Tilbud

2010 Cuvée Philipson Telmo Rodriguez Rioja

SPAR 55 DKK pr. fl.
DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (13)

DinVinGuide 90 point
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet GODT KØB
Smag og Behag
Gastro Anbefalet
Winelab.dk
Vinavisen
Jyske Vestkysten
Vinavisen
Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 56381310
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rioja
Druesorter: 90% Tempranillo og 10% Garnacha
Anbefalet til: Retter med oksekød, lam, kraftigt svinekød og fjerkræ
Drikkemoden: Nu og 5 år frem
Fadlagring: 14 måneder i traditionelle, store fade (foudres) og franske egefade.

Beskrivelse

Rioja Cuvée Philipson

Det er vores livsdrøm at lave den bedst tænkelige vin efter vores hoveder med verdens bedste vinproducenter fra forskellige regioner i flere verdensdele. Vi søger den ultimativt bedste kvalitet til prisen, vi overperformer, og det betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Vi har arbejdet med Telmo siden starten og sammen har vi udvalgt de bedste fade i Telmos kælder for at præsentere en moderne Rioja med respekt for traditionerne. Druerne til Rioja Cuvée Philipson kommer fra gamle, krogede vinstokke fra Telmos egne, lavtydende vinmarker beliggende 500 m over havets overflade i hjertet af Rioja. Vinen er lavet på 90% Tempranillo og 10% Garnacha og har lagret 14 mdr. på egefade. Vinen en stor bouquet af supermoden, sort frugt og et strejf af krydderier, en delikat og samtidig intens smag, som slutter med friskhed og elegance. Eftersmagen er meget lang og rummer mineralske undertoner.

Anmeldelser

 • 90P - DinVinGuide maj 2016: "Kompleks næse af diskrete krydderier, bouillon, peber og blommer. Velbalanceret i munden, sømløs og sammenvævet med en vis elegance og pæn tanninstruktur. Vellavet."
 • 5 stjerner og GODT KØB - Ekstra Bladet d. 25.03.16: "Modent krydret udtryk i næsen. 90% Tempranillo og 10% Garnacha og lagret 14 mdr. på egefade. En moderne Rioja i udtrykket bærdrevet med brombær, sorte kirsebær, lakrids, tobak og vanilje i smagen. Pæn intensitet men savner en smule mere i dybden. Men til prisen en flot vin, specielt velegnet til lam."
 • 5 stjerner - Smag og Behag marts/april 2016: "Rioja'er havde tidligere ry for at være mere udtræk af træ end af frugt. Denne Cuvée Philipson er af mere moderne stil og med en fin balance mellem frugten og fadet. Aroma af tørret frugt og en smag over en pæn variation af kirsebær, figner, krydderier, lidt tobak og kamfer. Moden og velafbalanceret Rioja med bløde tanniner - lige til en lammekølle."
 • Anbefalet sommervin - Gastro juli 2015: "Rød rioja og sommer - hænger det overhovedet sammen? Jo, det gør, når man vel at mærke taler rioja i den moderne stil og ikke den gamle, støvede stil, hvor vinene har fadlagret til det næsten udtørrende. Telmo Rodriguez gik allerede som ung nye veje med familieejendommen Remelluri. Der er også fad på færde her, men der er ikke 'gået pind i den' - det er saftspændt, kamferkrydret Tempranillo (90%), der skal drikkes køligt en aften, hvor sommeren måske er mere dansk end lun og til grillet okse eller lam." JUJ
 • 5 stjerner - Winelab.dk d. 14.12.14: "Mørk og moden spanier med flair for den moderne danske smag. Mørke bær, rosiner,og lidt krydrede undertoner i duften på denne harmoniske vin. Godt "bid" i munden, god fylde og længde på eftersmagen. Ikke avanceret eller unødigt kompliceret, men særdeles vellavet Rioja i den mere frugtige stil. Og et rigtig godt køb til prisen."
 • 5 stjerner i Vinavisen.dk's store Rioja test d. 19.10.14: "Superlækker rødvin på druen Tempranillo (90%) og Garnacha. Den kommer godt rundt i munden med sin dejlige frugt, bløde tanniner, sine mange facetter - og smagsmæssige modhager."
 • 5 stjerner - JydskeVestkysten d. 26.09.14: "Markant fad med røde, sødlige bær og noter af tobak. Smager rigtig godt nu, men vil vinde ved et par års yderligere lagring."
 • De maksimale 5 stjerner på Vinavisen.dk d. 22.06.14: "Superlækker rødvin på druen Tempranillo (90%) og Garnacha. Den kommer godt rundt i munden med sin dejlige frugt, bløde tanniner, sine mange facetter - og smagsmæssige modhager."
 • 6 stjerner - denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 21.05.14: "Rodriguez er kendt som en af Spaniens bedste og innovative vinmagere, der har vendt op og ned på konceptet for vinfremstilling over hele den iberiske halvø. Hans vine afspejler terroiret - jordbunds- og klimaforhold - i de områder, hvor druerne er dyrket, og det gælder også den aktuelle Rioja, som han har stukket sammen med sin importør i Danmark, Christian Philipson. Resultatet er en moderne, franskinspireret vin fuld af frisk frugt uden fortidens vaniljepræg."
 • Vurderet til at koste 199 kr. i Penge og Privatøkonomi april 2014: "Saftig pleaser - Telmo Rodriguez laver vin fra hele Spanien, der ofte er gode køb, men er mest kendt for vinene fra familieejendommen Remelluri i Rioja. Herfra fremstiller han denne cuvée i samarbejde med Phillipson Wine, og det er de sluppet rigtigt godt fra. Den er lavet på 90 procent tempranillo og resten garnacha i en let tilgængelig stil, og selv om enkelte deltagere savnede lidt Riojakarakter, mente alle, at den bør koste mindst det dobbelte." Fleischer: "Røget flæsk og vådt grus, fin saftig frugt og en læderagtig sødme - godt glas!" Lorentzen: "Dejlig vin med god, blomstret frugt, snert af stald og tydeligt, men veldoseret fad."
 • 16,5/20P - forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 01.04.14: "Det er nærliggende at sammenligne den danske importørs særlige cuvée med Telmo Rodriguez' LZ, og forskellen er ikke alene prisen, men også smagen, selv om de ikke er markant forskellige. LZ har sin unge, træfri friskhed, mens cuveen er to år ældre og blandt andet har brugt tiden på at ligge på store fade i 14 mdr. Den er mere klassisk og kompleks og lidt mere forfinet, men den medfødte vildskab er slebet af. Det er en smags sag, hvad man foretrækker - jeg synes, den ene er lige så god som den anden. Og de er gode begge to!"
 • 5 stjerner på Finansbureauet.dk d. 03.06.13: "Elegant spansk Rioja i moderne fortolkning med stor præcision. Tæt mørk frugt og bløde tanniner og en lang eftersmag med et strejf af vanilje og peber."
 • Druesorter: 90% Tempranillo og 10% Garnacha
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: Ca. 40 år
 • Fadlagring: 14 måneder i traditionelle, store fade (foudres) og franske egefade.
 • Drikkemoden: Nu og 5 år frem
 • Anbefales til: Retter med oksekød, lam, kraftigt svinekød og fjerkræ

Producent beskrivelse

Telmo Rodriguez

Telmo Rodriguez er kendt som en af Spaniens bedste og mest innovative unge producenter. På få år har han skabt sig et navn helt i toppen af den spanske elite med sine banebrydende vine. Telmo Rodriguez omtales ofte som de spanske vinmageres "enfant terrible" - klassens frække dreng. Han tilsidesætter alle traditioner og laver vin i øst, vest, nord og Sydspanien med en "outsiders" indgangsvinkel: Det er lige meget hvordan man plejer at gøre og hvordan man mener at vinen fra et bestemt distrikt skal smage. Telmo Rodriguez følger kun én næse, og det er hans egen.

Petrus, Guigal...

Telmo Rodriguez er søn af familien bag Rioja-bodegaen Remelluri, hvor han i 2010 overtog driften efter sin far. Men hans store ekspertise skyldes ikke kun erfaringer erhvervet på denne vingård. Hans "lærepladser" tæller blandt andet Petrus i Pomerol, Guigal i Rhône, Cos d'Estournel i Saint-Estèphe og Dominus i Californien. Fællesnævneren for disse vingårde er, at man ikke går af vejen for at prøve nye tiltag for at opnå det ekstraordinære.

Typicitet, økologi og biodynamik

Telmo opererer i en bred vifte af Spaniens bedste vinområder, og hans resultater er spektakulære. Hans erklærede mål er at lave kvalitetsvine med typicitet fra hvert område, han kaster sig over. Telmo opererer så vidt det er muligt efter økologiske og biodynamiske retningslinjer, og hans vine fremstilles uden brug af kunstgødning, herbicider eller pesticider.

Remelluri, første slotsaftappede Rioja

I 1967 grundlagde familien Rodriguez Remelluri, den højest beliggende vingård i Rioja. Vingården blev den første i Rioja, som udelukkende fremstillede slotsaftappede vine på druer fra egne marker; et princip, som Rodriguez-familien havde tilegnet sig fra Cru Classé-slottene i Bordeaux. På denne måde sikrede de sig fuld kontrol fra vinstok til aftapning, og dermed kunne de fremstille Rioja i et hidtil ukendt kvalitetsniveau. I 2010 overtog Telmo Rodriguez driften af familiens vingård. Parker's flotte ord "The future lies in the past" Telmo var den første til at lave vin i hele Spanien, som mange andre gør nu. Telmo´s mål er at lave vin og klassificere marker efter fransk forbillede. Robert Parker udtaler også: "The moment has come to give back to wine even more than wine has given to us." "Recovering regions, protecting traditions, head pruning vines, helping those who are starting, that's what I'm talking about. Everything we're doing is restoring, we're not trying to invent anything new. In fact, our motto is 'The future lies in the past'. " "As we're getting a bit older, I think we should encourage future generations, help those youngsters that are starting now." It's not that he's become a philanthropist, but his job is also to encourage and bring people together, people who want to do things properly, people who want "Spain to have the best vineyards in the world, not just the largest."