2010 Chablis 1. Cru Montee de Tonnerre La Chablisienne

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (7)

Ekstra Bladet 91 point
Ekstra Bladet
Henrik Oldenburg 18 point
Burghound 92 point
Winefactory.dk 90 point
Vinavisen
Berlingske

Vin-Info

Varenummer: 22291110
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Nu og 10 år frem

Beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.

Chablis 1. Cru Montee de Tonnere

1. Cru-marken Montee de Tonnere ligger umiddelbart nord for Chablis by. Vine fra denne mark kendetegnes ved deres elegance og mineralske aroma, som for mange står som indbegrebet af Chablis.

Anmeldelser

  • 5 stjerner og 91P - Ekstra Bladet d. 18.10.13: "Duft af citrus og en syrlig lidt tør vin i stilen med umoden fersken og mineraler. En del syre og stor potentiale."
  • 18/20P - Forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 01.10.13: "Blød, elegant, tør og mineralsk - en poleret udgave af klassisk Chablis, så mild og raffineret, at den kan drikkes uden mad. Syren er velfungerende, men ikke dominerende, det er til gengæld druekarakteren. Fornem, træfri Chardonnay, der både kan nydes nu og gemmes. Friskheden vil aftage, fylden og elegancen vil tiltage, så må man vælge."
  • 92 pts - Burghound d. 19.10.12: "Consistent with the majority of this blend coming from Chapelot, the 2010 Montée de Tonnerre is more a wine of finesse and refinement than power. A reticent, pure and elegant nose features primarily dried floral aromas that exude subtle notes of algae and iodine that precede the detailed and almost aggressively mineral-inflected flavors that finish with mild austerity and pronounced dryness in the best sense of the term. I very much like the energy and spherical sense of harmony."
  • 90 pts og Godt Køb på winefactory.dk d. 23.07.12: "Her kommer en vin med den særlige sur-lie note, som Chablisienne får frem i flere af deres vine igennem længere tids lagring på bærmen, og for champagne- elskere som os er det en meeeget positiv ting! Denne vin minder mere om Grand Cru end 1. Cru i sin storhed og karakter, men er stadig ren og elegant. En flot, charmerende vin, som alligevel bibeholder chablis vigtigste dyder (renhed, mineralitet, syre osv.)."
  • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 24.06.12: "Der er masser af mineralitet over duften af denne hvidvin - men også en anelse fersken. Smagen er ren og har en behagelig fedme og fine toner af ananas og tilpas syre. En lækkerbisken af en hvidvin."
  • 5 stjerner og TESTVINDER i Berlingske d. 16.06.12 anmeldt til 149,95 v/12 fl.: "Montee de Tonnerre fra testen er et overflødighedshorn af friske græstoner og mineralitet. Et smasklækkert og klassisk chablis- brag." "Ultraren og klassisk i stilen med en fantastisk lækker fersken-æble-næse. Mineralsk og let cremet. Moden og blød, men samtidig fejende flot syre. Et brag af en vin."
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Nu og 10 år frem
  • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.