2012 Chablis 1. Cru Fourchaume La Chablisienne

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (5)

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 90 point
Finansbureauet.dk TESTVINDER
Finansbureauet.dk
Burghound 90 point

Vin-Info

Varenummer: 22271112
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 12 år frem fra høståret

Beskrivelse

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer. Der er knivskarpt fokus på kompleksitet, elegance og holdbarhed, og dét endda til overordentligt fornuftige priser. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru. La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale.

Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling! Der anvendes udelukkende druer fra ældgamle vinstokke fra Fourchaumemarken, den måske mest berømte 1. Cru mark i Chablis. Dens kompleksitet og tæthed kan vække ærefrygt i selv den mest kræsne hvidvinskender.

Anmeldelser

  • 5 stjerner og 90P - Ekstra Bladet d. 09.01.15: "Ikke så intens i duften. I smagen flint, mineraler, limefrugt og melon. Høj syre og en langt eftersmag af især våde sten."
  • TESTVINDER og 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 15.12.14: "En hvidvin markerede sig som bedste køb til prisen, da Finansbureauet i denne uge testede en række eksklusive vine for at finde gode køb til nytårsaften og andre festlige lejligheder... En Chablis kan godt være lidt af en syreintensiv sag, som man skal anstrenge sig mere end almindeligt for at foregive, at man nyder når værten nysgerrigt spørger ind hertil ved et middagsselskab. Men trold kan tæmmes, og vindervinen er et mesterligt eksempel på hvor lækker blød og indsmigrende Chablis kan være, når producenten kan sit kram. Producenten er i dette tilfælde kooperativet La Chablisienne, som har hentet druematerialet til denne Premier Cru fra Fourchaume marken. En utrolig lækker letdrikkelig og cremet sag med sommerblomster i næsen iblandet lidt smør og røg, ekstrem blød og let oileret mund med noter af lime og honning og en lang forfinet eftersmag med mineralsk præg. Så bliver Chablis ikke meget bedre, og da slet ikke til prisen."
  • 90P - Burghound d. 13.10.14: "(from 3 of the 5 climats). This also offers up good Chablis character as it adds breadth to the ripe peach, pear, algae and floral aromas. There is good richness to the generous and solidly well-concentrated middle weight flavors that culminate in a cool, clean and lemony finish. This is lush but balanced and a wine that should be approachable young yet reward 5 to 7 years of cellar time too. 2018+"
  • "Et af Frankrigs absolut bedste kooperativer"; citat Berlingske Tidende
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 12 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.

Producent beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.