendel Malbec, Mendel Unus (en blanding af Malbec og Cabernet Sauvigon), samt topvinen Finca Remota, som er det nyeste skud på stammen.

Hyldest fra Robert Parker, Jancis Robinson og

Mendel er en lille juvel, som ikke er kendt af alle, men nogle af verdens mest berømte skribenter har naturligvis opdaget vinene: Robert M. Parker's The Wine Advocate skriver om Mendel: "The Best of the Best -- for Roberto de la Mota's brilliant talent and spirit" Jancis Robinson skriver i september 2010. "Malbec doesn't get much better than this."

Mendel Lunta

Mendel Lunta er vingårdens vin lavet på en vinmark med vinstokker fra 1928. Til denne vin er udvalgt druer med frugt, men med lidt mindre struktur og power end i de andre Mendelvine, men stadig med samme perfektionisme og omhu. Vinen har en flot mørkerød farve, en fin bouquet af moden frugt med strejf af hindbær, blomme, solbær og lidt vanille fra fadlagringen, vinen er fyldig med masser af moden frugt, friskhed og intensitet og en god, lang eftersmag.

Anmeldelser

  • 6 stjerner og TESTVINDER - Finansbureauet.dk d. 22.06.15: "Mendel er en lille garageproducent fra Mendoza, med en årlig produktion i omegnen af 3.500 til 5.000 kasser, og nævnes af mange som en af Argentinas bedste producenter. Og det forstår man, når man smager vindervinen Lunta, som laves af druer fra en vinmark med vinstokke plantet tilbage i 1928. En overraskende elegant og indsmigrende Malbec med helt eminent næse med dominans af vilde brombær, fad og peber og flamboyant mund med flot længde og silkebløde noter af mørk chokolade, peber, reneklode, kirsebærsten og tilpas syre til at styre herlighederne. Et fantastisk køb til prisen."
  • "Argentina is realizing its greatness thanks to a bevy of old-vine vineyards now being optimized by quality-conscious growers." Citat Wine Spectator
  • Druesorter: 100 % Malbec fra vinstokke plantet i 1928
  • Dyrkningsforhold: Marken ligger Lujan de Cujo 1000 m over havets overflade
  • Fadlagring: 12 mdr på franske egefade
  • Årlig produktion: 3.500 kasser à 6 fl.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Anbefales til: Retter med okse- og lammekød, dyre- og fuglevildt, ost