2010 Chablis 1.Cru Fourchaume Les Vaulorents Chablisienne

DKK 249,95
pr. fl. v/12 flasker 299,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (5)

Wine Spectator 91 point
Burghound 91 point
Jyllands Posten 92 point
Vinavisen
Henrik Oldenburg 17 point

Vin-Info

Varenummer: 22401110
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Nu og mindst 10 år frem

Beskrivelse

Chablis 1. Cru Fourchaume Vaulorent

1. Cru-marken Fourchaume Vaulorent støder direkte op til Grand Cru- marken Les Preuses og er den bedste del af Fourchaume marken.. Har man smagt vinen én gang må man undres over, at Fourchaume Vaulorent kun er tildelt 1. Cru-status: kvaliteten er indiskutablet på Grand Cru-niveau. Duften rummer ekspressive nuancer af let eksotisk frugt samt et touch af vanille, mandel og marcipan. Smagen er generøs fedmefuld med masser af mættende moden frugt i den lange finish. Wow!

Anmeldelser

  • 91 pts - Wine Spectator d. 22.07.13: "The supple texture is undercut by vibrant acidity, which keeps this white fresh and focused on the apple, lemon and flint notes. Narrows to an intense citrus and stone combination on the long finish. Drink now through 2020. 20 cases imported. -BS"
  • 91 pts - Burghound d. 19.10.12: "Here the nose offers a step up in aromatic elegance with an attractively layered nose of dried flowers, iodine and lemon zest hints. There is really lovely refinement to the rich, intense and overtly mineral-infused and well-delineated flavors that offer excellent verve and power on the linear and saliva- inducing finish. Lovely stuff and this should be quite good with a few years of age."
  • 92 pts - Jyllands-Posten d. 23.07.12: "en lieu-dit inden for den kendte 1. cru Fourchaume, men som er helt anderledes, mere stålsat i karakteren. Som en Grand Cru, sagde de selv, og jeg er ikke helt uenig."
  • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 24.06.12: "En meget elegant hvidvin med mineralitet i duften og en tør smag med citrusnoter. Høj kvalitet til en meget rimelig pris."
  • 17/20 pts af Henrik Oldenburg på forlaget-smag.dk d. 21.06.12: "Små glimt af venlig anis giver den en helt speciel karakter. Den er mineralsk og tør, men ikke snerpende. Balancen er vellykket, den virker selvtilfreds og selvsikker, og det smitter af på nydelsen. En herlig ledsager til fisk og skaldyr."
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Nu og mindst 10 år frem
  • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.

Producent beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.