2011 Barolo Lirano Cantina Terre del Barolo

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Vinforum 90 point

Vin-Info

Varenummer: 68381311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Barolo
Anbefalet til: Aromatiske gryderetter og ragout, rødt kød, fugle- og dyrevildt, trøffel og svampe, pastaretter og risotto.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem.
Fadlagring: 24 måneder.

Beskrivelse

Barolo Lirano

Lirano er en lille Cru der ligger i en højde af 350/400 m. i Serralunga; en af de mest berømte kommuner i Barolo området. På Cantina Terre del Barolo's vinmark på 2,23 ha er jorden rig på kalksten, grå mergel og sand. De vekslende lag af kalkholdige mergel og sand giver vine med fremragende finesse, struktur og elegance. Mikroklimaet er køligt hvilket gør druerne i stand til at udvikle en række af særligt fine og intense aromaer. Duft af sort frugt med strejf af violer og krydderier, Smagen er silkeblød og med flot elegance og med en usædvanlig lang eftersmag. Det anbefales at dekanterer vinen mindst 30 minutter før servering.

Anmeldelser

  • 90P - Vinforum.dk d. 20.02.15: "Ikke så dyb rød farve. Intens duft af mørke kirsebær, chokolade, ristet. Mellemfyldig vin med fin frugt og en smag, der indledes helt burgundisk med elegance og blødhed men hvor også noget tannin dukker op sammen med en fin sødme. Moderne i stilen. Flot til prisen."
  • Druetype: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 24 måneder.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem.
  • Anbefales til: Aromatiske gryderetter og ragout, rødt kød, fugle- og dyrevildt, trøffel og svampe, pastaretter og risotto.

Producent beskrivelse

Cantina Terre del Barolo kvalitetskooperativ i Barolo

Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over. Produktionen er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Cantina Terre del Barolo er et kvalitetskooperativ med 650 ha. vinmarker i nogle af de bedste områder, så som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolobyer Alba og Castignlione Falletto og man satser på de klassiske Piemontevine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo.

Berømte Single Vineyards og value-for-Money

Cantina Terre del Barolo ejer en perlerække af berømte Single Vineyards så som Ravera, Castello, Rocche di Castiglione, Monvigliero, Bussia bare for at nævne nogle af dem. Det er vine lavet på traditionel vis og der er kort og godt tale om klassisk Barolo til halvdelen af pris af hvad sådanne vine koster hos mere berømte producenter.

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har Terre del Barolo skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Langhe området. Udvalgte lots af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno, Bussia i Monteforte og Castello i Grinzane Cavour. Vinene vinificeres i de traditionelle, mellemstore egetræsfade (600L) og er produceret i et stærkt begrænset antal. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Terre del Barolos medlemmer formår.

Ros fra James Suckling

I oktober 2017 fik Cantina Terre del Barolo et længe ventet internationalt gennembrud hos James Suckling, som gav hele 93P til Castello, Ravera, Bussia, Monvigliero og Vignarionda samt 94P til Rocche di Castiglione, alle i Arnaldo Rivera serien.