2010 Ferrari Perlé Rosé Trentodoc

DKK 299,95
pr. fl. v/6 flasker 359,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Alt om vin
Henrik Oldenburg 17,5 point
Champagne and Sparkling Wine World Championships GOLD MEDALE - 2017
Wine Spectator 90 point

Vin-Info

Varenummer: 46231510
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Trentino-Alto-Adige
Druesorter: 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay
Anbefalet til: Aperitif, skaldyr, fisk og retter med fjerkræ

Beskrivelse

Ferrari Perlé Rosé

Denne årgangs spumante er fremstillet på håndhøstede Pinot Noir (80%) og Chardonnay (20%) druer fra Lunelli familiens egne vinmarker. Lagret hele 5 år på flaske på bærmen. En Rosé som kan tilfredsstille selv krævende vinkendere. En intens og elegant bouquet med dominerende noter af modne ribs, skovjordbær og hindbær og komplekse strejf af appelsinskal og rosenblade. Elegant smag med fløjlsblød mundfylde. Fremragende Pinot frugt og delikate strejf af krydderi, mandler og gær.

Anmeldelser

  • 6 Stjerner - AOV.dk 10.10.2017:" Fine skovjordbær, parfumerede rosenbladsnoter, fersken, brioche, flint og jordund. Knivskarp med god mundfylde, nærmest cremet i struktur (sur lie). Fine bobler. Vedholdende. Topkøb"
  • 17/20P - Henrik Oldenburg 06.10.2017:" 80% Pinot Noir + 20% Chardonnay har givet en bred og charmerende rosé med smag af unge kirsebær og let ristet malt. Den har friskhed, den har lidt krop, og den har en lang, velfungerende syre. Dejlig. Den koster 250 kr. v/12 fl."
  • 90P - Winespectator magazine august 2017: "A mouthwatering rosé, with delicate, well-knit flavors of dried white cherry, fresh ginger, pastry cream and saffron riding the satinlike mousse. Drink now through 2022. 4,250 cases made."
  • Druesorter: 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay
  • Anbefales til: Aperitif, skaldyr, fisk og retter med fjerkræ

Producent beskrivelse

Ferrari - Norditalienske bobler på Champagne-metoden

Huset blev grundlagt i 1902 af den blot 21-årige Giulio Ferrari, som havde det mål, at bevise at det er muligt at lave mousserende vin i de kølige højder i norditalienske Trentino, på samme høje niveau som Champagne. Det lykkedes Giulio at skabe et hus med et ry og en kvalitet, som matcher de absolut bedste huse i Champagnedistriktet. En af årsagerne til succesen er bl.a. husets fokus på Chardonnay-druen som rygraden i vinene og brug af den mest eksklusive produktionsmetode: Champagne- metoden. Giulio fik ingen børn og solgte derfor i 1952 til Lunelli familien, som også ejer slotte i Toscana og Umbrien.

En evig stræben efter topkvalitet

Lunelli-familien har sidenhen løftet den i forvejen meget høje kvalitet. F.eks. anvender de udelukkende druer fra egne marker eller køber druer fra vinbønder som de har arbejdet sammen med i mange år og som betales efter kvaliteten. De har også forlænget den så vigtige lagring på flaske med bærmen. I dag ligger deres non-vintage vine minimum 24 måneder og årgangsvinene og prestige cuveerne ligger 5-10 år(!). Alt dette har givet vinene fra Ferrari en absolut topplacering i det italienske kvalitetshierarki.

Økologiske vinmarker - et banebrydende arbejder over 20 år

Ferrari startede for 20 år siden processen med at omlægge alle deres egne vinmarker til økologisk dyrkning og drift. I og med der er yderligere ca. 500 små vinbønder, der leverer druer til Ferrrari har det været et enormt arbejde, hvor alle har skullet indrette sig på kravene til økologisk certificering. Alle Ferraris vine vil i løbet af nogle år blive økologsik certificerede-

Fra Downing Street til Det Hvide Hus

Igennem mere end et århundrede har Ferrari markeret sig ikke blot i Italien men i hele verden. Vinene er blevet serveret ved utallige historiske begivenheder, ved G8-topmøder, til adskillige præsidentbesøg, ved middage i Det Hvide Hus, og i Downing Street, samt ved fejring af det italienske fodboldholds sejre.

Gambero Rosso topscorer og anmelder favorit

Også i vinens verden ligger Ferrari i toppen af sin klasse, og har bl.a. en stjerne i Gambero Rosso, hvilket betyder, at huset har modtaget de eftertragtede 3 glas mere end 10 gange (i skrivende stund over 16 gange!). Ferrari blev desuden kåret til "Sparkling Wine Producer of the Year" ved The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2015. "Ferrari's wines compete with the best of the best and they offer a uniquely Italian (cool mountain climate) expression that makes them particularly delicious, crisp and luminous." - Citat Robert Parker's The Wine Advocate "In the world of Italian sparkling wine, Ferrari stands alone in terms of overall quality and consistency." - Citat Robert Parker's The Wine Advocate "the Rolls-Royce of Italian fizz" - Citat Tom Stevenson