2009 Nyetimber Classic Cuvée

DKK 395,00
pr. fl. v/6 flasker 474,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (19)

Jancis Robinson 17 point
Timatkin.com Top 100 Christmas Wines
Status
Tom Cannavan's Wine-pages 93 point
International Wine Challenge Guld
International Wine Challenge Best UK Sparkling Wine
Smag og Behag 94 point
Smag og Behag
Gastromand.dk
Jyllands Posten 90 point

Vin-Info

Varenummer: 44751500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Sussex, England
Druesorter: 55% Chardonnay, 26% Pinot Noir og 19% Pinot Meunier.
Anbefalet til: Aperitif, skaldyr, lette fiskeretter, faste oste.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem

Beskrivelse

2009 Nyetimber Classic Cuvée og 25 års jubilæum

Nyetimber producerer kun denne vin i de bedste år, således bliver der ikke nogen 2012 årgang. Alle Nyetimbers vine er lavet på egne druer, vinstokkene gror på Sydvendte marker med jordbundsforhold, der minder meget om jordbundsforholdene i Champagne. Alle druer håndhøstes naturligvis. Dette er Nyetimbers "visitkort", den mousserende vin, der har gjort vingården berømt i England og eftertragtet i mange lande verden over. 2009 var en outstanding årgang i England og winemaker Cherie Spriggs mener at det er en af de absolut bedste siden starten for 25 år siden. Bouqueten er superelegant med antydning af lemon og en fin, floral duft. Smagen er fyldt med små, raffinerede bobler, den er frugtig og i perfekt balance med et afsluttende strejf af citrus. Cherie Spriggs, Nyetimber's head winemaker siger: "2009 is the finest vintage of Classic Cuvee ever produced by the house. It was an exceptional year in terms of quantity and quality, but we also felt it was absolutely necessary to leave this wine in our cellars for more than three years so that the wine could gain added depth and complexity before release. We do not believe in releasing our wines until they are ready." Eric Heerema, Nyetimber's ejer og CEO: "Nyetimber's first vines were planted in 1988 so to mark the special occasion of our 25th year, it is very appropriate that we release Nyetimber's finest Classic Cuvee ever. With the 2009 vintage, Cherie's talent as a winemaker is more evident than ever."

Anmeldelser

 • 17/20P - Jancis Robinson MW september 2016: "Mild and gentle on the nose. Less autolysis on nose than the Blanc de Blancs 2009. But very well balanced, neat and zesty. Great English ambassador. Drink 2015- 2022"
 • På Master of Wine Tim Atkin's Top 100 Christmas Wines liste 2014: "Nyetimber's blend of Pinot Noir, Pinot Meunier and Chardonnay has deservedly won a lot of awards this year, making it the best value English fizz on the market. Fine bubbles, some yeast and brioche and vivid, citrus-like acidity, with a very long minerally finish. Buy now."
 • 5 stjerner i magasinet Status december 2014: "En brite i en champagnetest? Ja, der sker meget spændende på vinfronten i England, og denne Nyetimber fra West Sussex er produceret på de tre klassiske druer fra Champagne. Stilen er umiskendelig fransk, men ikke så 'sur', og flere i panelet roser smagen for at være frisk, om en lidt til den neutrale side."
 • Guld og 'Best Sparkling Wine in the UK' ved International Wine Challenge 2014.
 • 93P - Tom Cannavan juni 2014: "A finely-tuned biscuit and yeast note, with very refined apple fruit behind, little spicy touches and floral notes of complexity. The palate has delightful purity, but that fine sour, bruised apple fruit and acidity is very appealing, very classy into a long, shimmering finish."
 • 5 stjerner og 94P - Smag og Behag maj 2014: "Frisk spændstig ung citrusfrugtnæse med delikat brug af træet og godt udviklet aromabillede. Fornem mineralitet og masser af klassiske aromaer. Velbalanceret, rank og givende. Glat og veludviklet smag med diskret alderspræg og med harmoni i særklasse. Rig og flot syre, der leverer en sprød elegant vin med mineralitet i fokus. Står knivskarpt."
 • 90P - Jyllands-Posten 'Det var dråben'v/Niels Lillelund: "Men i årets test af sjove bobler uden for champagne ingen så glimrende som engelske Nyetimber. Det ligner champagne og er alligevel sig selv." - "Cremet, klassisk chardonnay udtryk - blandt de sjove bobler er Nyetimber klar den mest champagne-lignende med en præcis, rensende syre og en i øvrigt rundt personlighed gør den velegnet som aperitif."
 • 5 stjerner ("gastromænd") af Gastromand.dk d. 26.12.13: "Vi starter ud med et sjovt og noget alternativt valg af produktionsland! Vi skal dog ikke så frygtligt langt væk fra Champagne...sådan set bare en smule nord- vest ofg så et smut over kanalen. Vi skal nemlig have fat i Nyetimber som, med base i Sussex, producerer sparkling wine på den traditionelle champagnemetode. Og det slipper de fan.... godt fra, gør de! Så godt, at champagneguruen Richard Julin for nyligt roste Nyetimber godt og grundigt og udtalte at deres '03 Blanc de Blancs var den bedste mousserende vin, uden for Champagne, som han nogensinde havde smagt. 2009 Nyetimber Classic Cuvee er domineres af citrus- og æblenoter, men man får også klassiske note af rugbrød, svampe og lidt nødder. Dejlig stram og god syre, men samtidig cremet og fyldig, og med en rigtig fin mousse. Et virkeligt lækkert glas og hvis du serverer den blindt for dine gæster, er der med garanti ingen der rammer plet!"
 • 90P - Vinforum.dk d. 21.12.13: "...bestemt et spændende bekendtskab. Nyetimber Classic Cuvee er lavet på de tre champagnedruer, Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier og den smager da også langt hen ad vejen som den ægte vare. Et rigtigt godt alternativ til Champagne - prisen er så også derefter." -"Lys gulgrøn farve med mange små bobler. Intens duft af æble, brød, lidt nødder. Mellemfyldig vin med dejlig mousse og en smag, der er dejlig harmonisk med god rundhed og syrepift. Den virker meget elegant og let i stilen. Kan nemt forveksles med champagne. Flot. Vinen er perfekt til fisk og skaldyr."
 • 5 stjerner på Finansbureauet.dk d. 18.11.13: "Forfriskende nyhed fra Philipson i form af en engelsk mousserende vin produceret efter Champagne metoden på Chardonnay og Pinot Noir. Absolut ingen gættede på at der var tale om en engelsk vin, og det må vel betragtes som et kompliment. En stram og kompleks sag med subtilt ristet præg i både næse og mund og et forfriskende citrus strejf i eftersmagen."
 • 5 stjerner på Winelab.dk d. 11.11.13: "Mousserende vin af stinkende høj kvalitet, trods en lille skønhedsfejl! Frisk duft af citrus, brød, hasselnødder og lidt urter. Afsindigt flot og rent udtryk. Smagen er kompleks, primært fra brød, en frisk rensende syre og en ren tør afslutning. Det dufter og smager ikke overraskende af Champagne, selvom vinen er fra sydengelske Sussex. Her er klimaet ikke meget anderledes end Champagne i Frankrig, og så laves Classic Cuvee på de samme druer. Det eneste, der kan sættes en finger på, er, at boblerne er en anelse grove i denne årgang. Det bør Nyetimber få styr på, hvis de vil tages lige så seriøst som Champagne. Men på trods af de grove bobler, sniger vinen sig op på 5 stjerner. Til 250 kroner (tilbudspris) er det klart bedre end mange Champagner i prisklasser over."
 • 95P - Vin-top-10.dk v/Anders Grøndahl d. 01.11.13: "Også denne "champagne" er fænomenal og minder i temperament og stil om de store Franciacortaer fra Italien. Rank og frisk med bløde, livlige bobler og en liflig smag af drue, æble, citrus og lidt tropisk frugt."
 • 92P - Vinbladet november/februar d. 31.10.13: "Afbalanceret, meget delikat frugt med citrus, melon og æblestrejf."
 • Ugens Vinhit og 17/20P på Vinexpressen.dk d. 31.10.13: "Ugens vinhit er mousserende og kommer fra Nyetimber, hvis ambition er at producere den bedste sparkling wine i England! Vingården ligger i Sussex, hvor man har tilplantet vinmarkerne med de klassiske champagnedruer chardonnay, pinot noir og pinot meunier. Efter smagning af samtlige af deres mousserende vine, kan jeg kun sige: At det her har champagne-kvalitet! Nyetimber Cuvee classique 2009: Duft af nødder, citrus, strejf af ristet brød og gule blommer samt gær. Ren og sprød i munden med en rensende syre. Let tannintørhed i afslutningen. Flot længde på smagen. Kan måle sig med stor non-vintage champagne."
 • 5 stjerner - Vinavisen.dk d. 08.09.13: "En frisk mousserende vin med en god og livlig mousse, en fyldig men elegant smag med citrus, der holder længe i munden. Den er velegnet som aperitif, men vil også være fin til en fiske-forret. Godt gået England!"
 • 18/20P - Forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 06.09.13: "55% Chardonnay + 26% Pinot Noir + 10% Pinot Meunier. Resultatet er en let ristet næse og et festligt, aktivt brus. Stilen er stram, kølig og mineralsk. Også syren er stram, med et forsigtigt dryp lime. Frisk uden noget og en fremragende ledsager til fisk/skaldyr."
 • Druesorter: 55% Chardonnay, 26% Pinot Noir og 19% Pinot Meunier.
 • Restsukker: 9 g/l.
 • Lagring inden frigivelse: Når vinen er klar, op til 4 år..
 • Drikkemoden: Nu og 5 år frem
 • Anbefales til: Aperitif, skaldyr, lette fiskeretter, faste oste.

Producent beskrivelse

Nyetimber - Engelsk sparkling wine i verdensklasse

Nyetimbers ambition er at producere den bedste sparkling wine i England, en vin på niveau med de bedste champagner fra Frankrig. Hverken mere eller mindre! Vingården, der er beliggende i det maleriske Sussex kan føre sin historie tilbage til år 1086, og selve den historiske hovedbygning har været hjem for bl.a. Anne af Kleve, Henrik d.8's fjerde hustru.

Klassiske champagendruer

De første vinmarker blev plantet i 1988, og i dag råder Nyetimber over 152 ha. vinmarker i Sussex og West Hampshire. Druerne er de klassiske champagnedruer Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. At projektet er langsigtet udtrykker den nuværende ejer Eric Heerema meget rammende: " "I don't think in years but in generations".

Naturlig winemaking og strenge kvalitetskrav

Første vin så dagens lys i 1992 og var en Blanc de Blancs. Den skabte furore ved en blindsmagning i London, da flere vineksperter mente det var en champagne. Vinmarkerne og hele produktionen kalder Nyetimber selv "natural winemaking", dvs. at man som udgangspunkt er økologisk og kun griber ind hvis det er nødvendigt. At kvalitetskravene er ekstremt høje, viste sig med årgang 2012, som Nyetimbers feterede winemaker Cherie Spriggs deklassificerede som ikke god nok. Nyetimber er den eneste engelske sparkling wine som ikke laver en årgang 2012.

En kongelig sparkling wine og på toprestauranter i London

Nyetimber er blevet serveret mange gange på Buckingham Palace af den kongelige familie, i Downing Street af Premierministeren og ved mange officielle events som f.eks. G20 topmødet i 2009 og OL 2012. Nyetimber er hidtil kun eksporteret til Japan, men findes naturligvis på mange toprestauranter i London, så som restauranter ejet af stjernekokkene Heston Blumenthal og Gordon Ramsay.

Vandt blindsmagning foran Bollinger og Roederer

I 2010 holdt det italienske vinmagasin Bollicini en blindsmagning i Verona med 52 mousserende vine. Smagningen blev vundet af Nyetimber foran bl.a. Bollinger Special Cuvée og Roederer og flere andre chanmpagner. Winemaker Cherie Spriggs sagde i den anledning: "We don't pretend we taste the same as Champagne. We have a different character, but to be able to stand shoulder to shoulder with Champagne and be picked out as preferable is hugely exciting'. She added, 'This isn't the end. We want to do more and go further by pushing the industry as a whole. English sparkling wine can compete with Champagne on the world stage." Champagne eksperten Richard Juhlin chokeret over Nyetimbers høje kvalitet! Bedste mousserende vin han nogensinde har smagt! Verdenskendte champagneekspert Richard Juhlin var i Danmark i forbindelse med lanceringen af hans nye bog "En duft af Champagne" og deltog bl.a. i radioprogrammet "Flaskens Ånd" ved Poul Pilgaard på radio 24Syv. Her fik Richard serveret 2007 og 2003 Nyetimber Blanc de Blancs blindt. Eksperten var chokeret over den høje kvalitet og troede i første omgang at det var Champagne han havde i glasset. Richard udtaler bl.a. om 2007 Blc de Blcs: lav dosage, klokke ren Blanc de Blancs, vældig vældig god. Om 2003 Blc de Blcs: Storslagne sager, fantastisk bouquet, store hvide Bourgogne toner... Richard slutter med at udtale: "Ah men den er fantastisk!... Jeg er lidt chokeret lige nu... 2003 er uden tvivl den bedste mousserende vin (udenfor Champagne) jeg nogensinde har prøvet." Begge vine fra Nyetimber slår desuden Champagne Pol Roger Brut Reserve i udsendelsen! Nr. 1 i England og bedre end flere Champagnehuse i Stevensons Champagnebibel Tom Stevenson anses for at være verdens førende ekspert på Champagne og Mousserende vine. I Stevensons nye champagnebibel om Champagne og Mousserende vine får Nyetimber som eneste engelske producent 90 point (hvilket er højere end en del velansete Champagne huse) og Nyetimbers Tillington Single Vineyard er også den enste engelske vin, der får 3 stjerner. Citater fra Stevenson: "Nyetimber has won almost everything exceot the Nobel Prize" "The country's first world-class sparkling wines and the jewel in the crown of English wines"