2012 Côtes-du-Rhône Rouge Vidal-Fleury

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (11)

Den korte avis
Århus Update
Smagpåvin.dk
Gastro
Jyllands Posten GODT KØB
Finansbureauet.dk
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet GODT KØB
Vinhulen Kanonvin til spotpris
Alt om vin Ugens vinder

Vin-Info

Varenummer: 48021312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: 65% Grenache, 20% Syrah og 10% Mourvèdre, 5% Carignan..
Anbefalet til: Rødt kød, lammekølle, kraftigt fjerkræ, pastaretter, grillretter.
Alkohol: 14%
Fadlagring: 70% på ståltank, 30% på "foudres" store, franske egefade

Beskrivelse

Topklasse Rhônehus ejet af Guigal

Vidal-Fleury blev grundlagt i 1781 og er beliggende midt i de berømte Côte-Rôtiemarker. Det er det eneste vinhus i Rhônedalen, der har lavet vin uden afbrydelse siden 1781. Vinhuset ejer en perlerække af vinmarker i den nordlige del af Rhôneområdet, men køber udvalgte druer fra hele Rhônedalen. Hovedparten af vinene eksporteres og vinene har altid haft et godt ry verden over, lige siden den senere amerikanske præsident og vinkender Thomas Jefferson besøgte stedet i 1787. Guigal, verdens bedste winemaker, og generelt anset som Rhônedalens bedste producent, købte vinhuset i 1984 også af sentimentale grunde. Etienne Guigal, Marcels fader, blev oprindeligt udlært og arbejde hos Vidal- Fleury i en årrække.

State-of-the-art winery

Vinene vinificeres i det nye state-of-the-art winery som blev færdigt i 2008, og er specielt bygget til at lagre vinene indtil de er klar til salg. Vinene fremstilles af Vidal-Fleurys eget winemakerteam, og kvaliteten er tårnhøj, ikke mindst på grund af de store investeringer og Guigals ejerskab. I gennemsnit lagrer vinene 6 måneder fra aftapning til salg.

En perlerække af berømte vine fra de bedste appellationer

Vidal-Fleury producerer vine fra flere appellationer i Rhônedalen end noget andet Rhônehus, heriblandt berømte appellationer som Côte-Rôtie, Condrieu, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Cornas, Sainit-Joseph, Crozes-Hermitage, Gigondas, Vacqueyras, Tavel, Cairanne, Côtes du Rhône Villages, Côtes-du-Rhône og Ventoux. Enkeltmarken La Chatillonne i Côte-Rôtie (i Côte Blonde) er husets flagskib. Som Robert Parker skriver:" This well-known producer is clearly on the upswing in quality with their brand new winemaking facility in full operation since 2009."

Fantastic Values skriver Parker

Robert Parker er generelt begejstret for vinene og skriver: "Owned by the Guigal team, with the wines made by Guy Sarton-de-Joncquey, Vidal Fleury produces a wealth of high quality releases, most of which represent fantastic values."

Danske anmeldere også begejstrede

Danske anmeldere har ikke været sene til at se Vidal-Fleurys enorme potentiale, f.eks Gastro september 2016: "Det er, som om Vidal-Fleury mere og mere bliver Guigals legestue Vidal-Fleury er oldgammelt som vinhus, men komplet forynget under Guigals styring og er kilde til velkomponerede og godt prissatte moderne klassikere. Har meget mere personlighed, end vin typisk har i det prisleje."

Côtes-du-Rhône

Vidal-Fleury har lavet Côtes-du-Rhône siden 1920'erne og det er en af husets adelsmærker. Vinen er år efter år af samme, høje kvalitetsniveau. De fleste af druene kommer fra den sydlige del af Rhônedalen, men der indgår også Syrah fra den nordlige del af Rhônedalen.

Anmeldelser

 • 6 Stjerner - Denkorteavis 06.06.2018:" Vinhuset Vidal-Fleury er Rhône-dalens ældste igangværende vinproducent siden 1781 og ejes i dag af den berømte vinfamilie Guigal, som købte det i 1984 sammen med en perlerække af vinmarker i den nordlige del af dalen. Den aktuelle vin er stukket sammen af druesorterne Grenache (65%), Syrah (20%), Mourvèdre (10%) og Carignan (5%). Resultatet kan kun være og er godt. Ejeren Marcel Guigal anses nemlig for at være verdens bedste vinmager. Og det forpligter."
 • 5 stjerner - Århus Update maj 2018: "Krydderurter og stald blandes i duften med kirsebær og blommer. Smagen byder på kirsebærsten, tobak og rå-lakrids. En mellemkraftig vin med varmende alkohol, der balanceres af syren."
 • 5 stjerner - Smagpåvin.dk v/Jesper Bo Bendtsen d. 27.09.16: "Dufter rigtig godt af sort te, hindbær, søde kirsebær og tørrede krydderurter. Hindbærrene går flot igen i smagen sammen med flot buket krydderurter, lidt tobak og læder. Ganske stedtypisk og god Rhône-valuta for pengene. En vin med karakter, pæn syre og en mærkbar tannin - lige til en flæskesteg, eller hvis vi skal være i Frankrig, ratatouille!"
 • 5 stjerner - Gastro september 2016: "En blød og rund cotes du rhone uden stramme tanniner. Vinen har en næse med sødmefulde bærnoter, der vidner om markernes solrige terroir, uden at det tager overhånd. Næsen byder ligeledes på krydrede noter af fennikel. Og korianderfrø og en smule sort peber. En relativt let og læskende rødvin, der med fordel kan nydes afkølet." RP
 • GODT KØB - Jyllands-Posten v/Niels Lillelund d. 04.09.16: "Jeg bliver mere og mere glad for årgang 2012 i det sydlige Rhône; vinene er saftige og glade, også denne fra det revitaliserede hus Vidal-Fleury. Forvent ikke dybde og power, det er ingen kioskbasker, men der er en fin renhed i frugten, der læsker, og der er struktur nok til et par års lagring. Godt køb."
 • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 20.06.16: "Super lækker Côtes du Rhône med indsmigrende duft af læder og tobak og elegant og saftig mund med pæne mængder mokka, peber og lakrids - alt sammen i perfekt balance. Super køb."
 • 5 stjerner og GODT KØB - Ekstra Bladet d. 17.06.16: "Mørke intense toner i duften. I smagen brombær, krydderier, peber, tobak og vanilje. Pæn syre, flot koncentration og en ganske pæn Côtes du Rhône til prisen..."
 • 5 stjerner og kanonvin til spotpris på Vinhulen.dk d. 13.06.16: " Violet. Duften har let trænoter suppleret med rød frugt, malt og meget fyldig duft. Smagen har en ganske let sødme efterfulgt af træ, rød, rød frugt og bid fra frugtsyren. Saftig og intens smag hvor både syre, frugt og tanniner endnu kæmper kampen om herredømmet. Kan snildt ligge et halvt års tid og modne yderligere i flasken. God kraft og tryk på tanninerne mod finalen med lang eftersmag. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2016-2018."
 • Ugens Vinder på Aov.dk d. 09.06.16.
 • 5 stjerner - Berlingske, anmeldt til 79,95 kr. v/12 fl. d. 05.06.16: "Uhyre elegant côtes du rhône, hvor man finder indslag af peber, stilke, kærnemælk, friske jordbær og en lille tone af læder, hvilket giver noget karakter. Slank og flot vin til prisen med god intensitet - Bravo."
 • Druesorter: 65% Grenache, 20% Syrah og 10% Mourvèdre, 5% Carignan..
 • Alkohol: 14%
 • Fadlagring: 70% på ståltank, 30% på "foudres" store, franske egefade
 • Anbefales til: Rødt kød, lammekølle, kraftigt fjerkræ, pastaretter, grillretter.