2012-Brentino-Merlot-Cabernet-Veneto-Maculan

2012 Brentino Merlot Cabernet Veneto Maculan

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Anmeldelser (1)

90 point

Breganze i Veneto

Breganze-distriktet ligger i Veneto, i et bakket område omtrent midt i mellem Venedig og Gardasøen. Traditionelt har Breganze været arnested for tørre og søde hvidvine på den lokale Vespolina-drue, men takket være det kuperede terræn kan der dyrkes mange andre druersorter, herunder også de internationale såsom Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Chardonnay.

Fausto Maculan

Fausto Maculan er Breganzes suverænt bedste producent. Fausto laver Chardonnay og Cabernet Sauvignon i samme stil og kvalitet som de bedste huse i Californien og Bordeaux, hans Pinot Noir giver Bourgogne- bønderne rynker i panden og hans dessertvine har slået de bedste Sauternes, ja sågar selveste Château d'Yquem. Hans berømte dessertvine Torcolato og Acinobili står som nogle af Italiens bedste og har gennem tiderne opnået 96 points hos Robert Parker flere gange.

Brentino Merlot-Cabernet Sauvignon

Merlot og Cabernet Savignon kendes først og fremmest fra Bordeaux, men Fausto Maculan beviser med al tydelighed, at man så sandelig også kan opnå forrygende resultater med de ædle druer i Veneto. Brentino Merlot-Cabernet byder på en imødekommende bouquet af skovbær, trøffel, cedertræ og vanille. Smagen er fast og smidig, og eftersmagen er lang og blød.