2010 Chablis 1. Cru Mont de Milieu La Chablisienne

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (8)

Politiken
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 91 point
Henrik Oldenburg 17,5 point
Vin-top-10.dk v/ Anders Grøndahl 95 point
Gastro
Berlingske
Burghound 93 point

Vin-Info

Varenummer: 22301110
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Nu og mindst 10 år frem

Beskrivelse

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer. Der er knivskarpt fokus på kompleksitet, elegance og holdbarhed, og dét endda til overordentligt fornuftige priser. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru. La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale.

Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling! 1. Cru-marken Mont de Milieu ligger få hundrede meter vest for de bedste Grand Cru-marker. Kvaliteten er vitterligt også besnærende tæt på Grand Cru, og La Chablisienne har valgt at fadgære vinen fra Mont de Milieu-marken - en procedure de normalt forbeholder Grand Cru-vinene.

Den let gyldne vin byder på en kompakt bouquet af mandel, vaniller og en tone af mineraler. Smagen er rig og fyldig med en lang, lang finish af hassel og engelsk lakrids. En vin som ånder de store Grand Cru-vine i nakken, men som vil være drikkemoden langt tidligere.

Anmeldelser

  • 5 Tjektegn - Politken 31.03.2018:" Mineralsk hvidvin - flint, østersskal og citrus. Udviklet og dog dejligt frisk med fin syre og nerve. Pga. alderen også lidt cremet tone. Fin og moden."
  • 5 stjerner og 91P - Ekstra Bladet d. 18.10.13: "Moden hengemt frugt i duften og en fyldig vin med mineralitet, melon, flint og sten. En typisk chablis som viser tænder."
  • 17,5/20P - forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 01.10.13: "Ilt den 10-15 min. og få en knastør, mineralsk og forfriskende oplevelse med klassisk Chablis. Fremragende madvin, fornem druekarakter, udholdende og velfungerende syre. Dejlig, autentisk og nok personlig, men især diskret."
  • 95P på Vin-top-10.dk v/Anders Grøndahl d. 19.08.13: "Et projektil af velsmag. Verdensklassehvidvin fra topårgang. Her er masser af pirrende citrus samt toner af æble, moden gul frugt, smør og så den der herlige fornemmelse af hav, skummende bølger, skaldyr og jod. Perfekt vin til skaldyr og grillet fisk. Prøv den også til kylling og svinekød."
  • 5 stjerner i Gastro april 2013: "Blændende chablis. Ultraklassisk, inkarneret kridt og flint. Et skoleeksempel på chardonnay fra de kolde skråninger ved floden Serain. Stålsat, pakket med pære og æbleskal, olieret, men knasende sprød, aromatisk præget af lidt petroleum og pinseliljer. Rent ud sagt fantastisk smag, sprød igen og vældig intensitet af lyse stenfrugter, stenen selv - hård, kantet på den gode måde og stærkt sansepåvirkende. Chablis er ikke begyndervin, slet ikke på dette plan, og yppighedselskere vil savne volumen, men det vil vi asketer ikke."
  • 5 stjerner i Berlingske d. 09.02.13 anmeldt til 149,95 v/12 fl.: "Uhyre klassisk chablis, mineralsk med et strejf af ananas. Umiddelbart ikke træ at spore."
  • 93 pts - Burghound d. 19.10.12: "This is clearly a wine kissed by the sun as there are notes of mildly exotic and clearly ripe yellow fruit, stone and shellfish nuances. There is a beguiling succulence to the well-detailed medium-bodied flavors that are blessed with a plenitude of dry extract that buffers the firm acid spine on the long, salineinfused and bone dry finish. This is really quite impressive and delivers outstanding quality."
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Nu og mindst 10 år frem
  • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.

Producent beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.