2010 Nyetimber Classic Cuvée i gavekarton

DKK 395,00
pr. fl. v/6 flasker 474,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (14)

Status
Jancis Robinson 17,5 point
Jyllands Posten
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 92 point
BT
Smag og Behag
Gastro
Henrik Oldenburg 17,5 point
Spis Bedre Anbefalet

Vin-Info

Varenummer: 44751510
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Sussex, England
Druesorter: 51% Pinot Noir, 36% Chardonnay og 13% Pinot Meunier.
Anbefalet til: Aperitif, skaldyr, lette fiskeretter, faste oste.

Beskrivelse

Nyetimber Classic Cuvée

Nyetimber producerer kun denne vin i de bedste år, således blev der ikke nogen 2012 årgang. Alle Nyetimbers vine er lavet på egne druer, vinstokkene gror på Sydvendte marker med jordbundsforhold, der minder meget om jordbundsforholdene i Champagne. Alle druer håndhøstes naturligvis. Dette er Nyetimbers "visitkort", den mousserende vin, der har gjort vingården berømt i England og eftertragtet i mange lande verden over. Bouqueten er superelegant med antydning af lime, fine florale noter og strejf af toast. Smagen er fyldt med små, raffinerede bobler, den er frugtig med noter citrus, modne æbler og brioche. En vin i perfekt balance med et afsluttende strejf af citrus.

Anmeldelser

 • 6 Stjerner - Status Leisure 20.11.2018:" Fra England kommer en super elegant vin, der baseret på ren chardonnay minder om god champagne med noter af ristet brød, men er blødere i munden og har en lang eftersmag af friske, ikke for sure æbler. Flot håndværk, der ikke vil skuffe nogen."
 • 17,5/20P - Jancis Robinson MW september 2016: "Broad and perfumed. Very delicate texture and Pinot-ish. Very pretty and with lots of impact on the palate. Long. Delicacy. Drink 2015-2023"
 • 5 stjerner - Jyllands-Posten d. 09.02.16: "Herlig næse først af syrligt æble, senere af brioche. Frisk. Munden først præget af heftig syre og blid mousse, men der er vinøs vægt bag de indledende indtryk. Frisk, sprød boble med god fylde."
 • 5 stjerner og 92P - Ekstra Bladet d. 27.12.15: "England er de den grad kommet efter det på de mousserende vine som har et ganske høj kvalitet. Denne måske som et af de ypperste eksempler. Flotte konsistente bobler, grønne æbler, citrus, lette blomster i smagen. Yderst flot struktur med en lang eftersmag. En stringent vin, knivskarp."
 • 5 stjerner - BT d. 26.12.15: "Mousserende vin fra England i luksus 'champagne-stil', behageligt tør, medium fyldig, lang, flot, elegant smag."
 • 5 stjerner - Smag og Behag december 2015: "Bobler på engelsk - det får du med Nyetimber! Og de kan godt! Denne har en frisk citrusfrugtnæse med et godt udviklet aromabillede. Fornem mineralitet og masser af klassiske aromaer. Velbalanceret, rank og med harmoni i særklasse. Rig og flot syre, der leverer en sprød, elegant vin med mineraliteten i fokus. Den fremstår knivskarpt."
 • 17,5/20P - Henrik Oldenburg d. 01.11.15: "Frisk, sikker og selvsikker, med langt festligt brus og mineralske nauncer, raffineret, let ristet og elegant. Den er lavet af de tre traditionelle Champagnedruer og er til den sprøde, slanke side og til aperitif og lettere retter, men den har syre nok til et langt måltid."
 • 5 stjerner - Gastro december 2015/januar 2016: "Terroiret i West Sussex minder påfaldende om det i Champagne, og champagne er og bliver referencepunktet for Nyetimber, der da også er lavet på selvsamme druer - chardonnay, pinot noir og pinot meunier. Jeg har læst champagneeksperter, i blindsmagninger gætter på champagne. For mig smager den af champagne - præcis, ren og skarp og med et distinkt citruspræg, men det er ikke en vin med et benhårdt syrepræg - syren er svøbt i blød mousse, og et blindt gær kunne være Pol Roger. Det er alt sammen meget positivt ment. Prisen indikerer, at man ikke vil stå tilbage for champagne, og der skal nok være kunder, der ikke vil betale champagnepris for en ikke-champagne. - JUJ"
 • Anbefalet i Spis Bedre November 2015: "Bobler på engelsk - det får du med Nyetimber. Og de kan godt! Denne har en frisk citrusfrugtnæse med et godt udviklet aromabillede. Fornem mineralitet og masser af klassiske aromaer. Velbalanceret, rank og med harmoni i særklasse. Rig og flot syre, der leverer en sprød, elegant vin med mineraliteten i fokus. Den fremstår knivskarpt."
 • 17/10P - Jancis Robinson MW d. 30.10.15: "51% Pinot Noir, 36% Chardonnay and 13% Pinot Meunier. Clean as a whistle and with more depth (and less acid) to it than some previous offerings from Nyetimber. Very grown up and sophisticated. Evidence of some toastiness on the nose offsets the no-more-than-correct acidity. Really very impressive."
 • Best English Sparkling Wine 2015 og Guldmedalje - The Champagne & Sparkling Wine Championships 2015.
 • Druesorter: 51% Pinot Noir, 36% Chardonnay og 13% Pinot Meunier.
 • Restsukker: 9 g/l.
 • Lagring inden frigivelse: Op til 5 år - heraf 3 år "sur lie" (på bærmen).
 • Anbefales til: Aperitif, skaldyr, lette fiskeretter, faste oste.

Producent beskrivelse

Nyetimber - Engelsk sparkling wine i verdensklasse

Nyetimbers ambition er at producere den bedste sparkling wine i England, en vin på niveau med de bedste champagner fra Frankrig. Hverken mere eller mindre! Vingården, der er beliggende i det maleriske Sussex kan føre sin historie tilbage til år 1086, og selve den historiske hovedbygning har været hjem for bl.a. Anne af Kleve, Henrik d.8's fjerde hustru.

Klassiske champagnedruer

De første vinmarker blev plantet i 1988, og i dag råder Nyetimber over 152 ha. vinmarker i Sussex og West Hampshire. Druerne er de klassiske champagnedruer Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. At projektet er langsigtet udtrykker den nuværende ejer Eric Heerema meget rammende: " "I don't think in years but in generations".

Naturlig winemaking og strenge kvalitetskrav

Første vin så dagens lys i 1992 og var en Blanc de Blancs. Den skabte furore ved en blindsmagning i London, da flere vineksperter mente det var en champagne. Vinmarkerne og hele produktionen kalder Nyetimber selv "natural winemaking", dvs. at man som udgangspunkt er økologisk og kun griber ind hvis det er nødvendigt. At kvalitetskravene er ekstremt høje, viste sig med årgang 2012, som Nyetimbers feterede winemaker Cherie Spriggs deklassificerede som ikke god nok. Nyetimber er den eneste engelske sparkling wine som ikke laver en årgang 2012.

En kongelig sparkling wine

Nyetimber er blevet serveret mange gange på Buckingham Palace af den kongelige familie, i Downing Street af Premierministeren og ved mange officielle events som f.eks. G20 topmødet i 2009 og OL 2012.

Vandt blindsmagning foran Bollinger og Roederer

I 2010 holdt det italienske vinmagasin Bollicini en blindsmagning i Verona med 52 mousserende vine. Smagningen blev vundet af Nyetimber foran bl.a. Bollinger Special Cuvée og Roederer og flere andre chanmpagner. Winemaker Cherie Spriggs sagde i den anledning: "We don't pretend we taste the same as Champagne. We have a different character, but to be able to stand shoulder to shoulder with Champagne and be picked out as preferable is hugely exciting'. She added, 'This isn't the end. We want to do more and go further by pushing the industry as a whole. English sparkling wine can compete with Champagne on the world stage." Champagne eksperten Richard Juhlin chokeret over Nyetimbers høje kvalitet! Bedste mousserende vin han nogensinde har smagt! Verdenskendte champagneekspert Richard Juhlin var i Danmark i forbindelse med lanceringen af hans nye bog "En duft af Champagne" og deltog bl.a. i radioprogrammet "Flaskens Ånd" ved Poul Pilgaard på radio 24Syv. Her fik Richard serveret 2007 og 2003 Nyetimber Blanc de Blancs blindt. Eksperten var chokeret over den høje kvalitet og troede i første omgang at det var Champagne han havde i glasset. Richard udtaler bl.a. om 2007 Blc de Blcs: lav dosage, klokke ren Blanc de Blancs, vældig vældig god. Om 2003 Blc de Blcs: Storslagne sager, fantastisk bouquet, store hvide Bourgogne toner... Richard slutter med at udtale: "Ah men den er fantastisk!... Jeg er lidt chokeret lige nu... 2003 er uden tvivl den bedste mousserende vin (udenfor Champagne) jeg nogensinde har prøvet." Begge vine fra Nyetimber slår desuden Champagne Pol Roger Brut Reserve i udsendelsen! Nr. 1 i England og bedre end flere Champagnehuse i Stevensons Champagnebibel Tom Stevenson anses for at være verdens førende ekspert på Champagne og Mousserende vine. I Stevensons nye champagnebibel om Champagne og Mousserende vine får Nyetimber som eneste engelske producent 90 point (hvilket er højere end en del velansete Champagne huse) og Nyetimbers Tillington Single Vineyard er også den enste engelske vin, der får 3 stjerner. Citater fra Stevenson: "Nyetimber has won almost everything except the Nobel Prize" "The country's first world-class sparkling wines and the jewel in the crown of English wines" 'Sparkling Winemaker of the Year' ved International Wine Challenge 2018 Som den første winemaker uden for Champagne og første kvinde vandt Cherie Spriggs prisen som 'Sparkling Winemaker of the Year' og udtaler: "This award is not only a great achievement for Nyetimber, but also gives an indication on the direction this industry is headed in. What is being achieved today here in England, by English wine producers, and particularly by Nyetimber, is significant, as it has never been done before outside of Champagne."