Tilbud
2011-Rosengartl-Alte-Reben-Gemischter-Satz-Weingut-Wieninger

2011 Rosengartl Alte Reben Gemischter Satz Weingut Wieninger

SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Fritz Wieninger dyrker vin i Wien

Den international anerkendte vinmager Fritz Wieninger er pioneren bag genfødslen af kvalitetsvinsdyrkning i vinområdet omkring Wien. I 1980'erne overtog han forældrenes "Heurigen" dvs. et traditionelt gæstgiveri med vinproduktion. Fritz har konverteret ejendommen til en kvalitetsproduktion med vindyrkning efter biodynamiske retningslinjer, og hans vine er ubestridt Wien-distriktets bedste.

Fantastiske enkeltmarker

Weingut Wieninger råder over 45 ha på både højre og venstre side af Donau, herunder de to fantastiske enkeltmarker Bisamberg, med hovedsagelig sandet og stenet jord, samt på Nussberg, som er kendt for dets kalkrige jord. Markerne er overvejende beplantet med de grønne druesorter Grüner Veltliner, Riesling og Chardonnay samt de blå Pinot Noir og Zweigelt. Gemischter Satz - den bedste måde at afspejle markens karakteristika Gemischter Satz er Wien-distriktets traditionelle hvidvinstype. Vinen fremstilles ved at man dyrker mange forskellige druesorter side om side i én mark. Druerne høstes på én gang og vinificeres samlet. Vine af flere druesorter fremstilles normalt som en cuvée, hvor man dyrker, høster og vinificerer de enkelte druesorter separat, og sammenstikker de forskellige vine lige før tapning på flaske. Fritz Wieninger mener at Gemischter Satz-vine afspejler en marks karakteristika, dens terroir om man vil, bedre end alle andre vintyper.

Wieninger Gemischter Satz Rosengartl Alte Reben

Gemischter Satz Rosengartl Alte Reben fremstilles af druer fra de ældste vinstokke på den kalkholdige Rosengartl-mark. Der er anvendt ikke færre end fem druesorter; Pinot Blanc, Neuburger, Grüner Veltliner, Traminer og Riesling. Vinens bouquet er stor og generøs med noter af eksotisk citrus, melon, honning, en antydning af røg samt fine mineralske facetter. Smagen er tør, stor og fedmefuld, her spiller de gamle vinstokke virkelig med musklerne, og den lange cremede eftersmag åbenbarer en imponerende mineralitet.