2010 Barolo Cantina Terre del Barolo

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (8)

Den korte avis
BT GULD
BT
Alt om vin Ugens vinder
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet Godt Køb
Vinhulen Kanonvin til spotpris
Wine Enthusiast 90 point

Vin-Info

Varenummer: 68491310
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Barolo
Anbefalet til: Alle lette kødretter, pastaretter, risotto, pizza ...
Drikkemoden: Nu og 5 år frem.
Fadlagring: 24 måneder.

Beskrivelse

Cantina Terre del Barolo kvalitetskooperativ i Barolo

Barolo er kongen blandt Piemontes vine og berømt verden over. Produktionen er forholdsvis lille, og priserne ofte meget høje. Cantina Terre del Barolo er et kvalitetskooperativ med 650 ha. vinmarker i nogle af de bedste områder, så som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolobyer Alba og Castignlione Falletto og man satser på de klassiske Piemontevine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo.

Berømte Single Vineyards og value-for-Money

Cantina Terre del Barolo ejer en perlerække af berømte Single Vineyards så som Ravera, Castello, Rocche di Castiglione, Monvigliero, Bussia bare for at nævne nogle af dem. Det er vine lavet på traditionel vis og der er kort og godt tale om klassisk Barolo til halvdelen af pris af hvad sådanne vine koster hos mere berømte producenter.

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har Terre del Barolo skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Langhe området. Udvalgte lots af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno, Bussia i Monteforte og Castello i Grinzane Cavour. Vinene vinificeres i de traditionelle, mellemstore egetræsfade (600L) og er produceret i et stærkt begrænset antal. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Terre del Barolos medlemmer formår.

Ros fra James Suckling

I oktober 2017 fik Cantina Terre del Barolo et længe ventet internationalt gennembrud hos James Suckling, som gav hele 93P til Castello, Ravera, Bussia, Monvigliero og Vignarionda samt 94P til Rocche di Castiglione, alle i Arnaldo Rivera serien.

Barolo

Supergod Barolo fra kanonårgangen 2010. Vinen har en intens duft af røde bær, lidt trøffel og cedertræ. Smagen kombinerer kraftfuldhed med kompleksitet og finesse. Vinen er drikkeklar nu og 5 år frem, kan ligge længere under optimale lagringsbetingelser.

Anmeldelser

  • 6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 07.06.16: "Årgang 2010 er dette århundredes hidtil bedste, men trues på førstepladsen af årgang 2015. Det er altså en topvin, vi her har med at gøre. Den smager fantastisk nu, men kan sagtens vente 4-6 år i vinkælderen og stadig være på toppen. Prisen er ekstraordinær lav, så der er ikke noget at vente på."
  • 5 stjerner og GULD - BT d. 27.02.16: "Medium kraftig rødvin, god tannin i lækker, saftig smag af brombær, kirsebær, urter, mokka, krydderier, tørt cedertræ og røget toast. Godt tilbud."
  • Ugens Vinder på Aov.dk d. 26.11.15: "En vin for konger, det siger man om Barolo. Barolo leverer klassevine. En klassisk Barolo skal gerne være markant i strukturen og kunne mærkes på gummerne. Samtidig skal der være masser af lag (frugt, krydderier, mineraler, jordbund mm), i smagen. En god Barolo til 100 kr. (tilbudspris) er et kup."
  • 5 stjerner og GODT KØB - Ekstra Bladet d. 20.11.15: "Klassisk kooperativ i Barolo som står for en ganske pæn ensartet kvalitet. Denne inkluderet som fra topåret 2010 er en flot Barolo med sorte kirsebær, kamfertoner, lakrids, peber og vanilje i smagen. En del tørre tanniner så kan med fordel gemmes 3-5 år. Til prisen et flot køb."
  • 5 stjerner og Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 09.11.14: "Rubinrød. Næsen har blomme, træ, viol, lakrids og let alkohol. Smagen er blød og har med det samme en smag af blomme sammen med en særdeles energisk frugtsyre og stram indgangsvinkel til vintypen, men vinen er jo også ung. Træ supplerer smagen sammen med en lille asfaltnote. Tanninerne er stramme, og vinen skal gemmes et par år, inden den er moden. Ret kradsbørstig fætter her i livets indledning. Den kræver lidt tålmodighed. Barolo til en 100-kroneseddel (tilbudspris) er dog sjælden. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2016- 2019."
  • 90P - Wine Enthusiast Magazine oktober 2014: "The nose is still somewhat closed but the straightforward palate delivers ripe black cherry, underbrush, white and black pepper alongside bracing tannins and nervous acidity. This needs time but should evolve into a classic, solid Barolo. Drink after 2020."
  • Druetype: 100% Nebbiolo
  • Fadlagring: 24 måneder.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem.
  • Anbefales til: Alle lette kødretter, pastaretter, risotto, pizza ...