2011-La-Closerie-de-Camensac-Haut-Médoc

2011 La Closerie de Camensac Haut-Médoc

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Château Camensac 5. Cru Haut-Médoc

Camensac blev i 2004 købt af den berømte vinfamilie Merlaut, som også ejer Château Gruaud-Larose 2. Cru Saint-Julien, Château Ferrière, 3. Cru Margaux, Château Chasse-Spleen Cru Bourgeois Moulis og flere andre. Slottet, som oprindelig er et kloster, er siden 1964 blevet gennemrestaureret og al produktionsmateriel er topmoderne takket være de tidligere ejere den spanske familie Forner, der ejer Marquis de Cacérès i Rioja, et af Spaniens største brands. br></br>

Nabo til Saint-Julien

Lige som flere andre Cru Classé slotte i Médoc og Haut-Médoc, er Camensac ikke lige så berømt som naboerne i f.esk. Saint-Julien, så burde det være det, idet slottet råder over et unikt terroir grænsende direkte op til Saint-Julien.

Emile Peynaud og Michel Rolland tryller

Den berømte professor i ønologi Emile Peynaud var tidligere konsulent på slottet, i dag har den ikke mindre berømte ønolog og flying winemaker Michel Rolland taget over og løftet kvaliteten langt over 5. Cru og slottet har fået rigtig gode ratings internationalt set de sidste år.

Closerie de Camensac

Slottet laver også en glimrende 2. vin, nemlig Closerie de Camensac. Den laves fortrinsvis på druer fra de unge vinstokke og er en glimrende introduktion til Grand Vin.

Closerie de Camensac Haut-Médoc

La Closerie de Château Camensac er Cru Classé slottets 2. vin. En drikkeklar, velafbalanceret vin med finesse. Fin bouquet af krydrede mørke bær, mineraler og mokka. Afsluttes med god fylde og længde, en lille klassiker br></br>