2011-Cava-Gran-Reserva-Imperial-Gramona

2011 Cava Gran Reserva Imperial Gramona

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Anmeldelser (1)

90 point

Gramona - toppen af spansk Mousserende vin

Gramona er et af de ældste Cava huse, grundlagt tilbage i 1881 og kunne dermed fejre 125 års jubilæum i 2006. Det er nu 5. generation, der står i spidsen for det familiedrevne vinhus. Men familiens vinrødder går helt tilbage til 1816. I dag råder Gramona både over deres historiske kældre i Cava hovedstaden San Sadurní, hvor man stadig lagrer og udvikler prestigecavaer, samt et state-of.the-art winery Cellar Batllé, praktisk talt bygget ind i en bjergside og udsigt over vinmarkerne. Her er hele bygningen gearet til at modtage og behandle druer efter de sidste, nye metoder, og man eksperimenterer hele tiden for at optimere kvaliteten.. "Gramona bryder ud af D.O. Cava!" Efter at i mange år at have forsøgt at arbejde for en kvalitetsopdeling indenfor Cava, så har de 9 producenter - heriblandt Recaredo og Gramona - valgt at udtræde fra D.O. Cava. De har ellers igennem mange år udført et solidt stykke lobbyarbjede for at lave en inddeling af Cava, således det blev nemt for forbrugerne at forstå hvorfor nogle Cava'er er prissat i nærheden af Champagneniveau og andre er meget billige. I følge D.O. Cava skulle der nemlig stå det samme på etiketten på de to flasker uanset om den ene blev lavet industrielt og den anden var håndlavet kærlighed på flaske. Og i D.O. Cava organisationen kunne man altså ikke nå til enigehed om en kvalitetsbetegnelse, så forbrugeren nemt kunne skelne. Corpinnat er en ny spansk apellation, der sætter de absolut strengeste krav til produktionen af spansk mousserende vin; - Alle druer skal være 100% økologiske - Alle druer skal være håndhøstede - Alle druer skal være vinificeret på den enkelte vingård - Vingården/vinmarkerne skal være beliggende i det geografisk afgrænset område. Selve ordet Corpinnat er en sammentrækning af cor og pinnat - Cor, en forkortelse af det spanske ord for hjerte, corazón, der hentyder til "et steds hjerte" i den at det er centrum for oprindelsen. Pinnat stammer fra ordet Pinnae, som er den oprindelige betegnelse for Penedés, altså det oprindelige område ofr spansk mousserende vin. Fremover vil der stå Corpinnat på disse vingårdes etiketter og ikke D.O. Cava. Det er en sammenslutning af 6 spanske vinhuse, med Gramona og Recaredo i spidsen (men som også tæller Llopart, Nadal, Sabaté i Coca og Torelló - og helt sikkert flere i fremtiden).

"Viti, Vini, Vitae"

Familen Gramonas våbenskjold bærer det latinske motto: "Viti, Vini, Vitae": Vinstokken, Vinen, Livet": Viti, fordi alt vinarbejde starter i vinmarken og kun de bedste terroir kan frembringe topkvalitet, Vini, fordi hvert års høst er kulminationen på et års forarbejde, som så bliver til vin, Livet, fordi Cava er den måske vigtigste del af livet for familien. Man lægger hele den samlede familieenergi i at skabe ultimative Cavaer med en kompromiløs søgen efter det bedste.

Meget lang flaskelagring og kostbare produktionsmetoder

Gramona ejer over 150 ha. vinmarker beliggende i de bedste områder i La Plana, Mas Escorpí, El Serralet og Solana og sværger til meget lang lagringstid både før og efter at vinen degorgeres for at udvikle maksimum kompleksitet. Intet overlades til tilfældighederne, alle druer håndhøstes og sorteres manuelt, alle vine lagrer med korkprop og 100 år gamle Soleravine lagret i kastanje- og egetræsfade indgår i dosagen. Det er selvsagt en kostbar metode på linie med de berømte franske champagnehuse som f.eks. Bollinger, men intet spares for at opnå den ultimative kvalitet. Topscorer hos Robert Parker og Guia Penin - på højde med de bedste Champagner Gramonas vine har scoret op til 96 point af Robert Parker, hvilket bringer dem på niveau med mange af de bedste champagner, og op til 97 point i Guiá Penin (Spaniens svar på Robert Parker), hvilket gør Gramona til den højest ratede Cava nogen sinde i Penin, endda 2 år i træk. 3 år i træk har Gramona været på Wine & Spirit Magazines top 100. Gramona har høstet et hav af roser fra verdens førende vinanmeldere: "Unquestionably the most impressive portfolio of Cavas money can buy" Robert Parker "Reminds me of the Great Champagnes" Eric Asimov i New York Times "Gramona is more sumptuous and refined than I ever dream Cava could be" Andrew Jefford I Decanter "Ja jeg ved det, det er ikke champagne, men cava og det er som bekendt noget helt andet. Men her skal lyde et stort MEN, når cava er godt, er det rigtig godt og Gramona er huset, der giver champagne kamp til stregen og for flere af vinene mere til... Priserne er både lave og høje og samtlige repræsenterer suveræne værdier." Citat Gastro

Gramona Imperial Gran Reserva Brut

Gramonas mest kendte Cava, kendt og elsket af Cava affecionados verden over. Denne Gran Reserva lagrer mindst 4-5 år inden frigivelse. Vinen har en flot strågylden farve og meget raffinerede, små bobler. En flot bouquet af grønne æbler, krydderier, hvide blomster, en superelegant, kompleks og flot struktureret smag som slutter sprødt og frisk.