2011 Tajano Montepulciano d'Abruzzo Øko Umani Ronchi

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 59511311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Abruzzo
Druesorter: Montepulciano 100 %
Anbefalet til: Oksekød, lam, kalvekød, grillet kød.
Økologisk: Ja

Beskrivelse

Umani Ronchi

Umani Ronchi har base i Italiens Marche-provins. Huset ejer 110 hektar vinmarker i Verdicchio Classico-appellationen, 60 hektar i Rosso Conero og 30 hektar i naboprovinsen Abruzzo. Der satses benhårdt på kvalitet, hvilket vil sige, at der høstes begrænsede udbytter, markerne er velplejede og vinstokkene er af en vis alder. Satsningen på kvalitet har blandt andet resulteret i, at Riserva-vine fra Rosso Conero- appellationen fra og med 2006 hæves til DOCG-status - den samme kvalitetsgruppe som Barolo og Brunello di Montalcino.

Verdicchio og Montepulciano - Midtitaliens arbejdsheste

Umani Ronchi arbejder især med den grønne Verdicchio og den blå Montepulciano-drue, som begge er to af Midtitaliens "arbejdsheste". Begge druesorter lægger most til store mængder glimrende mellemklassevin, men kun ganske få virkelig store vine. Det skyldes først og fremmest at begge sorter er meget produktive, og at man skal begrænse udbyttet pr vinstok ganske kraftigt, da vinen ellers bliver tyndbenet og syrlige. Umani Ronchi høster maksimalt hvad der modsvarer en halv flaske pr vinstok, og så kan både Verdicchio og Montepulciano- druen spille med musklerne!

Tajano Montepulciano d'Abruzzo

Tajano fremstilles af økologisk dyrkede druer. Markerne ligger på Sydvestvendte skråninger i Roseto degli Abruzzi, består af sand, ler og især småsten, ganske ideelt til vinsyrkning. Alle druer håndhøstes og vinmarkerne drives økologisk. Vinen er mørkerød med næsten lilla kant, har en intens næse af friske røde bær, smagen er rig og blød med antydning af krydderier. Der er god længde og dybde i denne klassiske Italiener.

Anmeldelser

  • Druesorter: Montepulciano 100 %
  • Anbefales til: Oksekød, lam, kalvekød, grillet kød.