2010 Clos du Roy, Château Piada Sauternes

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Vinhulen Bedste Bordeaux til prisen
Vinavisen
Gastromand.dk Anbefalet
Den korte avis
Finansbureauet.dk
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 50011410
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 24 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: Sauvignon Blanc og Semillon
Anbefalet til: Foie gras, blåskimmelost, samt ikke alt for søde desserter
Drikkemoden: ca. 10 år frem fra høståret
Fadlagring: 12 mdr, 25% nye fade hvert år

Beskrivelse

Clos du Roy fra Château Piada

Château Piadas almindelige vin fremstilles af 100% Semillon-druer, men slottet producerer også en Sauvignon Blanc-baseret Sauternes, Clos du Roy. Sauvignon Blanc-baserede vine fra Barsac-Sauternes bliver meget intense, hvilket Clos du Roy tydeligt illustrerer. Den gyldne vin byder på liflige toner af stikkelsbær, lynghonning, marcipan og et strejf af røg. Smagen er fyldig og rig på sødmefulde citrusnuancer. Eftersmagen er lang og cremet. Skøn Sauternes!

Anmeldelser

  • På listen over de bedste Bordeaux vine til prisen på vinhulen.dk d. 28.12.16.
  • 5 stjerner - Vinavisen.dk d. 21.02.15: "En lækker, sød hvidvin - til den lave pris en rigtig god Sauternes med frugt, krydderi, "ædel råddenskab", især i duften, diskrete fadnoter, pære, papaya, mandariner, honning ... Skænk den fx til blå ost eller til en ikke alt for sød dessert."
  • Anbefalet - Gastromand.dk d. 22.12.14: "Hvis du skal have en fornuftig Sauterne til prisen så vandt Clos Du Roy indpas hos os, det er samme producent som Philipsons "hus-dessert-vin" Piada. Masser af citrus i næsen uden at det er for meget. Vi kan se, at nogle anmeldere ikke nødvendigvis er enige, men det er vi sådan set ligeglade med, den var en klar vinder denne aften."
  • 6 stjerner - denkorteavis.dk d. 10.12.14: "En fremragende ledsager til f. eks. Gorgonzola eller en grøn salat med ristede andehjerter og -lever med pinjekerner."
  • 6 stjerner på Finansbureauet.dk d. 10.11.14: "2010 var en globalt set forrygende årgang, hvor næsten alt lykkedes alle steder. Således også i Sauterne, og også for Clos du Roy. Let røgfyldt næse med en snert af mandel og abrikos og intens sødmefuld mund med stor fedme og toner af honning, røg og eksotisk frugt. Virkelig godt køb i årgang 2010"
  • 5 stjerner og 'Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen' - Vinhulen.dk d. 26.10.14: "Strågul. Sødmefuld næse med honning, abrikos, træ en snert af petroleum og dejlig harmoni fra glasset. Smagen er fed og lækker med honning, abrikos, træ og fin frugtsyre til at stive fedmen af. Både frugt, syre og sødme finder hinanden ganske glimrende, uden at den ene part stikker af. Kraften er flot og intens, og der er noget længde på smagen og intensitet i smagsløgene. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2014-2020."
  • Druesorter: Sauvignon Blanc og Semillon
  • Fadlagring: 12 mdr, 25% nye fade hvert år
  • Drikkemoden: ca. 10 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Foie gras, blåskimmelost, samt ikke alt for søde desserter

Producent beskrivelse

Château Piada - tidligere en del af Yquem

Vi har arbejdet sammen med Château Piada siden 1987 - dette lille, familiedrevede slot er nabo til Coutet og Doisy-Vedrines i Barsac- kommunen, hvor de mest elegante og delikate Sauternes-vine dyrkes. Slottet er fra 1217 og var tidligere en del af selveste Château d'Yquem. De seneste år har slotsejerne skruet drastisk op for ambitionsniveauet, hvilket har kunnet aflæses direkte på vinens kvalitet, som reelt er på Cru Classé-niveau.

Den ædle rådenskab

Hemmeligheden bag Sauternes-vinenes kvalitet er den ædle råddenskab, botrytis cinerea. Floderne Ciron og Garonne sender fugtige morgentåger ind i vinmarkerne og danner ideelle livsbetingelser for "den ædle råddenskab", botrytis cinerea. Råddenskaben suger langsomt vandet, ud af druerne, og reducerer dem til små rynkede rosinstørrelser med høj koncentration af sukker.

Marken høstes fem gange

I Sauternes høster de seriøse slotte mindst et par omgange. Druerne modnes nemlig ujævnt, og det gælder om kun at få de mest rådne bær høstet - de andre druer må vente til høsten næste dag, eller dagen efter. Siden årtusindskiftet har man ladet Château Piadas marker høste ad fire eller fem omgange (!), hvilket har fået den i forvejen fremragende kvalitet til at stige mærkbart.