2011 Castello dei Rampolla Chianti Classico

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Vinforum 90 point
Antonio Galloni/Vinous 91 point

Vin-Info

Varenummer: 65021311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon
Anbefalet til: retter med fugle- og dyrevildt, lam, kraftigt oksekød.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.
Fadlagring: 12 mdr

Beskrivelse

Castello dei Rampolla

Castello dei Rampolla blev grundlagt af Alceo di Napoli i 1972. Alceo var en af Toscanas visionære pionerer, og med assistance fra vinguruen Giacomo Tachis (Sassicaias ønolog), spottede han nogle marker i Chianti Classico-området, som snart skulle vise sig at levere nogle af Toscanas bedste Sangiovese- og Cabernet Sauvignon-baserede vine. Da Alceo de Napoli døde i 1991, overtog børnene Luca og Maurizia driften, og da var slottet rykket op i toppen af den italienske vin superliga, især i kraft af ikonvinen Sammarco..

Omlægning til biodynamik

Hvor far Alceos største bedrift var at udvælge nogle af Toscanas bedste marker og beplante dem med de helt rigtige sorter, så har Luca og Maurizias største præstation været at pleje markerne bedst muligt. Dyrkningen foregår i dag 100% efter biodynamikkens principper, og vinene er mere fantastiske og kraftfulde end nogensinde. 99 point fra Robert Parker til Italiens svar på Mouton- Rothschild Robert Parker kalder vingården for Toscanas svar på Mouton Rothschild. Som en hyldest til faderen, er der skabt endnu en ikonvin, Vigna d'Alceo som har bjergtaget den internationale vinpresse med op til 99 point af Robert Parker.

Rampolla Chianti Classico

Rampollas kolossalt kraftfulde Chianti Classico kendetegnes ved en flot mørk farve og en aristokratisk bouquet af superintens bærfrugt med nuancer af brombær, solbær og kirsebær. Smagen er velstruktureret, og gør vinen i stand til at matche de helt store festmåltider med kraftigt smagende retter såsom dyrevildt og lam, samtidigt med at den også er i stand til at lagre i adskillige år. Vinen er ufiltreret og bundfald kan forekomme.

Anmeldelser

  • 90P - Vinforum.dk d. 06.03.15: "Rød farve. Intens duft af bær, ristet træ. Mellemfyldig til fyldig vin med lækker frugt og en smag, der er rank i det med flot, næsten cremet frugt, en god fadlagring og fint bid. Super balance. Vinen passer godt til oksekød og vildt."
  • 91P - Vinousmedia.com v/Antonio Galloni august 2013: "The 2011 Chianti Classico is a great introduction to the wines of Rampolla. Much more structured than most wines of the year, the 2011 nevertheless has plenty of radiance and voluptuousness in its dark, resonant fruit. Sweet floral and deeply pitched spice notes add lift on the beautiful, delineated finish. This is a fairly approachable vintage for the Chianti Classico, but another year or two in bottle should help the tannins soften a touch."
  • Rating: Castello dei Rampolla er "Italiens svar på Château Mouton Rothschild" ifølge Robert Parker
  • Druesorter: 90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon
  • Årlig produktion: 5.000 ks.
  • Fadlagring: 12 mdr
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.
  • Anbefales til: retter med fugle- og dyrevildt, lam, kraftigt oksekød.