2012 Les Charmes Chinon Rouge Charles Joguet

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 23061312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Cabernet Franc.
Anbefalet til: Lette kødretter, lammekød, salater, ikke for krydrede grillretter, og prøv fede fisketyper.
Drikkemoden: Nu og 10 år frem.
Fadlagring: 6 måneder på 228 L egetræsfade, derefter 6 måneder i 500 L fade.

Beskrivelse

Domaine Charles Joguet Les Charmes

Denne Cuvée kommer en udvælgelse af druer fra bestemte parceller med samme terroir indeholdende kalk og ler med lidt flintesten. Vinstokkenes alder er i gennemsnit 35 år. Alle druer håndhøstes naturligvis og man sorterer også i druerne ved ankomst til kælderen. Vinen har en flot og meget dyb, fløjlsrød farve. Bouqueten er fyldt med duft af modne kirsebær, smagen er meget struktureret, tanninrig og ganske kraftig. En vin der vil kunne lagre i op til 10 år.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Cabernet Franc.
  • Fadlagring: 6 måneder på 228 L egetræsfade, derefter 6 måneder i 500 L fade.
  • Drikkeklar: Nu og 10 år frem.
  • Anbefales til: Lette kødretter, lammekød, salater, ikke for krydrede grillretter, og prøv fede fisketyper.

Producent beskrivelse

Domaine Charles Joguet - toppen af Chinon

Chinon er mærkeligt nok ikke en ret kendt appellation i Danmark, men verdensberømt i Frankrig, og da især i Paris. Domainet ejes af familien Genet og blev grundlagt i 1957 af Charles Joguet. Domainet råder over ikke mindre end 40 ha. spredt ud over det meste af appellationen. Hver vin afspejler et specifikt terroir og skal helst være gekendelig for sit terroir år efter år. Derfor laver man en hel del forskellige vine, hvoraf vi har udvalgt nogle meget forskellige. Hovedbygningen på vingården er historisk og kaldes "La Dioterie".

Cabernet Franc er kongen og Chinon kongernes vin

Cabernet Franc er nærmest eneherskende rødvinsdrue i denne del af Loiredalen. Alle druerne på Domainet håndhøstes, man bruger kun økologisk gødning og praktiserer "lutte raisonnée", dvs. man anvender så vidt muligt økologiske dyrkningsmetoder, men man er ikke certificeret. Man råder over 3 forskellige terroirs: sandet/småsten, ler/flintesten og ler/kalk, hvilket giver mulighed for at producere frugtdrevne vine med elegant mineralitet. De franske konger opholdt sig i middelalderen meget på deres slotte i Loiredalen og skulle selvfølgelig også bruge en del vin, hvoraf Chinon var en af de foretrukne. Ogå den berømte franske digter Rabelais var meget glad for vinene fra Chinon.

Flot omtale i franske vinblade og Wine Spectator

Domainet har 1 stjerne i Guide Hachette og omtales som "Le sommet de l'appellation" (toppen af appellationen). Domainets vine har fået op til 94P i Wine Spectator, hvilket gør det til den højest anmeldte Chinon i Wine Sepctator.