Tilbud

2010 Grand Listrac, Listrac Médoc

SPAR 55 DKK pr. fl.
DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (9)

Penge & Privatøkonomi Vurderet til 178 kr.
DinVinGuide Anbefalet hverdagsvin
Smag og Behag
Spis Bedre Anbefalet
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet UGENS BEDSTE VIN
Politiken
Den korte avis
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 35101310
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 35 % Cabernet Sauvignon, 60 % Merlot, 5 % Petit Verdot.
Anbefalet til: rødt kød, lammekølle, kraftige oste.
Fadlagring: 18 mdr.

Beskrivelse

Grand Listrac er en fornem Médoc prestigevine fra kanonårgangen 2010. Listrac er en appellation på lige fod med de mere berømte naboer Saint- Estèphe, Pauillac, Saint-Julien og Margaux. Listrac råder over de højest beliggende vinmarker på hele Médoc halvøen og har et ideelt terroir af grus og ler/kalkholdig jordbund til at frembringe klassiske médocvine med lagringspotentiale. Historisk set er de berømte nabokommuner løbet med æren, men når det gælder value-for-money så er Listrac second to none i Médoc. Grand Listrac har været lavet de sidste 70 årgange og er en fornem prestigevin fra kanonårgangen 2010. Den er "verdensberømt" i Frankrig og et vartegn for kvalitet og stabilitet, hvilket bl.a. fik de franske statsbaner til at servere vinen i restaurantvognene på 1. klasse uafbrudt i 50 år fra 1939 til 1989. Det er udelukkende de bedste druer fra de ældste vinstokke der er anvendt og vinen lagres i vid udstrækning på helt nye egefade. Den rubinrøde vin rummer en forførende bouquet af moden, sort frugt og antydning af vanilie. Smagen har masser af saft og kraft, samt en finesse og en blødhed, man normalt kun finder i Cru Classé vine.

Anmeldelser

 • Kåret til at være blandt de 10 bedste vinkøb fra Bordeaux til under 100 kr. (tilbudspris) i Danmark af Ekstra Bladet d. 08.04.16.
 • Vurderet til at koste 178 kr. i Penge og Privatøkonomi d. 21.03.16: "2010 regnes som den bedste årgang i Bordeaux siden 1982. Vinene er derfor i høj kurs, og selv om denne flaske ikke kommer fra et kendt slot, men fra kooperativet i Listrac, er det usædvanligt at finde en årgang 2010 til under 100 kroner (tilbudspris). Det er en Médoc-vin i den gammeldags, lidt kantede stil med begyndende udvikling, men den har så meget kraft og tannin, at flertallet i panelet ikke ville tøve med at gemme den mindst 4-5 år. Sørensen: Let udviklet, ret kraftig, tanninrig og lidt kantet, men harmonisk. Godt gemmepotentiale. Halskov: Old school bordeaux med masser af tannin, glimrende madvin, men bør gemmes."
 • Anbefalet hverdagsvin - DinVinGuide v/Thomas Rydberg d. 30.11.15: "Fra Listrac-Médoc i Bordeaux. Primært merlot drevet (60%). Mørke intense bær i duften. Fyldig og saftig bordeaux med solbær, krydderier, tobak og vanilje i smagen. Velbalanceret med let tørre tanniner. Pæn lang afslutning. Ganske pæn bordeaux fra et godt år."
 • Kåret til at være blandt de 10 bedste Bordeaux vine under 100 kr (tilbudspris) i Danmark af Ekstra Bladet november 2015.
 • 5 stjerner - Smag og Behag november 2015: "God næse med fuldmodne brombær og solbær, læder, tobak og vanilje. Solbærrene er mere fremtrædende i smagen sammen med grøn peber, læder og vanilje. God frugt og heftige tanniner, der giver en vis kant og styrke. Rimelig god balance og lang behagelig kraftig eftersmag. Her skal mørkt kød på bordet som bøffer eller en god gammeldags tournedos."
 • "Anbefalet" - Spis Bedre i november 2015: "Dejligt aromabillede med fuldmodne brombær og solbær, læder, tobak og vanilje. Solbærrene er mere fremtrædende i smagen sammen med grøn peber, læder og vanilje. God frugt og heftige tanniner, der giver en vis kant og styrke. Rimelig god balance og lang behagelig kraftig eftersmag. Her skal mørkt kød på bordet som fx bøffer eller en god gammeldags tournedos."
 • 5 stjerner og UGENS BEDSTE VIN - Ekstra Bladet d. 02.10.15: "Når vinene fra Bordeaux rammes for det rette klima, er der ikke mange vine der kan slå dem. Og selv de mindre kvaliteter fra Bordeaux kan i gode år vise sig at være ganske flotte vine. Netop ugens bedste vin er et godt eksempel... Mørke intense bær i duften. Fyldig og saftig bordeaux med solbær, krydderier, tobak og vanilje i smagen. Velbalanceret med let tørre tanniner. Pæn lang afslutning. Ganske pæn bordeaux fra et godt år."
 • 5 Glas og UGENS VIN - Politiken d. 27.09.15: "... klassisk bordeaux-stil - streng, lidt slank, tanninrig, tør på den gode måde og med noter af mørke bær og grafit eller blyantspids."
 • 6 stjerner - denkorteavis.dk v/Erik Mortensen 23.09.15: "Grand Listrac er det årlige resultat af Listrac-vinbøndernes optimale samarbejde, siden de i 1901 gik sammen og dannede det lokale cooperativ. 2010- udgaven er fortræffelig og giver langt mere valuta for pengene, end priser antyder. Den er drikkemoden nu og vil være et godt valg som konfirmationsvin, hvis der stadig er konfirmationer her i efterårsmånederne, eller til anden festivitas."
 • 5 stjerner og Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 06.09.15: "Rubinrød m/violet kant. Kraftfuld solbærnæse med en dejlig brusende frugtmoden sødme suppleret af kvas og krat, blyantspids og cedertræ. Fyldig og frugtintens smag med solbær, cedertræ, blyantspids og smidighed i paletten. Tydelig smag af en stor og frugtrig årgang i Bordeaux, hvor man i dette tilfælde får ualmindeligt meget vin for pengene. Det er solid Bordeaux til Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2015-2020."
 • Druesorter: 35 % Cabernet Sauvignon, 60 % Merlot, 5 % Petit Verdot.
 • Fadlagring: 18 mdr.
 • Anbefales til: rødt kød, lammekølle, kraftige oste.