2009 Chablis 1. Cru 150cl Fourchaume La Chablisienne

DKK 499,95
pr. stk. v/6 stk. 599,95   pr. stk.

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (8)

Winelab.dk
Burghound 90 point
avisen.dk
Vinavisen
Midtjyske Medier
Euroman
Vinbladet 91 point
Den Franske Lilje 1 point

Vin-Info

Varenummer: 22273309
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i: TRÆ 6
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 12 år frem fra høståret

Beskrivelse

La Chablisienne Frankrigs og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er en af de absolutte superstars fra Chablis- distriktet. Navnet dækker over en sammenslutning af små jordbesiddere, som hver især bidrager med et lille kvantum af deres bedste druer.

Elegance og kompleksitet fra unikke terroir

La Chablisienne besidder verdens måske mest moderne vingård, som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i de superbe hvidvine, som alle præges af et knivskarpt fokus på elegance og kompleksitet. La Chablisienne besidder ca. 25 % af alle vinmarker i Chablis og det gør kooperativet i stand til at udvælge og lave de bedste vine på alle planer. Man er således ejer af en perlerække af de bedste terroirs og Cru'er i Chablis. Juvelen i sammenslutningens besiddelser er ejendommen Château Grenouille, som har lagt navn til Chablis-distriktets bedste Grand Cru, Grenouille Grand Cru.

Topmoderne vingård

La Chablisienne besidder en af verdens mest moderne vingårde, en fantastisk konstruktion til mange milioner som gør sammenslutningen i stand til at yde det ultimative og fastholde alle detaljer i Cru'ernes forskellighed. Husets vartegn er vinenes kolossale lagringspotentiale. Selv husets standard-cuvée besidder stof til mindst et årtis udvikling!

Den danske presse er begejstret

"Det helt igennem strålende kooperativ La Chablisienne kan lave nogle af de fineste, køligste, mest mineralske chardonnay'er ... Der er en næsten champagneagtig præcision i disse vine." citat Politiken. I de sidste 10-15 år er La Chablisienne måske den franske hvidvinsproducent som har vundet flest smagninger i pressen herhjemme.

Frankrigs bedste kooperativ og verdens bedste kooperativ

La Chablisienne er i 2014 valgt som Frankrigs bedste kooperativ af La Revue du vin de France, Frankrigs svar på Wine Spectator, som kalder La Chablisienne "Bien plus qu'une coopérative" - meget mere end blot et kooperativ. Samtidig har det velansete tyske tidsskrift Weinwirtschaft magazine udnævnt La Chablisienne til intet mindre en verdens bedste kooperativ!

Bedste franske vinproducent 2016 og bedste White Winemaker 2016!

I novmember blev Chablisienne kåret til bedste franske vinproducent 2016 og winemaker, Vincent Bartement, blev kåret til bedste White Winemaker of the Year. Det er anden gang Chablisienne får prisen får bedste white winemaker. Kåringen varetages af IWC, International Wine Challenge i London og det var 48. år i 2016. Denne dobbelttriumf er historisk.

Chablis 1. Cru Fourchaume

Der anvendes udelukkende druer fra ældgamle vinstokke fra Fourchaumemarken, den måske mest berømte 1. Cru mark i Chablis. Dens kompleksitet og tæthed kan vække ærefrygt i selv den mest kræsne hvidvinskender.

Anmeldelser

  • 5 stjerner på avisen.dk d. 29.08.11: "Chablis distriktet er en del af det eksklusive Bourgogne-område. Her findes der et kooperativ ved navn La Chablisienne. De er kendte for store vine til gode priser. Det gælder også denne uges Chablis vin fra Fourchaumemarken. En lækker mineralsk og stram hvidvin, som godt nok koster 100 kroner, men den plejer altså at koste 100 kroner mere. Nyd den ved en 7-8 grader."
  • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 21.08.11: "Dejlig hvidvin med en liflig duft og en smag, der både er lækker og har karakter. Marken Fourchaume er en af de bedste af Chablis' 40 første cru-marker."
  • 6 stjerner i Midtjyske Medier d. 17.08.11: "På hvidvinssiden er der mulighed for at gøre et kup fra Chablis-huset La Chablisienne. Således falbydes en 2009 Chablis 1. cru Fourchaume til 99,95 kr... Bedre fås ikke til prisen i Bourgogne."
  • Bedst i test (bedst under 100 kr.) - Jacob Kocemba, Euroman Juli 2011: "Lavet på Chardonnay med fine aromaer af græs, citrus og mineraler. Syrlig men godt balanceret smag. Vil gå godt til relativt lette retter med fisk og skaldyr."
  • 91 pts - Vinbladet juni/september 2011: "Mineralsk, røget duft, flint, fersken og citrus. Frisk smag, fyldig, nærmest sprød med fin syre og lang, røget, mineralsk, frugtagtig eftersmag."
  • Vinder af Den Franske Lilje 2011.
  • "Et af Frankrigs absolut bedste kooperativer"; citat Berlingske Tidende
  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 12 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Retter med skaldyr, fede (gerne røgede) fisketyper, milde oste, svinekød og lyst fjerkræ.