2010 Allees de Cantemerle Haut-Médoc

DKK 169,95
pr. fl. v/12 flasker 204,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Børsen
Vinhulen Kanonvin til spotpris
Vinhulen 91 point
Vinbladet 91 point

Vin-Info

Varenummer: 26311310
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 87 % Cabernet Sauvignon, 13 % Merlot.
Anbefalet til: Oksekød, lam, kraftigt fjerkræ, middelkraftige oste.
Drikkemoden: Op til 10 år fra høståret
Fadlagring: 12 mdr. på egetræsfade, 20% nye.

Beskrivelse

Les Allées de Château Cantemerle

I den sydlige del af Haut-Médoc på grænsen til kommunen Margaux, ligger det berømte slot Château Cantemerle. Château Cantemerle er et smukt slot omgivet af en malerisk park. Slottet har altid været kendt for sin høje kvalitet opnået gennem et nådesløst arbejde i såvel kælderen som i marken. Her produceres kraftfulde vine med krop, som ifølge Robert Parker hører hjemme i 3. Cru Classé.

En meget flot 2. vin fra kanonårgangen 2010

Ligesom de andre topslotte i Bordeaux Château Cantemerle en 2. vin. Denne vin laves efter samme kvalitetskriterier som ejendommens ædle Grand Vin, blot der flere druer fra slottets yngre vinstokke. Men de sidste 10 år er produktionen af 1. vinen faldet og der er dermed blevet mere vin af denne vin i Allées de Cantermerle, som har oplevet en kvalitetsrevolution. Les Allees de Château Cantemerle besidder derfor de samme karakteristika som førstevinen, men er lettere og modnes tidligere. Smagen er meget velproportioneret, med masser af moden frugt i den bløde, smidige smag. Denne vin oser langt væk af klasse, og kan endda erhverves til en særdeles attraktiv pris! 2010 er en legendarisk årgang i Bordeaux, efter mange eksperters mening på niveau med, eller bedre end 1961, 1982, 1990, 2000, 2005 ...

Anmeldelser

  • 5 stjerner i Børsen d. 24.01.14: "... Cantemerle er i de senere år blevet kendt for at levere en kvalitet, der overstråler de fleste kollegaer i 5. Cru, og den mekanisme gælder helt klart også for slottets andenvin. Den hedder Allées de Cantemerle og laves på ejendommens yngste vinplanter, hvis druer endnu ikke har den optimale koncentration i smagen. Alligevel er 2010 Les Allees de Cantemerle en flot og intens vin med en forførende duft af grus, grafit, solbær, vanilje og et strejf af kærnemælk. I munden fremstår vinen meget tæt og delikat bitter med masser af kraft. Hæld den gerne på karaffel en times tid før måltidet - gerne stegt oksekød - men drik den helst i et bordeauxglas af normal størrelse. I et stort glas er det nemlig, som om den mister sin koncentration."
  • 91P og Kanonvin til Spotpris - Fremragende til prisen, Vinhulen.dk d. 10.11.13: "Violet. Varm næse med solbær, trænoter over i cedertræk og lille note af kokos. Næsen er ung og viril. Smagen er mørk, blød og fed med cedertræ, træ og solbær i utrolig intens frugtbillede og den helt rette, knivskarpe frugtsyre og tanninstruktur. Kæmpe krop for en 2. vin til Chateau Cantemerle. Tydelig vellavet Bordeaux fra et superår. Finalen tørrer munden via tanninerne, og vinen bør ligge 2-3 år, inden du drikker den. Potent, velstruktureret og flot vin med masser af saft og kraft. En lille perle fra 2010. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2015-2023."
  • 91P og "Fundvin" - Vinbladet d. 31.10.13: "Meget frisk og samtidig moden duft, solbær, røget præg med blyantstift, fin, frisk, fyrrenåleagtig tone. Meget frisk smag, rank, fyrig med god fylde og lang, frisk, moden eftersmag, røget med solbær og fyrrenåle."
  • Druesorter: 87 % Cabernet Sauvignon, 13 % Merlot.
  • Jordbund: Grus på lerholdig jord.
  • Fadlagring: 12 mdr. på egetræsfade, 20% nye.
  • Drikkeklar: Op til 10 år fra høståret
  • Anbefales til: Oksekød, lam, kraftigt fjerkræ, middelkraftige oste.

Producent beskrivelse

Château Cantemerle 5. Cru Classé Haut-Médoc

I den sydlige del af Haut-Médoc på grænsen til kommunen Margaux, ligger det berømte slot Château Cantemerle. Château Cantemerle er et smukt slot omgivet af en malerisk park. Slottet har altid været kendt for sin høje kvalitet opnået gennem et nådesløst arbejde i såvel kælderen som i marken og burde ifølge internationale vinskribenter høre hjemme i 3. Cru.

Finesse og elegance som i Margaux

De sidste 10 år er slottet gået fra at være lidt gammeldags til at lave en af appellationens allerbedste vine, naboskabet med Margaux kommune fornægter sig ikke. Vinene er i dag finesserige og elegante med et langt liv foran sig.

Allées de Cantemerle

Dette er slottets meget kendte 2. vin, som laves på ejendommens unge vinstokke. Den giver en fin introduktion til selv smagen og stilen i Château Cantemerle, men kan drikkes langt yngre.