2011 Crocus Grand Vin Malbec de Cahors Paul Bertrand

DKK 599,95
pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 13801311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Cahors
Druesorter: 100% Malbec
Anbefalet til: Kraftige kødretter, Boeuf Bourguignon, store bøffer, kan modstå endog krydrede retter.
Drikkemoden: 4-5 år fra høståret og mindst 10 år frem.

Beskrivelse

Crocus Grand Vin Malbec de Cahors, Paul Bertrand

Druerne til denne vin stammer fra vinmarker med meget gamle vinstokke i Haute-Serre og Mercuès. Man har således druer fra det højtbeliggende terroir med kalk og limsten og de lidt lavere placerede vinmarker bepltet i terrasser over floden Lot, her er jordbunden mere sandet og lerholdig.Druerne håndhøstes naturligvis og lagres 100% nye egetræsfade. Vinens farve er nærmest sortrød, men lilla refleksert. Bouqueten består af en søjle af mørk, moden frugt i baggrunden med antydninger af modne blommer, brombær, solbær, lakrids, råt kød og mørk chokolade. Smagen er kompakt og pakket med frugt omkring den meget ranke struktur, utrolig koncentreret og dog ren med antydning maf modne, sorte krisebær, blommer og strejf af anis og vanilje, afsluttende med en lang, blød og mineralsk eftersmag

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Malbec
  • Vinstokkenes alder: Over 50 år i gennemsnit.
  • Jordbundsforhold: Meget kalkholdig jord, sandet jord.
  • Drikkeklar: 4-5 år fra høståret og mindst 10 år frem.
  • Anbefales til: Kraftige kødretter, Boeuf Bourguignon, store bøffer, kan modstå endog krydrede retter.

Producent beskrivelse

Crocus - Topklasse Malbec fra Cahors

Crocus er er samarbejde mellem den verdensberømte amerikanske ønolog Paul Hobbs og Bertrand Vigouroux. Paul Hobbs er en af de få winemakers, der har opnået de magiske 100P fra Parker og som endvidere har været med til at revolutionere Malbecdruen i Argentina, hvor han tilbage i 1989 var en af de første til at se denne drues helt specielle muligheder i Mendozas vinmarker.. Paul er i dag medejer Cobos i Mendoza, Argentina. Bertrand Vigouroux er ud af en gammel vinfamilie i Cahors i Frankrig, hvor familien har dyrket vin i over 150 år og ejer flere slotte.

Old world Malbec og New World Innovation

Formålet med samarbejdet er at vise at Malbec fra Cahors kan frembringe verdensklassevine på linie med de store Malbecvine fra Argentina. Bertrand Vigouroux bidrager med druer fra hans unikke vinmarker fra de bedste terroirs i Cahors, og Paul Hobbs med sine banebrydende erfaringer med Malbec i den nye verden.

Malbec i historisk perspektiv

Malbecdruen var indtil 1850'erne meget udbredt i hele Sydvestfrankrig. Også i Bordeaux hvor op til 50% af druerne i berømte slotte som Château Latour og Château Cheval-Blanc var Malbec! Druen findes stadig i Bordeaux, hvor den indgår i en hel del slottes vine, men det har altid været i Cahors at den var hoveddruen. Fransk Malbec har måske lidt uretfærdigt fået et ry for at give hårde, tanniske vine, som kræver lang lagringstid. I Danmark er Malbec fra Cahors utvivlsom bedst kendt fra Prins Henriks vinslot Château de Caïx.

Crocus og Terroir

Paul og Bertrand har opkaldt deres joint venture efter korkusblomsten, som er meget udbredt i Cahors i forårsmånederne. Druerne til vinene kommer fra 3 forskellige Terroirs: Haute-Serre (højtbeliggende vinmarker med jordbund af ler, limsten og småsten - giver vinene elegance og finesse ), Leret-Monpezat: (vinmarker beplantet i terrasser, jordbund af ler, kalk og limsten - giver vinene faste tanniner), samt Mercuès (lavere liggende vinmarker med højere andel af ler - giver vinene fedme og mørk frugt)