2010 Cava Gran Reserva Argent Gramona

DKK 299,95
pr. fl. v/12 flasker 359,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Robert Parker 90 point

Vin-Info

Varenummer: 56761510
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Penedès
Druesorter: 100% Chardonnay.
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem.

Beskrivelse

Gramona - toppen af Cava

Gramona er et af de ældste Cava huse, grundlagt tilbage i 1881 og kunne dermed fejre 125 års jubilæum i 2006. Det er nu 5. generation, der står i spidsen for det familiedrevne vinhus. Men familiens vinrødder går helt tilbage til 1816. I dag råder Gramona både over deres historiske kældre i Cava hovedstaden San Sadurní, hvor man stadig lagrer og udvikler prestigecavaer, samt et state-of.the-art winery Cellar Batllé, praktisk talt bygget ind i en bjergside og udsigt over vinmarkerne. Her er hele bygningen gearet til at modtage og behandle Cava druer efter de sidste, nye metoder, og man eksperimenterer hele tiden for at optimere kvaliteten..

"Viti, Vini, Vitae"

Familen Gramonas våbenskjold bærer det latinske motto: "Viti, Vini, Vitae": Vinstokken, Vinen, Livet": Viti, fordi alt vinarbejde starter i vinmarken og kun de bedste terroir kan frembringe topkvalitet, Vini, fordi hvert års høst er kulminationen på et års forarbejde, som så bliver til vin, Livet, fordi Cava er den måske vigtigste del af livet for familien. Man lægger hele den samlede familieenergi i at skabe ultimative Cavaer med en kompromiløs søgen efter det bedste.

Meget lang flaskelagring og kostbare produktionsmetoder

Gramona ejer over 150 ha. vinmarker beliggende i de bedste områder i La Plana, Mas Escorpí, El Serralet og Solana og sværger til meget lang lagringstid både før og efter at Cavaen degorgeres for at udvikle maksimum kompleksitet. Intet overlades til tilfældighederne, alle druer håndhøstes og sorteres manuelt, alle Cavaer lagrer med korkprop og 100 år gamle Soleravine lagret i kastanje- og egetræsfade indgår i dosagen. Det er selvsagt en kostbar metode på linie med de berømte franske champagnehuse som f.eks. Bollinger, men intet spares for at opnå den ultimative kvalitet. Topscorer hos Robert Parker og Guia Penin - på højde med de bedste Champagner Gramonas Cavaer har scoret op til 96 point af Robert Parker, hvilket bringer dem på niveau med mange af de bedste champagner, og op til 97 point i Guiá Penin (Spaniens svar på Robert Parker), hvilket gør Gramona til den højest ratede Cava nogen sinde i Penin, endda 2 år i træk. 3 år i træk har Gramona været på Wine & Spirit Magazines top 100. Gramona har høstet et hav af roser fra verdens førende vinanmeldere: "Unquestionably the most impressive portfolio of Cavas money can buy" Robert Parker "Reminds me of the Great Champagnes" Eric Asimov i New York Times "Gramona is more sumptuous and refined than I ever dream Cava could be" Andrew Jefford I Decanter "Ja jeg ved det, det er ikke champagne, men cava og det er som bekendt noget helt andet. Men her skal lyde et stort MEN, når cava er godt, er det rigtig godt og Gramona er huset, der giver champagne kamp til stregen og for flere af vinene mere til... Priserne er både lave og høje og samtlige repræsenterer suveræne værdier." Citat Gastro

Gramona Argent Reserva Brut

Prestige Cava lavet på 100% Chardonnay, lagrer 34 måneder på flaske inden frigivelse. Vinen har en flot strågylden farve med gyldne reflekser, det er en intens og meget levende Cava med en lækker bouquet med antydning af dessertpærer, eksotiske frugter og lidt brændt krydderier. Smagen er fyldig og kompleks med en fint intergreret syre i den cremede struktur som slutter med en eftermag af moden frugt, krydderier og røgede toner.

Anmeldelser

  • 90P - Robert Parker's The Wine Advocate juni 2015: "The 2010 Argent Gran Reserva Brut is the more modern sparkling for the Gramona family, a wine that was born with the change of the millennium. It is produced with 100% Chardonnay, matured in contact with the lees for four years and adjusted to six grams of residual sugar with a dosage for their solera wine. Despite being adjusted with some old wine, the acidity is more evident than in the rosé. However the old liqueur d'expédition provided nuttier aromas and the yeasty notes seem to be amplified, with more bakery/brioche echoes. The carbon gas is not as subtle as in the rosé. A fresh, modern and lively Blanc de Blancs."
  • Druesorter: 100% Chardonnay.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem.
  • Restsukker: 3-4 g/l.
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.