2011-Château-Fourcas-Dupré-Listrac-Médoc-Slotstrækasse-12-fl

2011 Château Fourcas-Dupré Listrac-Médoc Slotstrækasse 12 fl

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Anmeldelser (1)

96 point

Château Fourcas-Dupré Listrac-Médoc

Slottet kan føre sin historie tilbage til 1800 tallet og fik sit nuværende navnt i 1843, efter den daværende ejer. Det er dog først i 1970 at den moderne æra begynder for slottet. Château Fourcas Dupré er almindelig anerkendt som en af de " store " Bordeauxvine, som hvert år sælges i forsalg (en primeur) og er en sikker investering. Slottet er sammen med de fleste andre meget kendte Bordeauxslotte medlem af l'Union des Grands Crus de Bordeaux. br></br>

Nabo til Saint-Julien og Moulis

Listrac ligger i mellem kommunerne Moulis og Saint-Julien, og Château Fourcas-Duprés råder over 46 ha vinmarker, jorden består fortrinsvis af grus, ler og kalk og vinmarkerne er beplantet med 4 druetyper: Cabernet Sauvignon og 44%, merlot 44%, Cabernet Franc 10% og Petit Verdot 2%. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er lidt over 30 år.

Château Fourcas-Dupré Listrac-Médoc

Ejendommen laver en klassisk Listrac-Médoc med stor intensitet og et betydeligt lagringspotentiale. Som ung er vinen ret så tannisk, men den udvikler med alderen en blødhed, rigdom og en bredt nuanceret smag af lakrids, solbær og fine mineralske undertoner.