2012 Barolo Trediberri

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

The Wine Front 94 point
Henrik Oldenburg 16,5 point
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 90 point

Vin-Info

Varenummer: 69221312
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Barolo
Druesorter: 100% Nebbiolo
Anbefalet til: Lam, and, boeuf bourguignon, som meditationsvin m.m.
Fadlagring: 24 måneder på franske og slavonske egetræsfade

Beskrivelse

Barolo Trediberri

Trediberri Barolo repræsenterer det mest klassiske og traditionelle udtryk for en Barolo fra den vestligste del af La Morra. Markerne ligger i 350-400 m højde og den kalkholdige jord er her fuld af flodsten og grus - et særlige terroir, der gør at her handler alt om elegance og finesse og ikke om fylde og ekstrakt. Kompleksiteten i denne klassiske Barolo skinner igennem allerede i duften hvor noter af lakrids, roser, viol møder strejf af balsamico og bergamotte. I munden er vinen ikke tung men nærmest æterisk med cremet fylde. Lys friskhed kombineret med dybe let sødmefulde noter af sort frugt og flot balanceret syre og viser hvorfor la Morras terroir sammenlignes med Chambolle-Musigny i Bourgogne. Syren og frugten giver vinen en lang eftersmag, hvilket kendetegner en Barolo der vil kunne gemmes i årtier under de rette forhold.

Anmeldelser

  • 16,5/20P - Forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 03.10.16: "Traditionel og ukompliceret Barolo, hvor frisk, ligefrem bærsmag mødes med kontant syre, der bider godt fra sig, så den skal iltes 10- 15 minutter, hvis biddet skal blødgøres. Med lidt tålmodighed bliver den stramme tone allieret med lidt forsigtig forståelse, og den ender mildt og blødt og næsten artigt. Alsidig som madvin."
  • 5 stjerner og 90P - Ekstra Bladet d. 01.07.16 : "En lyst og forholdsvis let Barolo fra La Morra med venlige tanniner og kun i afslutningen fornemmer man lidt tørhed. Sorte kirsebær, lakrids, peber og vanilje. Ganske flot Barolo fra et lidt svært år."
  • Druesorter: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 24 måneder på franske og slavonske egetræsfade
  • Anbefales til: Lam, and, boeuf bourguignon, som meditationsvin m.m.

Producent beskrivelse

Respekteret vinmager bag boutique vingård i La Morra

Barolo producenten Trediberris produktion er så lille, at de kan kategoriseres som super boutique producent. Bag Trediberri står Federico Oberto - respekteret vinmager hos den berømte producent Renato Ratti i 40 år - og hans søn Nicola i samarbejde med Vladimiro Rambaldi bankmand og vinsamler. De 3 partneres vingård ligger i Berri, en lille landsby i La Morra og deraf navnet Trediberri: de tre fra Berri. Vingården blev etableret i 2008 da Nicola Oberto besluttede at ende sin karriere som børsmægler i London, og drog hjem til sin far Federico Oberto for at udleve drømmen om egen vingård.

Økologisk dyrkede top marker

Filosofien hos Trediberri er enkel: Mindst mulig indblanding og økologisk drift (certificeret fra årgang 2015). Her bruges ingen pesticider og der dyrkes græsdække mellem rækkerne for at styrke biodiversiteten i markerne. I dag har de næsten 8 hektar vinmarker; 5 hektar i Berri beplantet med Nebbiolo, 1,8 ha i den midterste del af Cru'en Rocche dell' Annunziate som altid har været i familien Obertos eje, 1,8 ha af vinmarken Cappalotti, som de lejer. De sælger i dag en del af druerne til andre producenter men vil med årene selv vinificere en større og større andel. Vinifikationen er traditionel med lang maceration og lagring på store slavonske egetræsfade.

Mikroproduktion af terroir vine

Trediberris mål er at skabe behagelige vine, hvor styrke og tannin ikke dominerer over den elegance og balance der er så typisk for La Morras terroir. Den stærkt begrænsede produktion gør det muligt for de tre partnere udelukkende at lave vine de selv elsker: fyldige helt sikkert men også nemme at nyde. Som de selv udtrykker det: "når en vin er så god at flasken hurtigt tømmes, så har vi gjort vores job". Stilen er cremede vine med sort frugt, stor elegance og ofte med indsmigrende strejf af viol.