2008 Maury Vintage Blanc Mas Amiel

DKK 179,95
pr. fl. v/12 flasker 219,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Gastromand.dk Anbefalet
Vinbladet 90 point

Vin-Info

Varenummer: 13581400
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Languedoc-Roussillon
Druesorter: 100% Grenache Gris
Anbefalet til: Aperitif, desserter, frisk frugt
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 3-4 år frem fra høståret

Beskrivelse

Raymond Amiel grundlagde domainet i 1816, da han vandt det i kortspil fra biskoppen i Perpignan. Familen Dupuy overtog i 1916 og indtil 1999, hvor Olivier Decelle overtog og indledte en serie af kvalitetsreformer på domainet, som bl.a. er ved at blive omlagt til biodynamisk drift.

Domainet er fantastisk smukt beliggende mellem middelhavet og Pyrenæerne, omgivet af bjerge og i det fjerne kan man se det berømte Cathar slot Château Quéribus. Klimaet er ekstremt, man har 260 solskinsdage om året og temperaturerne bliver meget høje om sommeren og meget lave om vinteren. Vingårdens jorder er meget skifer og kalkholdige med en smule ler, hvilket gør at man kan holde på varmen.

Der har været dyrket vin i området siden romertiden, og søde vine i hvert fald siden 1285. Domainet har 155 ha opdyrket, heraf 55% Grenache Noir og 40% af vinstokkene er over 30 år gamle. Winemakeren er Stéphane Gallet, som i Frankrig er kendt for at være en af de bedste "bio" winemakers og han er arkitekten bag kvalitetsrevolutionen på Mas Amiel.

Maury er en Vin doux Naturel, hvilket vil sige at vinens gæring standses ved tilsætning af alkohol, inden al mostens naturlige sukker er omdannet til alkohol.

Vinen laves i store træfade ved 18 grader, og fortificeres ved at tilsætte alkohol midtvejs i gæringen, for dermed at bevare den aromatiske renhed, balance og finesse fra Grenache Gris. Bouqueten er frisk, livlig og aromatisk og den elegante smag byder på lette noter af appelsin, mandarin skræl og grapefrugt.

Anmeldelser

  • Anbefalet - Gastromand.dk d. 22.12.14: "Maury Mas Amiel - jeg var helt vild med den hvide!"
  • Roussillon Dessert Trofæ 2012 er en prestigefyldt årlige dessertkonkurrence der kårer det bedste match mellem en dessert og en Vin Doux Naturel fra Roussillon. Vinderen i 2012 blev Michelinstjerne restauranten Kokkeriet, der havde valgt 2008 Maury Vintage Blanc fra Mas Amiel som perfekt match til deres dessert "Tørret frugt og honning i urter og røg".
  • 90 pts i Vinbladet december/januar 2011: "Citrus, fersken, limeagtig duft, let krydret med honning. Elegant, cremet, sødmefuld smag, stor fylde og elegant, meget ren eftersmag med meget fin syre/sødme balance."
  • "Olivier Decelle and his winemaker Stephane Gallet at Maury's (if not Roussillon's) best-known wine address continue to offer excellent dry red values to accompany their vast assortment of sweet wines." Citat Robert Parker Wine Advocate
  • Druesorter: 100% Grenache Gris
  • En serveringstemperatur på 10-12 grader vil være passende
  • Anbefales til: Aperitif, desserter, frisk frugt
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og 3-4 år frem fra høståret

Producent beskrivelse

Domaine Mas Amiel - Benchmark producenten i Roussillon

Raymond Amiel grundlagde domainet i 1816, da han vandt det i kortspil fra biskoppen i Perpignan. Familen Dupuy overtog i 1916 og indtil 1999, hvor Olivier Decelle overtog og indledte en serie af kvalitetsreformer på domainet, som bl.a. er ved at blive omlagt til biodynamisk drift. Domainet er fantastisk smukt beliggende mellem middelhavet og Pyrenæerne, omgivet af bjerge og i det fjerne kan man se det berømte Cathar slot Château Quéribus

Frugt, friskhed og balance i et ekstremt klima

Klimaet er ekstremt, man har 260 solskinsdage om året og temperaturerne bliver meget høje om sommeren og meget lave om vinteren. Vingårdens jorder er meget skifer og kalkholdige med en smule ler, hvilket gør at man kan holde på varmen. Der har været dyrket vin i området siden romertiden, og søde vine i hvert fald siden 1285. Mas Amiel har en lang historie for fremstilling af de traditionelle oksidative typer som man finder i fx 6 og 10 års Maury, men måden hvorpå Vintage Maury vinificeres, med fokus på friskhed og balance er skabt af Olivier Decelle og winemaker Nicolas Raffy.

International anmelder ros

"Olivier Decelle at Maury's (if not Roussillon's) best-known wine address continue to offer excellent dry red values to accompany their vast assortment of sweet wines." Citat Robert Parkers The Wine Advocate "What cellar and vineyard manager Nicolas Raffy put on the tasting table for me this year represented the most consistently high quality I have yet enjoyed from this longtime benchmark Roussillon estate." Citat Robert Parkers The Wine Advocate