Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Den korte avis
Alt om vin

Vin-Info

Varenummer: 65859307
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Jeroboam 5 l
Leveres i: Leveres i trækasse med 1 stk. i hver.
Producent:
Land:
Område: Toscana

Beskrivelse

Brunello bliver ofte omtalt som Italiensk vins fornemste "ambassadør" og Altesino tilhører superligaen af Brunelloproducenter. Vingården, som er et slot fra 1500 tallet, er beliggende i Montalcino. Vinen laves i kældrene under det historiske Palazzo Altesi, som er over 500 år gammelt. Den første Brunello blev lavet på slottet i 1972. Vingården ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli høj, hvor netop Sangiovese Grosso trives optimalt. I 1980'erne blev produktionsmetoderne moderniseret og kvaliteten steg til nye højder. Altesinos Brunelloer laves stadig på traditionel vis, på store slavonske egefade. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Resultatet er topkvalitet med respekt for traditionerne. Robert Parker skriver:"The 2006 Brunello di Montalcino is a gracious, classy wine. Sweet red cherries, flowers, mint and spices are just some of the aromas and flavors that emerge from this mid-weight, restrained Brunello. In 2006 Altesino's Brunello impresses for its balance, freshness and finessed tannins." Raceren Brunello fra superårgangen 2006. Bouqueten er fyldt med duft af moden frugt og et strejf af viol og vanille, smagen er koncentreret og fed, og bliver bare ved og ved. En på alle måder aristokratisk Brunello!. Dekantér den gerne 1 time inden servering.  6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 16.11.16.  6 stjerner - Aov.dk d. 26.10.16: "Mørk moden frugt, blommer og brombær, mørk chokolade fra fadet, let animalsk. Grønne urter, grafit og mineralitet. Elegant vin med flot koncentration. En nydelse på dagen og en holdbar vin med mange gode år foran sig."

Producent beskrivelse

Altesino - aristokratisk Brunello

Brunello bliver ofte omtalt som Italiensk vins fornemste "ambassadør" og Altesino tilhører superligaen af Brunelloproducenter. Vingården, som er et slot fra 1500 tallet, er beliggende i Montalcino. Vinen laves i kældrene under det historiske Palazzo Altesi, som er over 500 år gammelt. Den første Brunello blev lavet på slottet i 1972.

Pioneren Altesino

I 1980'erne blev produktionsmetoderne moderniseret og kvaliteten steg til nye højder. Altesinos Brunelloer laves stadig fortrinsvis på traditionel vis, på store, slavonske egefade, men man anvender også franske egefade. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Resultatet er topkvalitet med respekt for traditionerne og Altesinos varemærke er frem for alt kompleksitet og elegance.

Den berømte Montosoli Single Vineyard, den bedste i Brunello

Vingården ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli høj, hvor netop Sangiovese Grosso trives optimalt, ja det er den bedste Single Vineyard i hele Brunello. Den første Montosoli så dagens lys i 1975 og har siden været et berømt "Cru" i Brunello. Altesino var den første Brunelloproducent, der lavede Single Vineyard vine og den første til at sælge disse vine i forsalg, ligesom man gør i Bordeaux. Montosoli er i dag en af Italiens store vine på linie med Sassicaia og andre italienske blue chips.