2011 Casa Cabernet Sauvignon Lapostolle

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (15)

Penge & Privatøkonomi Vurderet til 135 kr.
BT Guld
BT
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 90 point
Metroxpress Anbefalet
Jyllands Posten
Winelab.dk
Den korte avis
Vinbladet Fundvin

Vin-Info

Varenummer: 28691311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Colchagua
Druesorter: 85% Cabernet Sauvignon; 7% Malbec; 3% Syrah; 2% Merlot; 2% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot
Anbefalet til: Svinekød, grillet rødt kød, pastaretter,
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
Fadlagring: 6 mdr på franske egefade

Beskrivelse

Lapostolle - Nr. 1 på top 100 i Wine Spectator

Lapostolle ejes af Marnier-Lapostolle familien, som bla. også ejer den verdensberømte likør, Grand Marnier. Familien har dog været involveret i vinproduktion i generationer med udgangspunkt i Loire dalen i Frankrig. Siden skabelsen af Lapostolle i 1994 har familien haft den samme kompromisløse tilgang til kvalitet, som har gjort likørmærket til en verdenssucces. Det hele startede med at Alexandra Marnier-Lapostolle og hendes mand Cyril de Bournet blev bjergtaget af den berømte Apalta mark i Colchagua Valley, marken på hvis stejle skråninger druerne til flere af topvinene dyrkes. Under Alexandra´s ledelse har Lapostolle fra dag et indtaget en ledende position i Chile´s voksende vinindustri qua sin fremsynethed og innovative tilgang.

Chiles store potentiale og verdensberømt fransk winemaker

Hos Lapostolle er visionen lige så simpel som den er ambitiøs; at skabe vine i verdensklasse ved at udnytte fransk ekspertise og det unikke klima i Chile. Lige fra begyndelsen har man haft den verdensberømte franske winemaker, Michel Rolland, tilknyttet som konsulent. Lapostolle har været blandt de fremmeste pionerer når det gælder udvikling af vinmarker i Chiles forskellige underområder og dermed lokalisere i hvilket terroir de enkelte druer giver de bedste resultater.

Økologi og biodynamik

Apalta vinmarken tæt på vingården dyrkes økologisk og biodynamisk, men vinene certificeres ikke.Selve høsten foretages om natten i alle vinmarker, hvorved man får friskere, frugtigere og sprødere druer. Man arbejder udelukkende med lave udbytter. De høstede druer fragtes tillige i kølebiler til vingården, så druerne bevarer temperaturen fra høsttidspunktet. Selve vinifikationen foregår så naturligt som muligt. Eksempelvis anvendes udelukkende naturgær i rødvinene, og vinene modtager kun en nænsom filtrering.

Chiles første CO2 neutrale vingård

Udover økologisk og biodynamisk produktion vælger Lapostolle altid de miljørigtige løsninger. Trækasser, papir til etiketter og korkpropper kommer udelukkende fra bæredygtige skove. Flaskerne er lavet af 60-70 % genbrugsglas, og Casa serien er fra årgang 2009 tappet på flasker der er 15% lettere end tidligere. Lapostolle er certificeret som CarbonNeutral(r) iflg. The CarbonNeutral Protocol. Det vil sige at CO2 udledningen fra opbevaring og forsendelse af vin fra vingården til markedet er blevet målt og balanceret til netto nul gennem højkvalitets energibesparende projekter. Lapostolles vinmarker udgør 9,3% af alle økoligsk dyrkede marker i Chile ifølge www.sag.cl Lapostolles vinmarker udgør 27% af alle biodynamiske vinmarker i verden registreret af Demeter Lapostolles 3 vinmarker er blandt de 6 største biodynamiske vinmarker i verden ifølge www.database.demeter.net/oppub

Clos Apalta - Chiles 1. Cru og nr. 1 på Wine Spectators top 100

Årgang 2005 Clos Apalta blev kåret til Nr. 1 på Wine Spectators top 100 i 2008! Efter at have været nr. 3 i 2003, nr. 2 i 2004, bliver 2008 endelig året, hvor Clos Apalta styger helt til tops blandt 19500 smagte vine. En stor anerkendelse af Clos Apalta, Lapostolle og potentialet i Sydamerika. En legende er født!

Casa Cabernet Sauvignon

Alle druerne til denne vin er håndhøstede og kommer fra Rapel Valley og er lagret på franske egefade. Bouqueten byder på noter af røde frugter kombineret med krydderier. I den elegante smag fornemmes solbær og kirsebær kombineret med runde saftige tanniner, en god struktur og en velbalanceret syre. Eftersmagen er let krydret og lang.

Anmeldelser

 • Testens højeste vurdering: Vurderet til at burde koste 135 kr. i Penge & Privatøkonomi d. 23.01.17: "Fransk Touch - Lapostolle ejes af familien bag Grand Marnier, og den franske forbindelse fornægter sig ikke. Faktisk formåede én af panelets forbrugere at gætte vinen blindt, men det var især eksperterne, der var helt oppe at ringe over Lapostolles mere tørre, næsten europæiske madvenlige stil. Den lagrer godt, og selvom den efter seks år har let udviklede toner, er den ikke tynget af alderen. Jensen: Meget vellavet med god solbærfrugt og snert af stald. Smager som cabernet fra Lapostolle. Andersen: Let krydret duft af solbær, mentol og lakrids, rank, tør og saftig med lækre tanniner."
 • 5 stjerner og GULD - BT d. 24.10.15: "Lækker, fyldig rødvin, flot, lang, saftig smag af søde solbær, lidt kirsebær, krydderier, urter, mørk toast og sød vanilje. God pris."
 • Kåret til at være blandt de 10 bedste chilenske rødvinskøb i Danmark af Ekstra Bladet d. 02.10.15
 • 5 stjerner og 90P - Ekstra Bladets store Cabernet Sauvignon test d. 06.02.15: "Et af Chiles absolut bedste vinhuse. Intens duft af solbær. Fyldig animalsk i smagen med solbær, brombær, mocca og vanilje. Flot struktur med en lang vedvarende frugtig eftersmag."
 • Anbefalet til grillmaden i Metroxpress d. 30.05.14: "Thomas Ilkjærs vurdering: En Chile-vin med masser af frugt - den dufter og smager af solbær. Men den er kraftfuld i strukturen. God til lammekoteletter med sødmefyldt tilbehør eksempelvis majs."
 • Ugens Køb og 5 stjerner i Jyllands-Posten d. 14.02.14: "Masser af jammy-solbær i næsen. Velafbalanceret mund, der lige akkurat ikke kammer over i sødme, om end det oversøiske udtryk er ret præsent. Et blidt tannisk haps runder fint af. Stilen er international og uden synderligt terroir, men der er altså ret meget vin for den 50'er, den koster i den kommende uge."
 • 5 stjerner - Winelab.dk d. 20.01.14: "Særdeles pænt glas vin til prisen! God til grill og vinterkøkkenet! En duft af solmodne solbær og en anelse træ fra fadlagringen. Saftig rund frugt, røde modne bær. Blommer, træ og lakrids dominerer smagen, sammen med et fint samspil mellem tanniner og en god syre. Virkelig god all round vin og et rigtig pænt glas vin til prisen."
 • 5 stjerner på denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 20.11.13: "Her har vi en lækker sydamerikansk vin fremstillet på Cabernet Sauvignon-druer med et stort fransk touch. Lapostolle, som i Frankrig er kendt for sine Grand Marnier-likører og vine i Loire- dalen, står i dag i toppen af chilenske vinproducenter. Casa er navnet på en serie, hvor friskhed i frugten er kodeordet."
 • "Fundvin" - Vinbladet d. 31.10.13.
 • Anbefalet i Spis Bedre november 2013 - "gode vine til prisen": "Vi holder af hverdagen og familiefesten. Og her er Casa klædt på til begge dele. Den er let og indladende med modne solbær, brombær og kirsebærmarmelade og et urteagtigt bid. Perfekt til en god suppe, steg og is-fest i familiens lag. Men den kan også klæde en pizza eller pasta med god kødsovs."
 • 5 stjerner på Vinavisen.dk d. 19.10.13.
 • 5 stjerner i Berlingske d. 05.10.13 anmeldt til 49,95 v/12 fl.: "Behagelig og let krydret næse med strejf af grøn peber, støv og solbær. Ganske fyldig og koncentreret vin til prisen med en fint afstemt frugtsødme. Meget velproduceret mainstream."
 • Ugens Vinder på aov.dk d. 05.09.13: "Vine fra Chile er populære. For en stor del er der tale om dagligdags mainstream vine. Chile er dog meget mere end mainstream. Der laves vine af særdeles høj kvalitet. Flere af verdens store vinikoner er repræsenteret i Chile, og det er den flyvende vinmager fra Pomerol Michel Rollland der er konsulent hos Lapostolle, og det giver en mere Bordeaux orienteret stil end vi er vant til at se fra Chile."
 • 6 stjerner på Finansbureauet.dk d. 02.09.13: "Lækker fokuseret og markant Cabernet Sauvignon. Nelliker og røg i næsen, solbær, lakrids og tobak i munden og imponerende længde på eftersmagen. Utrolig meget vin for pengene."
 • Wine Spectator giver 96 pts til Lapostolles topvin, 2005 Clos Apalta
 • Lapostolles topvin, 2005 Clos Apalta kåres til Nr 1 på Wine Spectators top 100 i 2008! Efter at have været nr. 3 i 2003, nr 2 i 2004, bliver 2008 endelig året, hvor Clos Apalta styger helt til tops blandt 19500 smagte vine. En stor anerkendelse af Clos Apalta, Lapostolle og potentialet i Sydamerika.
 • Lapostolle kåres til "New World Winery Winner of the 2008 Wine Enthusiast Wine Star Awards" ; "Lapostolle, founded as a Chilean- French joint venture in 1994 and now wholly owned by the Marnier Lapostolle family that controls Grand Marnier liqueur, has been a pacesetting, pioneering winery in Chile since day one. Under the direction of chairperson Alexandra Marnier Lapostolle (left), Lapostolle remains a forward-thinking and innovative leader in Chile's ever-growing wine industry. Best known for its dedication to the Apalta Vineyard in the Colchagua Valley and its flagship wine Clos Apalta, Lapostolle, which employs the esteemed winemaking consultant Michel Rolland, produces 180,000 cases of premium wine per year, about 60% of which is exported
 • "En af Chiles absolut bedste producenter" citat Jyllands-Posten
 • Druesorter: 85% Cabernet Sauvignon; 7% Malbec; 3% Syrah; 2% Merlot; 2% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot
 • Fadlagring: 6 mdr på franske egefade
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og 8-10 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Svinekød, grillet rødt kød, pastaretter,