2010 Château Haut-Mazieres Bordeaux Rouge

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Concours des Grands Vins de France Guld
Den korte avis
Alt om vin UGENS VINDER
Berlingske
Vinavisen
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 35981310
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 65% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc.
Anbefalet til: Alle kødretter, fjerkræ, patéer, klassisk fransk køkken.
Drikkemoden: Nu og 6-7 år frem. Dekantér gerne.

Beskrivelse

<bChâteau Haut-Mazières Union de Producteurs i Rauzan i det berømte Bordeaux område er ganske enkelt Frankrigs største kooperativ og dermed en af landets største producenter. Man har dermed adgang til at udvælge fra et enormt råmateriale. <bChâteau Haut-Mazières er kooperativets topejendom og topvin. Vinen laves som en dyr Médocvin med 12 måneders fadlagring. Vinen er ligeledes lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc og er guldmedaljevinder i topårgangen 2010. <bTopvin fra topårgang 2010 er en af de bedste årgange siden 1945 og har taget alle anmeldere og vinelskere med storm. Det er ved at være på høje tid, hvis man skal sikre sig vine fra denne kanonårgang. Det er en årgang med godt gemmepotentiale Vinen byder på en klassisk bouquet af modne bær, lidt skovbund og en anelse mokka, samt antydning af vanilje fra fadlagringen. Smagen er tør og lækker fyldig, men slutter elegant moden med en fin silkeblød finish. Klassisk bordeaux, når det er bedst!

Anmeldelser

  • 5 stjerner - DenKorteAvis.dk d. 13.04.16: "Til denne pris kan alle være med, og hvis man gerne vil prøve noget andet end en sydamerikansk marmeladevin, så skal der slås til her og nu. Vinen bliver lavet på Frankrigs absolut største kooperativ og har i superårgangen 2010 opnået guldmedalje. Druesammensætningen er den klassiske: Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Meget bedre bliver det ikke."
  • 5 stjerner og Ugens Vin - Berlingske d. 03.01.15 - anmeldt til 49,95 v/12 fl.: "Strejf af solbær og cedertræ i duft. God ekstrakt-rigdom og friskhed på samme tid. En flot Bordeaux til prisen i topårgangen 2010."
  • 5 stjerner på Vinavisen.dk d. 15.09.13: "60 kr. for så god en Bordeaux- rødvin - det er faktisk billigt. Den er tør og har god frugt. Det er en "lille" Bordeaux, men en venlig Bordeaux, som man nyder med glæde til mad."
  • 5 stjerner, "Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen" på Vinhulen.dk d. 25.08.13: "Rubinrød. Næsen er mørk med solbær, varme, træ, krydderi og ungdommeligt præg. Temmelig fyldig næse af klassisk Bordeaux. Smagen er blød, frisk og mørk med solbær, krydderi, fedme og tilpas frugtsyre. Skal gemmen et år eller to for at runde. God struktur med fast greb. Klassisk Bordeaux med tanniner i finalen. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2014-2017."
  • Guldmedalje v/Concours des Grands Vins de France 2012.
  • Druesorter: 65% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc.
  • Fadlaring: 12 måneder på 1, 2 og 3 års gamle fade
  • Drikkemoden: Nu og 6-7 år frem. Dekantér gerne.
  • Anbefales til: Alle kødretter, fjerkræ, patéer, klassisk fransk køkken.