2008 Allees de Cantemerle Haut-Médoc

DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 179,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 26311308
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bordeaux
Druesorter: 80 % Cabernet Sauvignon, 17 % Merlot, 3% Cabernet Franc.
Anbefalet til: Oksekød, lam, kraftigt fjerkræ, middelkraftige oste.
Drikkemoden: Op til 10 år fra høståret
Fadlagring: 12 mdr. på egetræsfade, 20% nye.

Beskrivelse

Les Allées de Château Cantemerle

I den sydlige del af Haut-Médoc på grænsen til kommunen Margaux, ligger det berømte slot Château Cantemerle. Château Cantemerle er et smukt slot omgivet af en malerisk park. Slottet har altid været kendt for sin høje kvalitet opnået gennem et nådesløst arbejde i såvel kælderen som i marken. Her produceres kraftfulde vine med krop, som ifølge Robert Parker hører hjemme i 3. Cru Classé.

En meget flot 2. vin, perfekt drikkeklar

Ligesom de andre topslotte i Bordeaux Château Cantemerle en 2. vin. Denne vin laves efter samme kvalitetskriterier som ejendommens ædle Grand Vin, blot der flere druer fra slottets yngre vinstokke. Men de sidste 10 år er produktionen af 1. vinen faldet og der er dermed blevet mere vin af denne vin i Allées de Cantermerle, som har oplevet en kvalitetsrevolution. Les Allees de Château Cantemerle besidder derfor de samme karakteristika som førstevinen, men er lettere og modnes tidligere. Smagen er meget velproportioneret, med masser af moden frugt i den bløde, smidige smag. Denne vin oser langt væk af klasse, og kan endda erhverves til en særdeles attraktiv pris! Årgang 2008 er perfekt drikkeklar!

Anmeldelser

  • Druesorter: 80 % Cabernet Sauvignon, 17 % Merlot, 3% Cabernet Franc.
  • Jordbund: Grus på lerholdig jord.
  • Fadlagring: 12 mdr. på egetræsfade, 20% nye.
  • Drikkeklar: Op til 10 år fra høståret
  • Anbefales til: Oksekød, lam, kraftigt fjerkræ, middelkraftige oste.

Producent beskrivelse

Château Cantemerle 5. Cru Classé Haut-Médoc

I den sydlige del af Haut-Médoc på grænsen til kommunen Margaux, ligger det berømte slot Château Cantemerle. Château Cantemerle er et smukt slot omgivet af en malerisk park. Slottet har altid været kendt for sin høje kvalitet opnået gennem et nådesløst arbejde i såvel kælderen som i marken og burde ifølge internationale vinskribenter høre hjemme i 3. Cru.

Finesse og elegance som i Margaux

De sidste 10 år er slottet gået fra at være lidt gammeldags til at lave en af appellationens allerbedste vine, naboskabet med Margaux kommune fornægter sig ikke. Vinene er i dag finesserige og elegante med et langt liv foran sig.

Allées de Cantemerle

Dette er slottets meget kendte 2. vin, som laves på ejendommens unge vinstokke. Den giver en fin introduktion til selv smagen og stilen i Château Cantemerle, men kan drikkes langt yngre.