2011 Barolo Monvigliero Cantina Terre del Barolo

DKK 179,95
pr. fl. v/12 flasker 219,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 68431311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Barolo
Anbefalet til: Alle kødretter, pastaretter, risotto, pizza ...
Fadlagring: 24 måneder.

Beskrivelse

Cantina Terre del Barolo kvalitetskooperativ i Barolo

Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over. Produktionen er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Cantina Terre del Barolo er et kvalitetskooperativ med 650 ha. vinmarker i nogle af de bedste områder, så som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolobyer Alba og Castignlione Falletto og man satser på de klassiske Piemontevine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo.

Berømte Single Vineyards og value-for-Money

Cantina Terre del Barolo ejer en perlerække af berømte Single Vineyards så som Ravera, Castello, Rocche di Castiglione, Monvigliero, Bussia bare for at nævne nogle af dem. Det er vine lavet på traditionel vis og der er kort og godt tale om klassisk Barolo til halvdelen af pris af hvad sådanne vine koster hos mere berømte producenter.

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har Terre del Barolo skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Langhe området. Udvalgte lots af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno, Bussia i Monteforte og Castello i Grinzane Cavour. Vinene vinificeres i de traditionelle, mellemstore egetræsfade (600L) og er produceret i et stærkt begrænset antal. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Terre del Barolos medlemmer formår.

Ros fra James Suckling

I oktober 2017 fik Cantina Terre del Barolo et længe ventet internationalt gennembrud hos James Suckling, som gav hele 93P til Castello, Ravera, Bussia, Monvigliero og Vignarionda samt 94P til Rocche di Castiglione, alle i Arnaldo Rivera serien.

Barolo Monvigliero

Monvigliero er en lille mark på blot 1,12 ha. Vinen har en flot granatrød farve med ravtoner i kanten, en indtagende duft af mørke røde bær, mørk chokolade, trøffel og mokka.. Vinen vil begejstre barolofans med sin elegante smag, vinen indeholder netop den kraft og elegance som gør Barolo unik i vinverdenen.

Anmeldelser

  • 5 stjerner og Kanonvin til Spotpris - Fremragende til Prisen - Vinhulen.dk d. 24.02.15: "Rubinrød. Næsen har træ, blomme, pibetobak og ganske lille tjærenote. Smagen er blød og fyldig med træ, blomme, pibetobak og mørke nuancer med fast frugtsyre og fast greb i munden. På grænsen til saftig men endnu ung med fremtiden for sig. Dejlig fyldighed i vinen men vinen skal ligge et par år og udvikle, inden du drikker den. Fast og fyldt med tanniner i finalen. Glimrende Barolo med potentiale og gode 2 glas. Drik 2016- 2022."
  • Druetype: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 24 måneder.
  • Anbefales til: Alle kødretter, pastaretter, risotto, pizza ...