Tilbud

2011 Château La Cabanne Pomerol

SPAR 105 DKK pr. fl.
DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 254,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Den korte avis
Izak Litwar 91 point
New Bordeaux 91 - 92 point
Timatkin.com 91 point
Wine Enthusiast 91 - 93 point
Wine Spectator 87 - 90 point

Vin-Info

Varenummer: 98891311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 80 % Merlot, 20 % Cabernet Franc.
Anbefalet til: rødt kød, lammekølle, fjerkræ med sauce, oste.
Drikkemoden: 2011-2023
Fadlagring: 18-22 mdr.

Beskrivelse

Da Guide des Vins de France, den højt respekterede franske vinguide, lavede sin 2000-klassifikation af Pomerol-slotte, blev Château la Cabanne placeret i den højeste kategori, "Premiers Grands Vins Classés". Kun 8 andre slotte opnåede denne hæder, herunder de umådeligt kostbare vine fra Lafleur, Trotanoy, legendariske Petrus.

Dette lille velansete slot på blot 10 ha. ligger i hjertet af Pomerol, ikke langt fra det storslåede Trotanoy. Slottets administreres af Jean- Pierre Estager som også administrerer Ch. Haut-Maillet i Pomerol. La Cabanne er en meget klassisk Pomerol, kraftig, med meget fyldig og blød struktur med stor dybde i smagen og en forførende elegance. En meget klassisk Pomerol, med en meget moden og koncentreret frugtig bouquet med røde bær og egetræ, lakrids og vanille. Fantastisk harmoni med god frugt- og garvesyre balance, der danner en lækker fløjlsblød og smidig struktur og en utrolig dybde i vinen. Lækker fyldig og rund, med masser af frugt i den meget lange eftersmag.

Anmeldelser

  • 6 Stjerner - Den korte Avis d. 27.09.17: "Det lille eksklusive slot har kun 10 hektarer vinmarker, men hvilke? Disse er hovedsageligt beplantet med Merlot og Cabernet Franc druer og er klassificeret som ét af de 10 bedste i det berømte vinområde, der også rummer legenden Château Petrus. 2011-udgaven består af 80% Merlot og 20% Cabernet Franc, og denne blanding er fænomenal god til lammekrone."
  • Druesorter: 80 % Merlot, 20 % Cabernet Franc.
  • Vinstokkenes alder: 22 år.
  • Produktion: 5.000 ks.
  • Vinmarkens areal: 10 ha.
  • Fadlagring: 18-22 mdr.
  • Drikkeklar: 2011-2023
  • Anbefales til: rødt kød, lammekølle, fjerkræ med sauce, oste.

Producent beskrivelse

Château La Cabanne, Pomerol

Dette lille velansete slot på blot 10 ha. ligger i hjertet af Pomerol. Der har været dyrket vin i området siden romertiden. Navnet La Cabanne (en hytte) stammer fra middelalderen, hvor markarbejderne boede i små hytter i området. Vingården er blevet helt renoveret i 2011 efter en brand og fremstår i dag topmoderne. Slottet ejes af familien Estager, som også ejer 2 andre Pomerolslotte: Château Haut-Maillet og Château Plincette, samt flere ejendomme i Saint-Emilion og Bordeaux. Familien har dyrket vin i disse områder siden 1934. br></br>

Berømte naboer som Le Pin, Pétrus og Trotanoy

La Cabanne har meget fornemme naboer som Château Le Pin, Château Trotanoy og Château Pétrus, som sælges for astronomiske priser på alverdens vinbørser. Men familien Estager sætter en ære i at producere en traditionel Pomerol til overkommelige og stabile priser og vinen har derfor også fået en stor og trofast fanskare verden over.

Domaine de Compostelle

Slottet laver også en glimrende 2. vin, nemlig Domaine de Compostelle. Den laves fortrinsvis på druer fra de unge vinstokke og er en glimrende introduktion til Grand Vin.

Masser af ros i pressen

Château La Cabanne har høstet mange roser i den danske presse, årgang 2001 blev således en fornem testvinder i Børsen d. 17.12.2010 foran langt dyrere vine.

Et usædvanligt tæt samarbejde

Vi har arbejdet sammen med Francois Estager, direktør for alle familien Estagers' slotte, i over 15 år og er en af hans bedste kunder. Vi kan derfor tilbyde nogle af verdens bedste priser på Château La Cabanne til de danske Pomerolfans.