2010 Château La Tonnelle Haut-Médoc 150cl

DKK 229,95
pr. fl. v/6 flasker 279,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 26003310
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot, 4% Petit Verdot
Anbefalet til: Retter med rødt oksekød, dyrevildt, fuglevildt med kraftig sauce, modne oste.
Drikkemoden: 2012-2025
Fadlagring: 12 mdr

Beskrivelse

Château La Tonnelle

Vinen fra Château La Tonnelle er en klassisk Haut-Médoc med en dejlig bouquet med masser af sort frugt og en anelse vanille fra egefadslagringen. Vinen har masser af saft og kraft og en finesse, man normalt kun finder i Cru Classé vine. Fantastisk kvalitetsperformance i en eftertragtet klasse.

Massive opkøb under finanskrisen

Vinen er om muligt endnu bedre end 2009, vi købte for 11/2 år siden under finanskrisens sorte skyer meget massivt af disse klassiske top vine til priser som i dag er rene fantasi priser. Skyld dig at fyld din kælder med oplevelser for de næste 10 år.

Et langt liv foran sig ifølge Michel Rolland

Bordeaux årgang 2010 har som 2009 flot moden frugt, men har mere struktur og syre, hvilket iflg. eksperten Michel Rolland tyder på et højere lagringspotentiale end 2009. Mens årgang 2009 sammenlignes med årgang 1989, ligner 2010 mere årgang 1990. Wine Spectator, Robert Parker og alle de andre: Bordeaux har gjort det igen! Årgang 2010 - Bordeaux har gjort det igen! Sådan lyder det fra nogle af verdens mest respekterede vinkritikere. James Suckling, kendt fra Wine Spectator, har været med til Bordeaux primeursmagningerne 28 gange og siger om årgang 2010: "...this new vintage impresses me. There are some really amazing wines! They are really stunning... My 2010 Bordeaux Road Trip is turning out to be one of the rides of my life as a wine critic." Kort sagt - Bordeaux har gjort det igen - skabt en ny "århundredets årgang" og så lige efter kultårgangen 2009! Verdens mest berømte vinguru, Robert Parker, er ikke i tvivl:"Bordeaux 2010 - this is the most widely known thing...already...it is a great, great vintage". Decanter, Steven Spurrier: "So, not just in my opinion, 2010 is looking like THE greatest Bordeaux vintage, so far." Jancis Robinson: "I find it hard to imagine that I will ever again encounter such successful consecutive vintages in Bordeaux as 2009 and the infant 2010s."

Anmeldelser

 • 5 stjerner - Ekstra Bladet d. 02.08.14: "En klassisk Bordeaux fra et godt år. Måske ikke det bedste hus, men til prisen får man et godt glas vin. Tilgængelig med masser af røde bær, peber og vanilje i smagen. Bløde behagelig tanniner som er velintegreret. En rimelig syre og en vin som generelt fungerer og smager godt."
 • 5 stjerner - Ekstra Bladet d. 07.02.14: "En klassisk Bordeaux fra et godt år. Måske ikke det bedste hus, men til prisen får man et godt glas vin. Tilgængelig med masser af røde bær, peber og vanilje i smagen. Bløde behagelig tanniner som er velintegreret. En rimelig syre og en vin som generelt fungerer og smager godt."
 • Ugens Vinhit og 17,5/20P på Vinexpressen.dk v/Rolf Madsen d. 02.12.13: "UGENS VINHIT er simpelthen et af de bedste vinkøb, jeg er stødt på i 2013. Fra Bordeaux har vi Château La Tonelle i stjerneårgangen 2010. Slottet ligger i den lille kommune Cissac, der grænser op til det berømte Pauillac med sine tre 1. cru slotte. Château La Tonnelle 2010: Næsen emmer af cedertræ, blyant (grafit) og solbær. Smagsmæssigt en fantastisk harmonisk og velbygget vin, hvor garvesyre, frugtsødme og alkohol spiller eminent sammen. Vidunderlig vin på Cru Classé-niveau til en helt uhørt lav pris."
 • 5 stjerner i Jyllands-Posten d. 01.11.13: "Aromatisk, rig, rød frugt med diskret sødme og dejlig åbenhed. Detaljerig og delikat. Veludviklet vin med modent egetræ og blød, men veldimensioneret tannin. Letdrikkelig og kultiveret."
 • 5 stjerner og Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen på Vinhulen.dk d. 20.10.13: "Rubinrød. Næsen bærer det helt friske præg af ungdommelig Bordeaux med solbær, cedertræ, tobaksblade, ristede noter - og når vinen står lidt længere i glasset fornemmes brombær. Smagen er fast og ungdommelig med solbær, cedertræ, ristede noter, tobaksblade og masser af frugt og relativ massiv tyngde. Den skal have et par år i kælderen, inden den er klar til at drikkes, men der er masser af klassisk smag, virilitet og frugttyngde sluttende med en del tanniner, der er fint pakket ind. Kvaliteten af 2010-årgangen fra Bordeaux fornægter sig ikke i denne vin. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2015-2020."
 • Guldmedalje ved Berliner Wein Trophy 2013.
 • 5 stjerner i BT d. 06.04.13: "Flot, velstruktureret, medium fyldig rødvin, harmonisk tannin, flot, ren smag af solbær, tranebær og krydderurter."
 • Anbefalet i Børsens "Månedens Vine" d. 19.10.12: "Klassisk bordeaux fra Haut Medoc. Bedst i et syrah glas, dejligt kontant duft, med orangeblomst, nelliker, brombær og solbær, cedertræ og frisk syre. I munden delikat stringent, tilpas med garvesyre og moden frugt i forening, lidt pibetobak, melassesirup, frisk syre. Lang eftersmag, der efterlader munden forfrisket. Skøn kombination af streng bitterhed og rund frugtsødme. Masser af bordeaux for pengene!"
 • 5 stjerner i Politiken d. 30.09.12: "Vellavet og elegant vin med god tæthed i en mørk bærfrugt og en balanceret tørhed i afslutningen. Let ristet tone og bedst med en steak eller f.eks. lammekølle."
 • 6 stjerner på finansbureauet.dk d. 03.09.12: "Bordeaux i stram og præcis stil med præg af solbær, toast, vanilje og røg. Fin klassisk Bordeaux i en stor årgang til små penge."
 • 5 stjerner i Ekstra Bladet d. 30.08.12: "En meget tilgængelig vin med masser af røde bær i smagen. Bløde behagelig tanniner som er velintegreret. En rimelig syre og en vin som generelt smager godt og er et godt køb til prisen."
 • Godt Køb på Winefactory.dk d. 30.08.12.
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 27.02.12: "En rigtig god Bordeaux- rødvin med en ren frugtsmag og en karakteristisk tørhed. Skænk den til en ikke alt for krydret kødret."
 • 5 stjerner på Aov.dk d. 01.02.12: "En god investering i en forrygende årgang. Her kan alle deltage i "en primeur" ræset. I næse og smag findes klar frugt af solbær. Tydeligt fadpræg, der giver lækre aromaer af ristet kaffe, smør og chokolade. En bestemt og præcis vin, med en meget tilstedeværende, men fløjlsblød garvesyre. En vin til oksestegen. Note: 2010 La Tonnelle er smagt som fadprøve."
 • Druesorter: 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot, 4% Petit Verdot
 • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 28 år
 • Fadlagring: 12 mdr
 • Drikkemoden: 2012-2025
 • Anbefales til: Retter med rødt oksekød, dyrevildt, fuglevildt med kraftig sauce, modne oste.

Producent beskrivelse

Domaines Fabre - slotsaftappet Haut-Médoc

Siden 1987 har vi samarbejdet med ejeren Vincent Fabre, som laver 4 slotsvine i Haut-Médoc: flagskibet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonsèche samt en lille juvel i Margaux; Château Bellevue de Tayac. Vincent står i spidsen for Domaines Fabre og styrer alt fra mark til importør, hvilket er usædvanligt i dette berømte område. Vincents fader købte slottet i 1964, og siden har familien arbejder utrætteligt på at få marker og slot i topform. Samtidig er Vincent en engageret "vinpolitiker" som har siddet i bestyrelsen for sammenslutningen af Haut-Médoc producenter og har deltaget i udformningen af den nye lovgivning omkring Cru Bourgeois klassifikationen. Vincent er også ledende medlem af den kendte vinridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. I sin sparsomme fritid er Vincent en passioneret maratonløber og formand for det berømte Marathon du Médoc.

Mester i klassisk Bordeaux til kuppriser

Slottets marker grænser op mod Saint-Estèphe og Pauillac - kommunerne hvor man finder den største koncentration af Cru Classé slotte - inkl. tre af de fem 1. Grand Cru Classé'er; Château Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild og Château Latour. I dette fantastiske terroir har Vincent en perlerække af marker med en jordbund bestående af et underliggende gruslag (nogle steder grus og ler) dækket af en ler og kalkstensjord. Det er netop denne veldrænede særlige jord, der er med til at give druer af høj kvalitet. Vincent har gennem flere år investeret både meget tid og mange penge på at få slottet og markerne helt i top og i dag excellerer han i at lave komplekse, velstrukturerede vine, som kan være svære at skelne fra vine fra Pauillac og Saint-Estèphe men til en helt anden pris. Derfor anbefales hans vine år efter år af anerkendte vinmagasiner og vinguides såsom Wine Enthusiast, Decanter, Le Guide Hachette des Vins og La Revue du Vins de France. Herhjemme har vinene også begejstret de danske vinanmeldere med en sand stjerneregn til følge.

Château Lamothe-Cissac

Flagskibet Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc er en lille perle af et slot i hjertet af Cissac, blot et stenkast fra 1. Cru slottet Château Lafite- Rothschild. Flagskibsvinen er baseret på Cabernet Sauvignon samt en mindre mængde Merlot og Petit Verdot. Der er masser af intens solbærfrugt i den elegante bouquet. Smagen er rig og intens med en lang saft- og kraftfuld finish. Château Lamothe-Cissac er år efter år et af de bedste køb fra Haut-Médoc. Vinen laves også i en endnu mere koncentreret "Vieilles Vignes" udgave fra slottets ældste vinstokke på omkring 70 år med ekstra lang fadlagring. På Cru Classé niveau men til langt under prisen!

Château La Tonnelle

Château La Tonnelle er en klassisk Haut-Médoc med en skøn bouquet med masser af sort frugt og en anelse vanilje fra egefadslagringen. Vinen har masser af saft og kraft og en finesse, man normalt kun finder i Cru Classé vine. En vin der ligesom sin storebror Lamothe-Cissac ofte får titel af Cru Bourgeois og som anmelderne altid roser som et røverkøb!

Château Le Chêne

Le Chêne er lavet på Cabernet Sauvignon som giver struktur og frugt, Merlot som giver rigdom og blødhed og Petit Verdot der tilføjer vinen en krydret karakter. Smagen er blød og frugtig og vinens lagring på egetræsfade tilfører kompleksitet og delikate tanniner. Kort sagt: sjældent set kvalitet for Bordeaux i dette prisleje. Som Wine Enthusiast skriver: "this is a chateau to watch."

Château Fonseche

Det er sjældent at man kan finde Bordeaux til "hverdagspriser" der smager så godt af klassisk Haut-Médoc. Men Fonsèche fra slottets yngre vinstokke leverer over forventning med en flot bouquet af moden bærfrugt med strejf af vanilje fra fadlagringen og en blød frugtig smag.

Château Bellevue de Tayac - Margaux

I 2014 købte Vincent Fabre denne lille juvel af et slot af den berømte winemaker Jean Luc Thunevin - manden bag kultslottet Château Valandraud i Saint-Émilion. Slottet ligger i kommunen Soussan i Margaux og har blot 3,5 ha vinmarker i et fantastisk terroir. Vinen er formidabel med al den charme og aromatisk kompleksitet som Margaux er så berømt for.