Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Børsen
Børsen TESTVINDER

Vin-Info

Varenummer: 13791311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Cahors
Druesorter: 100% Malbec
Anbefalet til: Alle kødretter, bøf, oksekød, lammekød.
Drikkemoden: Nu og op til 5 år fra høståret.

Beskrivelse

Crocus Malbec de Cahors, Paul Bertrand

Druerne til denne vin stammer fra vinmarker med over 30 år gamle vinstokke fra Haute-Serre og Mercuès. Druerne håndhøstes naturligvis og 50% af druerne lagrer 18 mdr. på nye egetræsfade, og 50% på 1års fade. Vinens farve er meget mørkerød med nærmest lilla kant, den har en stor bouquet med antydning af røde kirsebær, rosenblade, moden blommer, lakrids og krydderier. Smagen er meget koncentreret og ren med flere smagslag med strejf af hvid chokolade, sorte kirsebær, blommer og anis, afsluttende med en lang, blød eftersmag.

Anmeldelser

  • 6 Stjerner og Testvinder - Børsen 23.02.2018:" Delikat og voldsom næse med modne, sorte kirsebær, svesker, rose og krydderurter. Elegant og kraftfuld, men civiliseret smag med moden frugt og stor renhed."
  • Druesorter: 100% Malbec
  • Vinstokkenes alder: 30 år i gennemsnit
  • Jordbundsforhold: Meget kalkholdig jord med ler, sandet jord med ler og småsten.
  • Drikkeklar: Nu og op til 5 år fra høståret.
  • Anbefales til: Alle kødretter, bøf, oksekød, lammekød.

Producent beskrivelse

Crocus - Topklasse Malbec fra Cahors

Crocus er er samarbejde mellem den verdensberømte amerikanske ønolog Paul Hobbs og Bertrand Vigouroux. Paul Hobbs er en af de få winemakers, der har opnået de magiske 100P fra Parker og som endvidere har været med til at revolutionere Malbecdruen i Argentina, hvor han tilbage i 1989 var en af de første til at se denne drues helt specielle muligheder i Mendozas vinmarker.. Paul er i dag medejer Cobos i Mendoza, Argentina. Bertrand Vigouroux er ud af en gammel vinfamilie i Cahors i Frankrig, hvor familien har dyrket vin i over 150 år og ejer flere slotte.

Old world Malbec og New World Innovation

Formålet med samarbejdet er at vise at Malbec fra Cahors kan frembringe verdensklassevine på linie med de store Malbecvine fra Argentina. Bertrand Vigouroux bidrager med druer fra hans unikke vinmarker fra de bedste terroirs i Cahors, og Paul Hobbs med sine banebrydende erfaringer med Malbec i den nye verden.

Malbec i historisk perspektiv

Malbecdruen var indtil 1850'erne meget udbredt i hele Sydvestfrankrig. Også i Bordeaux hvor op til 50% af druerne i berømte slotte som Château Latour og Château Cheval-Blanc var Malbec! Druen findes stadig i Bordeaux, hvor den indgår i en hel del slottes vine, men det har altid været i Cahors at den var hoveddruen. Fransk Malbec har måske lidt uretfærdigt fået et ry for at give hårde, tanniske vine, som kræver lang lagringstid. I Danmark er Malbec fra Cahors utvivlsom bedst kendt fra Prins Henriks vinslot Château de Caïx.

Crocus og Terroir

Paul og Bertrand har opkaldt deres joint venture efter korkusblomsten, som er meget udbredt i Cahors i forårsmånederne. Druerne til vinene kommer fra 3 forskellige Terroirs: Haute-Serre (højtbeliggende vinmarker med jordbund af ler, limsten og småsten - giver vinene elegance og finesse ), Leret-Monpezat: (vinmarker beplantet i terrasser, jordbund af ler, kalk og limsten - giver vinene faste tanniner), samt Mercuès (lavere liggende vinmarker med højere andel af ler - giver vinene fedme og mørk frugt)