Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 66244307
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Dobbeltmagnum 3 l
Leveres i: Leveres i trækasse med 1 stk. i hver.
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Barbera
Anbefalet til: Retter med dyrevildt, oksekød, lammekølle, kraftigt fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 30 år fra høståret
Fadlagring: 6 mdr på 100% nye fade af fransk eg.

Beskrivelse

Ai Suma Barbera

Ai Suma kan oversættes til "på toppen", og vinen er vitterligt i en klasse for sig selv. Vinen fremstilles af de allerbedste, maksimalt modne druer fra udvalgte parceller i Rochetta Tanaro. Ai Suma er en ekstremt rig vin, og alkoholprocenten ligger tit over de 14% , hvilket skyldes druernes ekstreme modenhed. Takket være Barbera-druens markante syre bevares vinens balance, så vinen fremstår harmonisk og elegant. Produktionen er alt, alt for begrænset til at efterkomme den globale efterspørgsel.

Verdens bedste Barbera-vin

Ai Suma Barbera fremstår blæksort i glasset. Duften byder meget modne bær og noter af tørret figen, mynthe, kakao og mineraler. Smagen er ekstremt rig og generøs men også meget velstruktureret. Eftersmagen varer over et minut og lader ingen tvivl om at Ai Sumas lagringspotentiale er kolossalt, og at dette er verdens bedste Barbera- vin.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Barbera
  • Årlig produktion: 2.160 ks
  • Fadlagring: 6 mdr på 100% nye fade af fransk eg.
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 30 år fra høståret
  • Anbefales til: Retter med dyrevildt, oksekød, lammekølle, kraftigt fjerkræ.

Producent beskrivelse

Historiens første Barbera-vin i verdensklasse

Barbera-druen dyrkes især i Piemonte, hvor den dog indtil 1980'erne blev regnet for at være en andenrangsdrue i forhold til Nebbiolo (som anvendes til Barolo og Barbaresco) og Moscato (Asti m.fl.). Det ændredes imidlertid med et trylleslag, da Braida-vingården i årgang 1982 fremstillede en enkeltmarks Barbera-vin i verdensklasse, Bricco dell'Uccellone, som straks fik en begejstret vinpresse til at finde de helt store roser frem. En Italiensk vinklassiker var født.

Maksimalt modne druer fra de bedste marker

Braidas vinmager dengang var den karismatiske Giacomo Bolognas, og han fulgte en simpel "opskrift". Plant kun Barbera på de allerbedste marker, høst først druerne når de er maksimalt modne, begræns udbyttet kraftigt pr vinstok, og lad vinen gennemgå den samme kostbare fadmodning som de bedste Bourgognevine. Netop anvendelsen af nye egetræsfade forvandlede opfatelsen af Barbera.

Ambitions- og kvalitetsniveau hæves yderligere

Giacomo Bolognas visioner føres i dag videre af hans børn, og med sønnen Beppe Bologna som ansvarlig vinmager og datteren Raffaella Bologna som komerciel drivkraft, er ambitions- og kvalitetsniveauet sat yderligere i vejret. Husets jordbesiddelser er blevet udvidet støt, så man nu råder over 56 ha vinmarker ved byen Rocchetta Tanaro i det varme Asti-område, hvor de mest komplekse og generøse Barbera-vine dyrkes, og familien eksperimenterer også med andre druesorter. Det er dog Barberaen, Italiens bedste, der er Braidas adelsmærke.