2011 Vallado Douro Red Quinta do Vallado

Køb 24 flasker og få 12 flasker med i købet.
DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (12)

Henrik Oldenburg 17 point
Vinstyrke2 v/Kim Bretov & Per Kuskner
Liebhaverboligen
Dagbladenes Bureau v/Rasmus Holmgård
Vinavisen
Spis Bedre Anbefalet
Vinbladet 90 point
Vinforum
Den korte avis
Ekstra Bladet

Vin-Info

Varenummer: 55811311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Douro
Druesorter: Touriga Nacional 25%, Touriga Franca 30%, Tinta Roriz 20%, Sousao 5% og Vinhas Velhas 20%.
Anbefalet til: retter med oksekød og lam samt krydret svinekød og fjerkræ.
Drikkemoden: ved frigivelsen og 6-7 år frem fra høståret

Beskrivelse

Portugal er verdensberømt for sine portvine, men i disse år er en sand vinrevolution i gang på de tørre rødvine, og revolutionen er startet i Dourodalen. Revolutionen blev startet af 5 kvalitetsproducenter som kalder sig Douro Boys: Vale Dona Maria, Niepoort, Crasto , Vale do Meao og Quinta do Vallado. Floden Douro er en af europas længste, 927 km, og løber gennen Spanien, hvor den hedder Duero. Flere af spaniens bedste vine produceres i Ribera del Duero. De 5 Douro Boys har fået skabt meget stor opmærksomhed for kvalitetsvine fra Dourodalen hos den internationale vinpresse, hvor især Quinta do Vallado har høstet stor ros på det sidste og leverer mest value-for-money. Quinta do Vallado ligger på begge sider af Corgofloden, tæt på dennes udløb i Dourofloden og ejes af Ferreira familien og drives i dag af Francisco Spratley Ferreira og Joao Ferreira Alvares Ribeiro. De drives begge af en stor passion for kvalitetsvin, som kun overgås af deres store humoristiske sans. Quinta do Vallado driver også et mindre luksushotel (optaget i World's greatest Hotels, Reseort and Spas) på vingården, hvis historie kan føres tilbage til 1716. Indtil 1987 koncentrerede man sig mest om produktion af portvin solgt under mærket Ferreia, som blev solgt i 1987. I 1990 startede kvalitetsvinproduktionen af rødvin og hvidvin med at man omplantede en del marker, og i 1997 blev der bygget ny kælder og produktionsfaciliteter. Fokus hos Vallado er at lave frugtdrevne, elegante, velafbalancerede vine med god struktur. Jordbunden i Douro er kendetegnet af granit og skifer, og områderne med skiferholdig jord giver vine med stor og elegant mineralitet. Vinmarkerne er stejle og malerisk beliggende i terrasser, hvilket gør produktionen forholdvis bekostelig. Man råder over nogle unikke druer: Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousao, Tinta Amarela og især Touriga Nacional, Portugals mest berømte vindrue. Denne kvalitetsrevolution har sikret Quinta do Vallado en fremtrædende plads blandt Portugals eliteproducenter. Vallado Douro Red kommer hovedsagligt fra unge vinstokke (80%) og de resterende 20% fra meget gamle vinstokke, nogle over 70 år gamle.Vinen har hovedsagligt gæret og lagret på ståltanke, undtagen en ligge del af vinen fra de gamle stokke som er fadgæret og fadlagret. Lavet på druerne Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousao og Vinhas Velhas. Det er en meget aromatisk og frisk vin. Med antydning af viol i i næsen, velstruktureret og kraftig med runde tanniner og en lang elegant eftersmag.

Anmeldelser

 • 17/20P - Forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 01.02.17: "Quinta do Vallados røde topvin Adelaide er en af Portugals bedste rødvine, og selv den "almindelige" rødvin, der bare hedder Vallado, er tør,potent og svesket. med sikker, tær og moden frugt. Et sympatisk visitkort fra den nye stil i Portvinslandets rødvine."
 • 5 stjerner - Vinstyrke2.dk v/Kim Bretov og Per Kuskner d. 18.06.15.
 • 5 stjerner - Liebhaverboligen juni 2015: "2011 var et fremragende år i portvinsområdet Duoro, hvorfra Vallado'en her kommer. Portugiserne har lavet rødvin længere, end de har lavet portvin, men det er først i de senere år, at rødvinsproduktionen i Douro igen har taget fart. Her er der tale om en lækker og elegant vin med masser af mørk chokolade og solbær, blåbær og brombær i både duft og smag. Til sidst en fin, afrundet syre, men også nogen alkohol. Hæld derfor gerne vinen på karaffel inden servering. Rigtig god til bøffen på grillen, men hold igen med marinaden."
 • 5 stjerner - Dagbladenes Bureau v/Rasmus Holmgård d. 26.11.14: "Flot og intens næse af lakrids, skosværte, røg og vanilje. Det er så som så med fersk frugt, men det maskuline og sødmefulde udtryk er lækkert og appetitligt. Munden er fast struktureret og veldefineret med saftspændt syre og modne, men markante tanniner. En Vallado i storform."
 • Kåret til at være blandt de 10 bedste portugisiske vine til under 100 kr. i Danmark af Ekstra Bladet d. 15.10.14.
 • 5 stjerner i Vinavisen d. 01.12.13: "Dejlig rødvin på en hel palet af portvins-dalens druer, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tourega Franca, Tourega Nacional og Sousão. Vinen er kompleks og med en god struktur, der gør den god til mad. Også fin til julens stegemad."
 • Anbefalet i Spis Bedres test af julevine december 2013: "Den er nærmest sort i glasset og har en meget koncentreret duft af sorte blommer, tørrede figner og noter fra fadet samt en god frugtig saftighed..."
 • 90P og "Fundvin" - Vinbladet d. 31.10.13: "Moden, mørk duft, let mineralsk. Rank struktur med moden tannin dækket af mørk frugt, fyldig med en eftersmag med mørk frugt og chokolade."
 • 5 stjerner på Vinforum.dk d. 30.08.13: "Rødviolet farve. Intens duft af mørke kirsebær, peber, lidt eukalyptus. Mellemfyldig vin med dejlig frugt og en smag, der lidt krydret og intens i det men også har fin balance. Det er en kraftig vin, men den er godt skruet sammen og til prisen er den fremragende. Vinen passer godt kraftigt oksekød - gerne grillet."
 • 6 stjerner på denkorteavis.dk d. 28.08.13: "Endnu en flot portugiser fra portvinsdynastiet Ferreira, hvis marker er centralt placeret i Douro- dalen. Vinen er stukket sammen af de røde druesorter Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional og Sousão af Francisco Olazabal, der er 6. generation efter Dona Antónia Adelaide Ferreira."
 • 5 stjerner - Ekstra Bladet d. 16.08.13: "Vin fra Douro dalen på en række lokale druer. En meget fyldig og tæt vin med et let brændt udtryk og i smagen sorte kirsebær, blomme, tobak og violer. Stadig en del tannin så kan med fordel dekanteres og bør ikke serveres for varm. Flot balance og en vin med sin helt egen identitet."
 • 5 stjerner i Gastro august 2013: "Vallado står for mig som et af de mest prisrimelige bordvinshuse i Dourodalen. Det er, som om hypen omkring field-blends fra oldingestokke i stejle marker er steget producenterne til hovedet, og priserne er opskruede. Vallado styrer sig. Bedst i porteføljen er Vallado Tinto med dybmættet, mørkelilla kerne og farve til kant. Imponerende geografisk trofasthed og femibrutalt touriga nacional-udtryk, mineralsk skifer, sur og varm, fast syrerig og med pulvertannin, tydelig mørk bitterchokolade i eftersmagen. Kræver bøf og grill, men pas på med sødmefuld mad. Den billigere Quadrifolia er også god, men savner ædelhed - jeg ville tage springet og betale for Vallado Tinto."
 • 91P James Suckling d. 09.08.13: "Tangy and fruity with plenty of dark fruits and lemon undertones. Full body, fine tannins and a fresh finish. Lovely balance. Drink or hold."
 • "Quinta do Valldo har fået ny dansk importør i foråret 2011 (Philipson Wine), så de fremragende vine er blevet mere synlige på det danske marked og for et større publikum. Der er virkelig noget at glæde sig til." Citat Henrik Oldenburg
 • Druesorter: Touriga Nacional 25%, Touriga Franca 30%, Tinta Roriz 20%, Sousao 5% og Vinhas Velhas 20%.
 • Jordbundsforhold: Skifer og granit
 • Drikkemoden: ved frigivelsen og 6-7 år frem fra høståret
 • Anbefales til: retter med oksekød og lam samt krydret svinekød og fjerkræ.

Producent beskrivelse

Topkvalitet og Douro Boys

Portugal er verdensberømt for sine portvine, men i disse år er en sand vinrevolution i gang på de tørre rødvine, og revolutionen er startet i Dourodalen. Revolutionen blev startet af 5 kvalitetsproducenter som kalder sig Douro Boys: Vale Dona Maria, Niepoort, Crasto , Vale do Meao og Quinta do Vallado. Floden Douro er en af europas længste, 927 km, og løber gennen Spanien, hvor den hedder Duero. Flere af spaniens bedste vine produceres i Ribera del Duero. De 5 Douro Boys har fået skabt meget stor opmærksomhed for kvalitetsvine fra Dourodalen hos den internationale vinpresse, hvor især Quinta do Vallado har høstet stor ros på det sidste og leverer mest value-for-money.

Grundlagt i 1716, ejet af portvinsfamilien Ferreira

Quinta do Vallado ligger på begge sider af Corgofloden, tæt på dennes udløb i Dourofloden og ejes af Ferreira familien og drives i dag af Francisco Spratley Ferreira og Joao Ferreira Alvares Ribeiro. De drives begge af en stor passion for kvalitetsvin, som kun overgås af deres store humoristiske sans. Quinta do Vallado driver også et mindre luksushotel (optaget i World's greatest Hotels, Reseort and Spas) på vingården, hvis historie kan føres tilbage til 1716. Indtil 1987 koncentrerede man sig mest om produktion af portvin solgt under mærket Ferreia, som blev solgt i 1987. I 1990 startede kvalitetsvinproduktionen af rødvin og hvidvin med at man omplantede en del marker, og i 1997 blev der bygget ny kælder og produktionsfaciliteter. Fokus hos Vallado er at lave frugtdrevne, elegante, velafbalancerede vine med god struktur.

Granit, skiffer og Touriga Nacional

Jordbunden i Douro er kendetegnet af granit og skifer, og områderne med skiferholdig jord giver vine med stor og elegant mineralitet. Vinmarkerne er stejle og malerisk beliggende i terrasser, hvilket gør produktionen forholdvis bekostelig. Man råder over nogle unikke druer: Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousao, Tinta Amarela og især Touriga Nacional, Portugals mest berømte vindrue. Denne kvalitetsrevolution har sikret Quinta do Vallado en fremtrædende plads blandt Portugals eliteproducenter.

Gennembrud i pressen med 6 glas i Politiken

Vallado fik sit danske gennembrud med den virkelig lækre 2009 årgang, der hurtigt fik de uhyre sjældne 6 glas og blev testvinder i Politiken d. 19.02.12, med disse rosende ord: "Tæt og kraftfuld vin med masser af koncentreret, fuldmoden bærfrugt og en 'sort' kerne. Balanceret fadpræg. Ung og har godt af luft samt selskab af rødt kød."