2010 Alpamanta Natal Malbec Øko, Mendoza

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Den korte avis
Finansbureauet.dk
Magasinet MAD! Anbefalet

Vin-Info

Varenummer: 23991310
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Mendoza
Druesorter: Malbec
Anbefalet til: Retter med okse- og lammekød, dyre- og fuglevildt
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 8 år frem fra høståret
Økologisk: Ja

Beskrivelse

Alpamanta - vine dyrket i pagt med naturen fra Mendoza

I 2005 besluttede 3 venner fra Frankrig, Schweiz og Østrig at etablere et boutique winery for fødderne af Andesbjergene og købte en ejendom på 35 ha i Lujan de Cuyo, et af Mendoza regionens mest klassiske områder for at lave vine dyrket i pagt med naturen.

En dansker laver vin 950 meter over havets overflade

Alpamanta Estate Wines ledes af Andrej Razumovsky, som har boet i Argentina siden år 2000. Andrej er halvt dansker og halvt østriger, og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie. Alpamanta betyder "kærlighed til jorden" på Quechuan, de indfødtes sprog. Alpamanta er også en hyldest til de oprindelige metoder og respekten for naturen. Alpamanta ligger 950 m over havets overflade.

Alvaro Espinoza, en af Sydamerikas bedste winemakers

Filosofien bag Alpamantas vine, er at skabe vine, der udtrykker deres terroir med stor respekt for miljøet og dets menneskelige ressourcer. Vinifikationen er lige fra høst til aftapning sket på en så naturlig måde som muligt. At ambitionerne og kvaliteten hos Alpamanta er høje understreges af, at man lige fra begyndelsen har haft en af Sydamerikas bedste winemakers, Alvaro Espinoza fra Chile, tilknyttet. Alvaro er ikke mindst kendt som ekspert i biodynamisk produktion.

Alpamanta Natal Malbec Øko

Alpamanta Natal Malbec er vingårdens money-for-value Malbec uden at gå på kompromis med kvaliteten. Druerne er håndhøstede og vinen har en næsten sort farve og besidder en fin bouquet domineret af modne sorte frugter. Smagen er koncentreret og elegant med en lang eftersmag.

Anmeldelser

  • 5 stjerner på Den korte avis d. 09.04.14: "Vingården styres af dansk- østrigeren Andrej Razumovsky, der etablerede sig i Lujan de Cuyo i 2005 sammen med to venner for at lave økologisk og biodynamisk vin. Succes'en har braget igennem godt hjulpet af bistand fra Sydamerikas førende ønolog, Alvaro Espinoza. Der er fantastisk valuta for pengene, når der hældes op i glasset."
  • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 24.03.14: "Opulent Malbec med modne bær i næsen, fyldig mund med dominans af peber, mokka og tobak. Fin value for money."
  • Anbefalet i Magasinet Mad! oktober/november 2013: "For foden af Andesbjergene ligger vingården Alpamanta, som på de indfødtes sprog betyder "kærlighed til jorden". Og da vinene herfra udelukkende er økologiske og biodynamiske, giver det god mening. De mørke brombær og boysenbær i næsen blandes med lidt kostald på den gode måde. En dejlig vin til efterårsmad med okse, lam og dyrevildt."
  • Druesorter: Malbec
  • Dyrkningsforhold: Vinmarkerne ligger 950 m over havet
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 8 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Retter med okse- og lammekød, dyre- og fuglevildt