2011 Barbaresco Cantina Terre del Barolo

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (7)

Penge & Privatøkonomi Vurderet til 169 kr.
Den korte avis
Finansbureauet.dk
Politiken
Flaskehalsen.nu
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet Godt Køb

Vin-Info

Varenummer: 68451311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Anbefalet til: Alle lette kødretter, pastaretter, risotto, pizza ...
Drikkemoden: Nu og 5 år frem.
Fadlagring: 24 måneder.

Beskrivelse

Cantina Terre del Barolo kvalitetskooperativ i Barolo

Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over. Produktionen er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Cantina Terre del Barolo er et kvalitetskooperativ med 650 ha. vinmarker i nogle af de bedste områder, så som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolobyer Alba og Castignlione Falletto og man satser på de klassiske Piemontevine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo.

Berømte Single Vineyards og value-for-Money

Cantina Terre del Barolo ejer en perlerække af berømte Single Vineyards så som Ravera, Castello, Rocche di Castiglione, Monvigliero, Bussia bare for at nævne nogle af dem. Det er vine lavet på traditionel vis og der er kort og godt tale om klassisk Barolo til halvdelen af pris af hvad sådanne vine koster hos mere berømte producenter.

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har Terre del Barolo skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Langhe området. Udvalgte lots af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno, Bussia i Monteforte og Castello i Grinzane Cavour. Vinene vinificeres i de traditionelle, mellemstore egetræsfade (600L) og er produceret i et stærkt begrænset antal. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Terre del Barolos medlemmer formår.

Ros fra James Suckling

I oktober 2017 fik Cantina Terre del Barolo et længe ventet internationalt gennembrud hos James Suckling, som gav hele 93P til Castello, Ravera, Bussia, Monvigliero og Vignarionda samt 94P til Rocche di Castiglione, alle i Arnaldo Rivera serien.

Barbaresco

Bouqueten har antydning af viol og hindbær samt lidt trøffel. Smagen er velafbalanceret og harmonisk med god, moden frugt og saft i fin, elegant stil. Vinen er drikkeklar nu og 5 år frem, kan ligge længere under optimale lagringsbetingelser.

Anmeldelser

  • Vurderet til at koste 169 kr. i Penge & Privatøkonomi maj 2016: "Andersen: Typisk nebbiolo-duft af medicinskab og tobak, tør, men saftig smag af mørke kirsebær. Fleischer: Kamfer, tørrede urter, muld og bonderoser, herlig fast og saftig i en ret let, elegant stil."
  • 6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 20.01.16: "Vinhuset er et kooperativ, der dækker 650 hektarer vinmarker i den bedre ende i Piemonte. Som de mere kostbare Barolo-vine er denne velsmagende Barbaresco lavet på Nebbiolo-druer. Der er fin duft af viol, hindbær og skovbund, og den frugtrige smag ender ud i fin elegance."
  • 5 stjerner - finansbureauet.dk d. 04.01.15: "Delikat Barbaresco med støvet næse og stram mund med faste tanniner og godt syrebid som omfavner vinens noter af lakrids, trøfler og espresso."
  • 5 glas - Politiken d. 03.01.16: "Middelfyldig, rank vin med modne skovjordbær, muld og lakrids i duft og smag. Tør tannin til sidst, men ok balance. Lidt for enkel og let af en barbaresco, men fin i sig selv."
  • 5 stjerner - flaskehalsen.nu d. 18.12.15: "Fornem Barbaresco til god pris - Vi er i det nordlige Italien, hvor vi prøver kræfter med en af landets klassiske vintyper. Barbaresco er lavet på Nebbiolo- druen i Piemonte-området, men den har noget større fylde og karakter, end eksempelvis vine fra naboregionen Langhe. Denne Barbaresco fra Terra del Barolo er en vin, vi kan li' i Flaskehalsen. Der er masser af frugt og masser af smag, og det er en vin, der ikke stikker ret meget af fra den behagelige og nydelige smag, der pleaser flertallet. Prismæssigt er der bestemt også noget at komme efter, det er sjældent at opleve en vin i denne klasse. Et virkelig godt bud på en fremragende middagsvin til en god pris."
  • 5 stjerner og GODT KØB - Ekstra Bladet d. 13.11.15: "2011 er et forrygende godt år i Barbaresco og det fornemmes i denne. Kirsebær i duften og en intens smag af krydderier, kamfer, lakrids, sorte bær og vanilje. Klar nu og kan gemmes 3-5 år. Har måske ikke dybden som de store vine fra området men til prisen præsterer den over evne."
  • Druetype: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 24 måneder.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem.
  • Anbefales til: Alle lette kødretter, pastaretter, risotto, pizza ...