2009-Bienvenues-Batard-Montrachet-Grand-Cru-Henri-Boillot

2009 Bienvenues Batard Montrachet Grand Cru Henri Boillot

DKK 1.895,00
pr. stk. v/6 stk.

Anmeldelser (3)

93 point
92 point
92 point

Domaine Jean Boillot ledes af Henri Boillot, som er en af Bourgognes nye stjerner. Hans vine er yndede objekter for "name dropping": Vine, som mange taler om, men kun få har smagt. Dette vil næppe ændre sig i fremtiden; Boillot laver så begrænsede mængder vin, at der aldrig vil være nok til alle, og hans vine vil altid være forbeholdt en lille, heldig begrænsede skare vinnydere. Boillot-vinene er ekstremt koncentrerede og intense, og besidder en en utrolig friskhed.

I tilgift til domæne-vinene (som laves på druer af egen avl), udbydes også en vifte af negociant-vine (på opkøbte druer) under navnet Maison Henri Boillot. Negociant-vine er oftest af en lavere kvalitet end domæne-vine, men sådan forholder det sig ikke hos Boillot: Vinene fra Maison Henri Boillot er mindst lige så forbløffende som vinene fra Domaine Jean Boillot.

Bienvenues-Batard-Montrachet Grand Cru er ofte et usmagt kapitel for selv de mest erfarne Bourgogne-kendere, da den årlige produktion er helt mikroskopisk. Marken ligger mellem Batard-Montrachet Grand Cru og Puligny-Montrachet 1. Cru og er kendt for at levere den mest feminine og delikate af alle vine fra Montrachet-bjerget. Duften rummer markante mineralske toner og smagen er utrolig finesserig - vil man smage Grand Cru hvidvin i verdensklasse i en ung alder, er dette et godt valg, hvis man altså kan finde vinen.