2011 Allegrini Amarone Classico Riserva Fieramonte

DKK 1.495,00
pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Decanter 98 point

Vin-Info

Varenummer: 73371311
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i trækasse med 1 stk. i hver.
Producent:
Land:
Område: Veneto
Druesorter: 45 % Corvinone, 5% Rondinella og 5% Oseleta.
Anbefalet til: Vildt, stegt eller grillet rødt kød, kraftige gryderetter, kraftige asiatiske retter
Fadlagring: 48 måneder på små egetræsfade.

Beskrivelse

Allegrini Amarone Classico Riserva Fieramonte

Fieramonte, Amarone Classico Riserva 2011 er den første vintage efter 1985. Takket være en dyb forståelse opnået igennem års forskning og eksperimenter, har Allegrini perfektioneret en stil af Amarone, der virkelig lader druernes fulde potentiale komme til udtryk. Corvina, Corvinone, Rondinella og Oseleta lægges til naturlig tørring i 3-4 måneder og kontrolleres dagligt for at sikre perfekt sunde druer. Når druerne har tabt 40-45 % af deres oprindelige vægt og smagsstoffer og sukker derved er blevet stærkt koncentrerede, gæres de koncentrerede druer separat efter druetype. Lagres derefter 48 måneder på egetræsfade inden de forskellige fade stikkes sammen til den endelige vin, som så igen lagres 6 måneder på fad. Herefter har vinen min. 1 års flaskelagring inden den frigives til salg. Allegrini familiens Amarone er kendt som en sand klassiker - en Amarone der på flotteste vis lader druernes karakter og områdets terroir skinne igennem. Vinen har en intens duft af moden frugt og krydderi samt en imponerende stor struktur og dybde i munden hvor alkoholen holdes i flot balance af den rigtige mængde naturlig frugtsyre og markante men meget raffinerede tanniner.

Anmeldelser

  • Druesorter: 45 % Corvinone, 5% Rondinella og 5% Oseleta.
  • Fadlagring: 48 måneder på små egetræsfade.
  • Anbefales til: Vildt, stegt eller grillet rødt kød, kraftige gryderetter, kraftige asiatiske retter

Producent beskrivelse

Allegrini - førende vinproducent i veneto gennem generationer

I 5 århundreder har familien Allegrini været tilknyttet vinproduktion i Veneto regionen. Allegrini vingården som vi kender den i dag, blev grundlagt af Giovanni Allegrini, der med sin store forståelse for vinproduktion skabte nogle af de bedste vine i Valpolicella op gennem 60'erne og 70'erne. Dette arbejde er siden hen blevet videreført og videreudviklet af hans børn, Marilisa, Walter og Franco. Familiens høje ambitioner for deres vine i alle prissegmenter, gør at huset i dag er synonym med exceptionel høj kvalitet og den berømte italienske vinguide Gambero Rosso kårer også Allegrini som førende producent i området år efter år. Allegrini familen ejer desuden det berømte brunellohus San Polo og Poggio al Tesoro i Bolgheri.

Fremragende Amarone og "Cru" enkeltmarksvine

Familiens jordbesiddelser er imponerende med vinmarker i mange af landsbyerne i Classico zonen. Allegrini er i særdeleshed anerkendt for deres Amarone men også for deres "cru" produktion, hvor hver vinmark er beplantet med de lokale druesorter der er bedst egnet til jorden og hvor én vinmark er bestemt til at give én enkelt vin - f.eks. den berømte vin La Poja på 100% Corvina druer fra marken af samme navn. Ved til stadighed at fokusere på kvalitet, elegance, intensitet, koncentration og kompleksitet fremstår Allegrini i dag som en af de fornemste fortolkere af Valpolicella Classico, enkeltmarks Valpolicella, Recioto og ikke mindst fremragende Amarone.

Innovativ winemaking

Franco Allegrini blev vinmager i 1983 efter faderen Giovannis død. Franco havde arbejdet tæt sammen med Giovanni i mange år og har erhvervet både hans fars dygtighed og lidenskab for vin. Franco har lige siden været en pioner for kvalitetsrevolutionen i området gennem adskillige banebrydende tiltag så som en moderne version af Ripasso teknikken, hvor man i stedet for at gengære vinen på rester fra Amaroneproduktionen, lægger en procentdel af druerne til tørring og bruger disse druer fra samme vinmark til gengæringen. Denne innovative metode intensiverer frugten i vinen og terroirets karakter i den endelige vin. Blandt andre tiltag kan nævnes anvendelsen af barriques og oprettelsen af et moderne drue tørringscenter kaldet Terre di Fumane, der i dag står som benchmark for Valpolicella-regionen.

Kvalitet vægtes højere end titler

Som en innovativ og kompromisløs producent forsøger Allegrini år efter år at forbedre og optimere deres vine og lader ikke diverse regulativer stå i vejen for deres mål. Derfor valgte de at udelade den obligatoriske "tredje" og mindre kvalitative Valpolicelladrue, Molinara, allerede fra årgang 1997 (inden druen lovmæssigt blev fjernet fra listen over obligatoriske druer i 2003) og accepterede dermed frivilligt at deklassificere en del af deres produktion fra DOC til IGT. Dette stoppede dog ikke vinkritikere verden rundt i at lovprise Allegrinis vine - f.eks. har husets Amarone og IGT-vinen La Poja (100% Corvina) i de sidste mange år fået tildelt 3 glas af vinguiden Gambero Rosso. Allegrini valgte til gengæld at genindføre Oseletta druen - en gammel Valpolicella druesort som på trods af et lavt høstudbytte giver en fantastisk struktur og krop til vinen på grund af dens høje indhold af tannin.

International anmelderros

Winery of the Year i Gambero Rosso 2016: "The Estate's vineyards now extend for more than one hundred hectares in the Valpolicella, distributed along the best exposed slopes in the appellation: indeed, Allegrini eschews the valley floor and pursues the freshness that only high elevations can provide, thus producing wines in a manner that is disciplined and beyond compromise." Allegrini har hele 19 gange fået de maksimale 3 glas i den berømte italienske vinguide Gambero Rosso. "one of my favorite producers in Valpolicella" Citat Robert Parker's The Wine Advocate "Regardless of their appellation, Allegrini's top wines are certainly proof of the true potential of the region. Marilisa and her brothers have taken some of the region's best indigenous grapes, such as Corvina, and turned them into wines that can compare with the best in the world." Citat Wine Spectator "Allegrini is a reference-point producer for fine Amarone." Citat Vinousmedia.com v/Antonio Galloni

Corte Giara - hverdagsvine med Allegrinis kvalitetsstempel

Corte Giara er navnet på Allegrini's brand af vine produceret på druer som familien køber fra særligt udvalgte vinbønder. Målet med Corte Giara er at fremstille ærlige hverdagsvine med stor typicitet fra en række klassiske områder i Veneto, såsom Soave, Bardolino, Valpolicella og Amarone. Vinene i denne serie er bestemt et bekendtskab værd for Familien Allegrinis høje standarder for kvalitet mærkes også tydeligt her. Der er tale om moderne, rene og frugtdrevne vine til en pris hvor alle kan være med. La Poja - En unik vin fra en enkeltmark med et enestående mikroklima og terroir Med sin sydøstlige eksponering har La Poja marken et usædvanlige mikroklima. Marken er beskyttet mod nord ved Monte Pastello og mod vest ved Monte Baldo, med Adige-dalens afkølende indflydelse og mindre kontinentale klima takket være Gardasøen. La Poja marken blev etableret i 1979 med et relativt højere antal vinstokke, nærmere 4.240 vinstokke pr. Hektar i forhold til gennemsnittet på andre vinmarker som var 1.600 til 2.000 på det tidspunkt. Det høje antal vinstokke pr hektar medvirker til en større intern kamp mellem vinstokkene som søger efter næring og hvilket hermed giver mere karakter i vinen. Vinmarken er kun plantet med Corvina klonen "Graspo rosso" i stedet for blandingen af sortene; Rondinella, Molinara eller Vespolina, der normalt anvendes til Amarone. Resultatet er en enestående vin med en kollosal parfumeret aroma, helt tør, lavere i alkohol og mere præcis end Amarone. Her er der ikke så meget fokus på rosiner og sevesker men derimod fuld power af spiciness og krydderier på grund af modningen på nye franske egefade. La poja kan til tider vise mindre kompleksitet end Amarone, når den er ung, men har tilgengæld en utrolig smidighed, som gør vinen mere elegant. Vinen byder på smagsnoter af Morello kirsebær sammen med spiciness og overordnet elegance.