2010 Chablis La Pierrelée La Chablisienne

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (18)

Smag og Behag
Vinpusheren Anbefalet
Mad & Venner Anbefalet
Alt om vin
Alt om vin Ugens Vinder
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet Bedste Hvidvin
Politiken
Den korte avis
Spis Bedre Anbefalet

Vin-Info

Varenummer: 22251110
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Næsten alle fiskeretter, retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Nu og mindst 5 år frem

Beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.

Chablis La Pierrelée

Chablis La Pierrelée har en smuk strågylden farve og rummer en uimodståelig bouquet af hvide blomster, fersken, samt antydning af ristet hasselnød. Smagen er i fuld harmoni, og byder på en elegant kompleksitet, mineralitet og en lang eftersmag af moden drue. Med sin imponerende friskhed og et flot mineralsk touch har Chablis La Pierrelée alt det man kan forvente af en Chablis.

Anmeldelser

 • Kåret til at være blandt de 10 bedste Chardonnay vine til under 100 kr. (tilbudspris) i Danmark af Ekstra Bladet d. 03.09.14.
 • 5 stjerner i Smag og Behag december 2013: "Frisk klar mineralsk duft af grønne æbler, nyslået hø og lidt tomatstilk. I munden hindbær, æbler og sort te. En dejlig frisk og veldrevet kooperativ-vin, der er velegnet til forretter, lys fisk og lette skaldyrsretter - og også bare for sjov."
 • Anbefalet i "Vinpusheren - Kogebog, vinoplevelser og rejsetips" oktober 2013: "Derfor skal du smage den: ... La Chablisienne er et kæmpe kooperativ, som producerer 1/3 af al Chablis. Ikke desto mindre laver de fremragende og meget typiske Chablis'er til meget rimelige penge. Jeg har valgt en af deres billigste modeller, fordi jeg fortrækker det helt klassiske og stringente udtryk, som en god basis- Chablis har....La Pierrelée dufter af østersskal , citrus, grønne nødder og græs. Smagen er let, ultrafrisk med citrus granny smith- æbler og en mineralsk eftersmag."
 • Anbefalet i Mad & Venner oktober 2013: "La Pierrelée er en god chablis fra det altid pålidelige kooperativ La Chablisienne. Den fik ros for sin åbne og komplekse næse og en indtagende frugtig smag med en fin vibrerende syre. Over middel og til en god pris, hvis man skal bruge 12."
 • 5 stjerner på aov.dk d. 04.07.13: "Stenfrugter og kvæder. Skal stå lidt i glasset og der åbenbares fine minrealske toner af flint og kalk. Endnu en herlig og ærlig Chablis fra kooperativet La Chablisienne..."
 • Ugens Vinder på aov.dk d. 23.05.13.
 • 5 "meget store stjerner" og BEDSTE HVIDVIN i Ekstra Bladet d. 18.05.13: "2010 er en fremragende årgang i Bourgogne og det fornemmes i denne vin på trods af det er en Chablis i det lavere prisleje. Smag af citrus, melon, fersken, flint og mineraler. Pakket ind i en rigtig flot syre. Fem meget store stjerner."
 • 5 glas i Politiken d. 14.04.13: "Mineralsk, kølig og citrusagtig duft. Rank smag med syreattack og god koncentration. Kan gemmes. Ægte Chablis - til skaldyr."
 • 6 stjerner på denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 10.04.13: "Vinen er fremstillet hos kooperativet La Chablisienne og er i sin strengt klassiske stil lige det, som vinelskeren forlanger af den hvide Chardonnay-drue: Frisk duft og smag af fersken og citrus, afbalanceret syre og raffineret mineralsk elegance. Den matcher perfekt en jomfruhummer-bisque garneret med hvidløgsstegte rejer og kammuslinger."
 • Anbefalet i Spis Bedre april 2013: "Klassisk sprød og mineralsk med grønne grene og græs, fersken og lime. Elegant med flot syre og god længde. Drik den til næsten alle fiskeretter, skaldyr, fede og røgede fisk, milde oste, svinekød og fjerkræ."
 • 5 stjerner på Winelab.dk d. 06.01.13: "Er du til Chablis og elsker en stram vin med syre, vil du blive godt underholdt her! Frisk citrus, flintesten og blomster i den raffinerede duft. Lige efter åbning er duften præget af lidt uld, der dog forsvinder efter lidt tid i glasset. Vinen er præget af masser af syre og en ren og klar smag med friske søde pærer. Rund smagsoplevelse med lidt kort eftersmag. Flot og vedkommende Chablis til prisen."
 • 94 pts af Anders Grøndahl på vin-top-10.dk d. 30.08.12: "Knivskarp præcision kendetegner denne eminente Chablis fra verdens nok bedste hvidvinskooperativ, ledet af den både dynamiske og sympatiske Damien Leclerc. Med sin pirrende gule frugt, eminente balance og sin delikate aroma og smag af smør, citrus og et strejf tropisk frugt er Pierrelée 2010 et superkøb for alle, der elsker Chardonnay i renkultur."
 • "Top Value" i Wine Spectator d. 15.08.12: "Crisp, with a steely core anchoring apple, lemon and mineral flavors. Still a bit tight on the finish, but shows intensity and a long finish. Best from 2013 through 2018."
 • 5 stjerner i Berlingske d. 11.08.12 anmeldt til 89,95 v/12 fl.: "Grønne grene og græsagtig med en lille tone af krudt. En anelse undermoden i frugten, hvilket her forekommer utrolig pikant på grund af den store mineralitet og intensitet. Klassisk chablis."
 • God køb på winefactory.dk d. 23.07.12: "denne vin er tredje kvalitetstrin i Chablisiennes brede produktserie, at dømme rent ud fra prisen, og den gør meget af det som "rigtig", klassisk chablis skal: ren, rank frugt, markant mineralitet og flot syrestruktur. Der er både hvide florale noter, og frugtnoter af hvid fersken og limeskal i duft og smag. Senere da vi fik lidt mad, eksploderede frugten nærmest i denne lille, men fremragende flaske chablis. Gennemført vin, til en god pris."
 • 5 stjerner i Jyllands-Posten d. 20.07.12: "Mineralsk, frisk frugt med flot renhed og sprødt, køligt helhedspræg. Elegant og vellavet. Præcis syre og godt med veltøjlet fylde og flot længde. Fornem madvin til de lette fiskeretter. Klassisk distriktstype."
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 24.06.12: "En meget ren og klassisk Chablis med stor mineralitet i duften og med en elegant tør smag med fyldig frugt. Nyd den til lette fiskeretter."
 • Recommended - Wine Spectator June 2012.
 • "Et af Frankrigs absolut bedste kooperativer"; citat Berlingske Tidende
 • Druesorter: 100% Chardonnay
 • Drikkeklar: Nu og mindst 5 år frem
 • Anbefales til: Næsten alle fiskeretter, retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.