2010 Chablis 1. Cru Fourchaume La Chablisienne

DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 239,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (10)

Ekstra Bladet 91 point
Ekstra Bladet
Henrik Oldenburg 17 point
Wine Spectator 90 point
Vinexpressen.dk 92 point
Berlingske
Burghound 91 point
Vinbladet 91 point
Winefactory.dk Godt køb
Vinavisen

Vin-Info

Varenummer: 22271110
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 12 år frem fra høståret

Beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.

Chablis 1. Cru Fourchaume

Der anvendes udelukkende druer fra ældgamle vinstokke fra Fourchaumemarken, den måske mest berømte 1. Cru mark i Chablis. Dens kompleksitet og tæthed kan vække ærefrygt i selv den mest kræsne hvidvinskender.

Anmeldelser

 • 5 stjerner og 91P - Ekstra Bladet d. 18.10.13: "Net melon i duften, fyldig koncentreret vin med mineralitet, grønne æbler og hvid peber. God balance og syre."
 • 17/20P - forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 01.10.13: "Klassisk næse, klassisk smag. En svag nuance af mandel blander sig med mineraler og langt ude i smagen med lidt bittermandel. Stilen er stram, tør og mineralsk. Alligevel virker den en anelse buttet, men smager slet ikke af egetræ. Den holder sig knastør, stram og mineralske og er en fortrinlig ledsager til fisk/skaldyr. Ilt den 10- 15 min."
 • 90 pts - Wine Spectator d. 22.07.13: "Oak elements of vanilla and clove cozy up to the melon and apple flavors in this complex white, which is balanced and stays fresh through the persistent finish. Drink now through 2020. -BS"
 • 92 pts på Vinexpressen.dk d. 01.05.13: "Meget lækker og nærmest cremet chablis med en utrolig lækker friskhed og syrenerve. Friske grønne æbler, citrus og masser af intensitet. En chablis med en fantastisk flot mineralitet. Meget harmonisk og indtagende vin, man ikke bliver træt af at drikke."
 • 5 stjerner i Berlingske d. 06.04.13 anmeldt til 129,95 v/12 fl.: "Vidunderlig mineralsk næse med strejf af kalk og kiwi. Masser af spændstig syre og friskhed kombineres her med en vibrerende frugtintensitet. En vin, man ikke bliver træt af at drikke."
 • 91 pts - Burghound d. 19.10.12: "An impressively complex cool, fresh and airy nose of green fruit, lime and lemon hints along with plenty of sea shore influences that also characterize the supple, round and seductively textured middle weight flavors that possess really lovely energy on the linear and lingering finish. I particularly like the abundant Chablis character as blind this would be very hard to mistake."
 • 91 pts i Vinbladet oktober/november 2012: "Mineralsk, røget duft, flintesten, fersken og citrus. Frisk smag, fyldig, cremet med fin syre og lang, røget, mineralsk eftersmag med ren frugt."
 • Godt køb på winefactory.dk d. 23.07.12: "De bedste ord til at beskrive denne usædvanlige chablis må være: cremet vanilje og gylden frugt. Den er ekstremt charmerende og forførende, med en cremethed og fedme som ikke ses så ofte i Chablis. Fadet er såvel denne vins fordel som bagdel, dvs. fadet er lidt for dominerende og overskygger frugten for meget. Til alle som godt kan lide Californisk chardonnay, men som måske leder efter lidt mere elegance og mineralitet, er denne Fourchaume et sikkert hit."
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 24.06.12: "Duften af denne lækre hvidvin har noter af vanille, mens smagen er elegant, mineralsk og med en god fedme, der får den til at holde rigtig længe i munden. Perfekt til et stykke dampet laks."
 • "Et af Frankrigs absolut bedste kooperativer"; citat Berlingske Tidende
 • Druesorter: 100% Chardonnay
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 12 år frem fra høståret
 • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.