2012 Cava Brut Nature Gran Reserva Sumarroca

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet GODT KØB
Guia Penin 92 point
Decanter 90 point

Vin-Info

Varenummer: 56911512
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Penedès
Druesorter: 38% Parellada, 35% Xarel.lo, 27% Macabeo
Anbefalet til: Aperitif, tapas, hvidt kød, fjerkræ, fisk.
Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse.

Beskrivelse

Cava Brut Nature Gran Reserva

Sumarroca Cava Brut Nature Gran Reserva er flaskelagret i tre år inden frigivelse, hvilket har givet en meget raffineret cava i den meget intense stil, som er Sumarrocas vartegn. Vinen er fremstillet næsten uden dosage (en sukkerblanding som de fleste mousserende vine tilsættes inden frigivelse), men er ikke desto mindre en generøs og karakterfuld smagsoplevelse, hvilket vidner om druerne exceptionelle kvalitet. Den let gyldne vin byder på en indtagende bouquet af blomster, græs, citrus og eksotisk frugt. Smagen er fantastisk indsmigrende og silkeagtig med en superfin mousse.

Anmeldelser

  • 5 stjerner og GODT KØB - Ekstrabladet 30.12.16: "Duft af lanolin, mokka, og let jordet. Flot i munden, meget præcis og elegant, men med udvikling udtalte kaffetoner, men hænger fint sammen med syren. Balanceret og æstetisk."
  • 92P - Guia Penin 2017.
  • 90P - Decanter maj 2016: "Bright with lovely fruit on the nose, dominated by tropical notes. The palate is well defined with citrus and stone fruits, the finish is elegant with the fruit and zero dosage making for a good combination."
  • Druesorter: 38% Parellada, 35% Xarel.lo, 27% Macabeo
  • Lagring inden frigivelse: 3 år
  • Drikkemoden: Vinen er drikkemoden ved frigivelse.
  • Anbefales til: Aperitif, tapas, hvidt kød, fjerkræ, fisk.
  • Serveres nedkølet: til 8 ° - 10 ° C

Producent beskrivelse

Cava af egne druer og solidt håndværk

I en tid hvor produktionen af Spaniens mousserende Cava i stigende grad fuldmekaniseres, og hvor vinmageren i kælderen sjældent har den ringeste anelse om, hvem der har dyrket druerne eller hvor de stammer fra, er det en lise for sjæl og gane at stifte bekendtskab med familien Sumarrocas vine. Familien fremstiller udelukkende vin af druer, de selv har dyrket, og deres prisvindende vine oser langt væk af solidt håndværk.

Champagne-tryk

Familien Sumarroca råder over 450 hektar vinstokke plantet i en kalkholdig jord, som giver druer med en bemærkelsesværdig intensitet og mineralitet. I kælderen stiler man kompromisløst efter topkvalitet, og blandt andet sørger man for at alle husets Cava-vine holder seks atmosfærers tryk og ikke kun de fire, som loven foreskriver. Druernes kvalitet og det høje tryk i flasken bevirker, at Sumarrocas Cava kan være særdeles svær at skelne fra "ægte" Champagne fra Champagne- distriktet.

Sumarrocca, Bujonis og Cielo d'Or

Vi fører 3 serier fra Sumarroca, der alle er af fantastisk kvalitet. Hovedserien bærer naturligvis vingårdens navn.

Ikke kun mousserende vine

Hos Sumarroca laves der ikke kun mousserende vine, der laves også stille vine af høj kvalitet. Ligesom resten af produktionen hos Sumarroca er det udelukkende med egne druer.