2010 Ungeheuer Grand Cru Pfalz Dr. Bürklin-Wolf

DKK 399,95
pr. fl. v/6 flasker 479,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Jyllands Posten 92 point
Henrik Oldenburg 18 point
Gault Millau 90 point
Gastro 94 point

Vin-Info

Varenummer: 70261110
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Pfalz
Druesorter: 100% Riesling
Anbefalet til: Fisk og skaldyr, asiatisk køkken, sushi, faste oste med alder.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.

Beskrivelse

Ungeheuer "Grand Cru"

Familien Bürklin har klassificeret deres vine i fire niveauer, og de rangerer Riesling fra Ungeheuer-marken på niveau med en Grand Cru fra Bourgogne, dvs. det absolut ypperste. Dette markeres med et G.C. på vinens etiket. Ungeheuer betyder monster, og vinene fra denne mark ved byen Forst kan vitterligt smage monstrøst godt. Marken er dog opkaldt efter en notar i 1600-tallet ved navn Johan Adam Ungeheuer. Ungeheuer er rig på sort basalt, hvilket giver vine med stor rigdom, idet de sorte sten suger solens varme til sig.

Ungeheuer Riesling G.C.

Ungeheuer Riesling G.C. byder på en kraftfuld bouquet af nektarin, citrus og et strejf af petroleum. Smagen er ligeledes meget kraftfuld og fyldig med noter af nektarin, fersken og eksotisk citrus. Eftersmagen er lang og munder ud i en mineralsk finish. En stor, magtfuld Riesling.

Anmeldelser

  • 92+P - Jyllands-Posten, "Det var dråben" v/ Niels Lillelund d. 19.09.13: "Også denne ekstremt koncentreret, fokuseret og ganske tilknyttet, om end ikke helt utilnærmelig; pære og fersken, en let røget note og udpræget mineralsk eftersmag. Man mærker fylden fra Pfalz, men i en årgang som 2010 er det bare helt i orden. Gem den."
  • 18/20 pts af Henrik Oldenburg på forlagetsmag.dk d. 23.03.12: "Velbalanceret vin fra kølig årgang. Den har Spätlesesødme i næsen og mere delikat sødme i smagen. Uanset at Bürklin-Wolf kalder deres Riesling'er tørre, er de i det hele taget kun halvtørre. Harmonisk vin med nydelig druekarakter og markant smag af mineraler. Flot ung Riesling."
  • 90 pts - Gault & Millau Weinguide Deutschland 2012.
  • Druesorter: 100% Riesling
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret.
  • Anbefales til: Fisk og skaldyr, asiatisk køkken, sushi, faste oste med alder.

Producent beskrivelse

Weingut Bürklin-Wolf

Weingut Bürklin-Wolf blev grundlagt i 1597 og ejes stadig af familien Bürklin. Ejendommens jordbesidelser har alle dage være ganske enestående, og omfatter mere end 90 hektar i Pfalz' mest hæderkronede marker såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen og Ruppertsberger Gaisböhl.

Biodynamisk produktion

Weingut Bürklin-Wolfs vine har alle dage være i en klasse for sig, men siden man i 1980'erne øgede fokus på dyrkningen, og begyndte at eksperimentere med økologiske og biodynamiske metoder, er kvaliteten simpelthen eksploderet. Fra 2008 har vingårdens produktion været certificeret biodynamisk. Bürklin-Wolf er som den eneste tyske vingård medlem af Biodyvin, en eksklusiv forening som tæller en række af verdens bedste biodynamiske vinhuse.