2010 Pinot Noir Family Vineyards Newton Johnson

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Smag og Behag Anbefalet
Winelab.dk
Robert Parker 91 point

Vin-Info

Varenummer: 24701300
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Upper Hemel en Aarde Valley
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Alle med hvidt kød, pastaretter, salater, lette grillretter, lammekød .... .
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret, måske længere under optimale lagringsforhold
Fadlagring: 34% på nye franske egetræsfade og 66% på 1-3 år gamle egetræsfade.

Beskrivelse

Newton Johnson

Vingården ligger billedskønt ikke langt fra havet i Upper Hemel am Aarde Valley tæt på havnebyen Hermanus i Sydafrikas Western Cape område, ca. 1,5 times kørsel fra Cape Town. Dave Johnson og Felicity Newton grundlagde vingården i 1997.

Cape Wine Master

Dave Johnson har 30 års erfaring i vinbranchen og er som en af de første uddannet som Cape Wine Master, hans 2 brødre Bevan og Gordon arbejder også på vingården med Gordon som winemaker.

Kølige vinde fra Ishavet skaber unikke Cool Climate vine

Vingårdens unikke beliggenhed i Upper Hemel am Aarde Valley (Betyder Himmel og jord dalen på Afrikaans), hvor markerne ligger mellem 2 og 8 km fra havet, der er havudsigt fra alle marker, gør at området er et af de køligste i Sydafrika. Det er takket være de kølige vinde fra Ishavet, netop der hvor Atlanterhavet og det Indiske Ocean mødes, at det er det muligt at lave verdensklasse vine med fokus på elegance og terroir. Især er Pinot Noir og Chardonnay blevet berømte, men både Syrah og Sauvignon Blanc har vist sig også at være fantastiske. Jordbunden består af granitfragmenter, kvarts og ler og man anvender ikke sprøjtemidler.

Masser af ros fra Platter og Parker

Vingården er kendt som en af Sydafrikas bedste og NJ Family Vineyards Pinot Noir er den eneste Sydafrikanske Pinot Noir, der har fået de maksimale 5 stjerner 3 år i træk af John Platter, Sydafrikas svar på Robert Parker. Platter skriver i sin 2012 Guide to South African Wines:"Thoughtful, intelligent work in the vineyards and cellar (where natural process rule: gravity rather than mechanical pumping, no yeast inoculation, for example) mean continuing learning, continuing progress, what more can one ask ?" Neil Martin skriver i Robert Parkers Wine Advocate:" This is how Pinot Noir should be: vibrant and life affirming! Superb. "I've long been a fan of Gordon Newton Johnson's wines from the Upper Hemel-en-Aarde Valley. His is one of South Africa's finest Pinot Noirs plus his Chardonnay is packed full of flavour for the price."

Pinot Noir Family Vineyards Newton Johnson

Dette er vingårdens Pinot Noir flagskib, og samtidig en af Sydafrikas bedste Pinot Noir. Vinmarkerne ligger i den Nordlige del af dalen, mellem 250 til 350 m over havets overflade. Vinen har en flot, mørkerød farve, en kompleks bouquet af kirsebær, brombær, krydderier og antydning af jordbund. Smagen er fyldig og koncentreret med elegante undertoner af mineraler og en lang, silkeblød finish.

Anmeldelser

  • Anbefalet i Smag og Behag juli/august 2014: "Lækker pinot farve med dejlig stald i næsen, underskov, lidt røg og de milde, milde røde bær. I munden er den blød og saftig med jordbær, skovbund, noget gummi og røg. Frisk sydafrikansk udnyttelse af Pinot Noir druen, der bejler til Bourgogne, men med sit helt specielle ophav."
  • 6 stjerner på Winelab.dk d. 12.12.13: "WOW! Enestående og fantastisk Pinot Noir. Autentisk og i verdensklasse! Jord, hindbær, markant og fantastisk sprødt ristet fad. Dyb og klassisk Pinot Noir-duft, når det er allerbedst. Og i smagen fortsætter festen. Frisk og sprød frugt. Skovbær, diskrete men tilstedeværende fyrenåle og en tilpas portion tannin, der bevarer vinens elegance og sprødhed. Jeg er blæst ned af stolen! Jeg vidste, at Newton Johnson er et godt vinhus, men ikke at det er så suveræn til at lave Pinot Noir i intet mindre end verdensklasse og med Bourgogne Pinot Noir som tydeligt forbillede. Prisen har heldigvis endnu ikke Bourgogne som forbillede, for den er et røverkøb for en så sublim vinoplevelse!"
  • 91 pts - Robert Parker d. 28.12.12: "The 2010 Family Vineyards Pinot Noir from the Upper Hemel-En-Aarde and sees 11 months in tight grained Burgundy barriques. It offers light red cherry and raspberry leaf notes with great clarity and lightness. The palate is crisp and taut on the entry with brisk red berry fruit laced with a citric thread that lends vigour and poise. It does not have great weight of length, but it dances across the sense with glee. Drink now-2017."
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 34% på nye franske egetræsfade og 66% på 1-3 år gamle egetræsfade.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 10 år frem fra høståret, måske længere under optimale lagringsforhold
  • Akolhol: 13%
  • Anbefales til: Alle med hvidt kød, pastaretter, salater, lette grillretter, lammekød .... .