2011 Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Den korte avis
BT
Winelab.dk
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 35131311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 73% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc
Anbefalet til: kraftigt smagende oksekød, kraftigt fjerkræ, lam, modne oste.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
Fadlagring: 15 mdr, 25% nye fade hvert år

Beskrivelse

Domaines Fabre - slotsaftappet Haut-Médoc

Siden 1987 har vi samarbejdet med ejeren Vincent Fabre, som laver 4 slotsvine i Haut-Médoc: flagskibet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonsèche samt en lille juvel i Margaux; Château Bellevue de Tayac. Vincent står i spidsen for Domaines Fabre og styrer alt fra mark til importør, hvilket er usædvanligt i dette berømte område. Vincents fader købte slottet i 1964, og siden har familien arbejder utrætteligt på at få marker og slot i topform. Samtidig er Vincent en engageret "vinpolitiker" som har siddet i bestyrelsen for sammenslutningen af Haut-Médoc producenter og har deltaget i udformningen af den nye lovgivning omkring Cru Bourgeois klassifikationen. Vincent er også ledende medlem af den kendte vinridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. I sin sparsomme fritid er Vincent en passioneret maratonløber og formand for det berømte Marathon du Médoc.

Mester i klassisk Bordeaux til kuppriser

Slottets marker grænser op mod Saint-Estèphe og Pauillac - kommunerne hvor man finder den største koncentration af Cru Classé slotte - inkl. tre af de fem 1. Grand Cru Classé'er; Château Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild og Château Latour. I dette fantastiske terroir har Vincent en perlerække af marker med en jordbund bestående af et underliggende gruslag (nogle steder grus og ler) dækket af en ler og kalkstensjord. Det er netop denne veldrænede særlige jord, der er med til at give druer af høj kvalitet. Vincent har gennem flere år investeret både meget tid og mange penge på at få slottet og markerne helt i top og i dag excellerer han i at lave komplekse, velstrukturerede vine, som kan være svære at skelne fra vine fra Pauillac og Saint-Estèphe men til en helt anden pris. Derfor anbefales hans vine år efter år af anerkendte vinmagasiner og vinguides såsom Wine Enthusiast, Decanter, Le Guide Hachette des Vins og La Revue du Vins de France. Herhjemme har vinene også begejstret de danske vinanmeldere med en sand stjerneregn til følge.

Château Lamothe-Cissac

Flagskibet Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc er en lille perle af et slot i hjertet af Cissac, blot et stenkast fra 1. Cru slottet Château Lafite- Rothschild. Flagskibsvinen er baseret på Cabernet Sauvignon samt en mindre mængde Merlot og Petit Verdot. Der er masser af intens solbærfrugt i den elegante bouquet. Smagen er rig og intens med en lang saft- og kraftfuld finish. Château Lamothe-Cissac er år efter år et af de bedste køb fra Haut-Médoc. Vinen laves også i en endnu mere koncentreret "Vieilles Vignes" udgave fra slottets ældste vinstokke på omkring 70 år med ekstra lang fadlagring. På Cru Classé niveau men til langt under prisen!

Château La Tonnelle

Château La Tonnelle er en klassisk Haut-Médoc med en skøn bouquet med masser af sort frugt og en anelse vanilje fra egefadslagringen. Vinen har masser af saft og kraft og en finesse, man normalt kun finder i Cru Classé vine. En vin der ligesom sin storebror Lamothe-Cissac ofte får titel af Cru Bourgeois og som anmelderne altid roser som et røverkøb!

Château Le Chêne

Le Chêne er lavet på Cabernet Sauvignon som giver struktur og frugt, Merlot som giver rigdom og blødhed og Petit Verdot der tilføjer vinen en krydret karakter. Smagen er blød og frugtig og vinens lagring på egetræsfade tilfører kompleksitet og delikate tanniner. Kort sagt: sjældent set kvalitet for Bordeaux i dette prisleje. Som Wine Enthusiast skriver: "this is a chateau to watch."

Château Fonseche

Det er sjældent at man kan finde Bordeaux til "hverdagspriser" der smager så godt af klassisk Haut-Médoc. Men Fonsèche fra slottets yngre vinstokke leverer over forventning med en flot bouquet af moden bærfrugt med strejf af vanilje fra fadlagringen og en blød frugtig smag.

Château Bellevue de Tayac - Margaux

I 2014 købte Vincent Fabre denne lille juvel af et slot af den berømte winemaker Jean Luc Thunevin - manden bag kultslottet Château Valandraud i Saint-Émilion. Slottet ligger i kommunen Soussan i Margaux og har blot 3,5 ha vinmarker i et fantastisk terroir. Vinen er formidabel med al den charme og aromatisk kompleksitet som Margaux er så berømt for.

Château Lamothe-Cissac Cru Bourgeois

Slottet baserer sin vin på Cabernet Sauvignon samt en mindre mængde Merlot og Petit Verdot. Der er masser af intens bærfrugt i den aristokratiske bouquet. Smagen er rig og intens med en lang saft- og kraftfuld finish.

Anmeldelser

 • 6 stjerner - denkorteavis.dk d. 19.08.15.
 • 5 stjerner - BT d. 17.01.15: "Behageligt tør, medium fyldig rødvin, god tannin svøbt i flot, lang, saftig frugtsmag af mørke bær."
 • 5 stjerner - Winelab.dk d. 11.11.14: "Mørk duft af skovbund, svampe og mørke, fuldmodne brombær,tilsat et let træpræg. Super indsmigrende og imødekommende. Duften imponerer og lover endnu en god årgang på denne Bordeauxvin, der plejer at levere høj kvalitet for hver en krone. Smagen skuffer ikke - tværtimod. Slank og rank frugt, masser af klassisk og stringent Bordeaux, men også med en appellerende frugt og stil, der åbner op for en bredere fanskare. For det er til at forstå og arbejde med. Vinen er bygget op af en flot struktur og lækre tanniner, og i frugten fornemmes også noget fad, der giver et godt modspil til maden og vidner om et lagringsprotetiale. Har du og Bordeaux haft en pause, så prøv denne vin."
 • 5 stjerner og Kanonvin til Spotpris - fremragende til prisen på Vinhulen.dk d. 07.09.14: "Rubinrød. Næsen er klassisk Bordeaux med solbær, kvas, krat, træ og et spektre af mørke nuance inkl. ristet kaffe. Smagen er blød og rund med træ, kaffe, solbær, kvas kraft og flot fylde grænsende til fedme og god frugtsyre. Vinen er relativt tanninholdig og intensiverer løbende i munden, som smagen skrider frem. I finalen er det træet og tanninerne, der sætter de største spor, og vinen skal helt sikkert ligge et par år for at modne fuldt ud. Hvis man er til klassisk Bordeaux, så er denne vin stilen. Drik 2015-2019."
 • Druesorter: 73% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc
 • Årlig produktion: 15.000 ks
 • Vinmarkens areal: 33 ha.
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
 • Fadlagring: 15 mdr, 25% nye fade hvert år
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
 • Anbefales til: kraftigt smagende oksekød, kraftigt fjerkræ, lam, modne oste.